SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 13
13 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > schema check
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op zondag 2 Januari 2011 14:02:59 QuoteWijzig

ik ben hier bezig met een nieuwe lichtbak timer gebaseerd op het schema van stynus

hierbij de schema's
schema mainboard

schema voeding

printlayout voeding


zijn hier nog opmerkingen over. ik zit zelf nog effe af te vragen op ik voor de voeding de 230 kant zo uit mag werken

dank voor de hulp
Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op zondag 2 Januari 2011 14:45:26 QuoteWijzig

Mainboard:
-Je hebt je datalijnen van het lcd in de verkeerde volgorde zitten bij de pic.
-De niet gebruikte datalijnen moet je laten zweven. Het zijn namelijk directionele pinnen.
-PortB.4 hangt direct aan de 5V?
-Je transistor voor je relais staat verkeerd om.
-PortA.4 is open collector uitgang. Die gaat die tor dus zo nooit kunnen aansturen
Voeding:
-Je 2 onderste diode's van je gelijkrichter staan verkeerd om
printlayout:
Zorg voor wat meer afstand tussen de 230V en de laagspannings sporen. (Dat draadje naar het relais verder van de 230V aansluiting vandaan leggen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op zondag 2 Januari 2011 15:35:13 QuoteWijzig

dank voor het meedenken

-datalijnen zijn omgedraaid.
-ik heb vaker gezien dat de datalijnen aan de ground zitten. daarom had ik het gedaan. maar is dus niet nodig
-portb.4 was teken fout. 2 lijnen lagen over elkaar.
-transistor omgedraaid
-porta.4 mag ik wel een ingang van maken? heb de transistor nu op porta.0 zitten (kan dit wel.

voeding:
stom diodes zijn nu omgedraaid
baan verplaats.
zou ik niet in de problemen kunnen komen aan de 230 kant dat de banen te dicht bij elkaar zitten??

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op zondag 2 Januari 2011 19:38:29 QuoteWijzig

porta.4 kan idd wel als een normale ingang. Porta.0 kan idd als uitgang.

Dat die banen daar dicht bij elkaar liggen mag officieel misschien wel niet, maar met deze afstanden heb ik nog nooit problemen gehad.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1276
Gepost op maandag 3 Januari 2011 00:18:04 QuoteWijzig

Ik zou aan die 230 volt kant de fuse en relais iets naar boven schuiven, dat kan door de diode plat te leggen en naar rechts boven de transfo te plaatsen. Zo krijg je iets meer vrije ruimte voor de 230 volt banen. Vind het onderaan net iets te nipt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
jeffrey_om
Lid
Berichten: 269
Gepost op maandag 3 Januari 2011 15:29:15 QuoteWijzig

In welke programma's tekenen jullie die schema's in auto cad ofzo?

leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op maandag 3 Januari 2011 17:16:42 QuoteWijzig

ik teken het schema in eagle. kijk op cadsoft.de
programma is gratis met een paar kleine beperkingen. staan aangegeven.
 
[Bericht gewijzigd door leip11 op Maandag 3 Januari 2011 17:37:32]

leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op zondag 6 Februari 2011 19:55:09 QuoteWijzig

het heeft effe geduurt maar ik heb hier dan de displayprint layout.


ik krijg 1 lijn niet goed. ben er ook niet helemaal tevreden mee maar krijg hem ook niet beter.
tips zijn welkom voordat ik hem ga maken

leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 8 Februari 2011 22:13:36 QuoteWijzig

niemand die hier nog een opmerking overheeft?

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op dinsdag 8 Februari 2011 22:18:19 QuoteWijzig

Probeer je sporen wat verder weg te houden van de montagegaten. Nu zit je moer ofzo over het spoor heen. En hoe kom je bij een 7 polige programatie stekker? 5 polig is toch genoeg.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 8 Februari 2011 22:41:22 QuoteWijzig

het moet ook een 6 polige zijn. heb nu 2 keer 5 volt op die plug aangesloten. en ik laat er 1 open om het omdraaien te voorkomen.

die ronde gaten zijn van de lcd. ik wil hier afstandbusjes voor gebruiken en daar ook de print mee vast zetten

reddevil
Lid
Berichten: 1276
Gepost op dinsdag 8 Februari 2011 23:11:04 QuoteWijzig


Quote
leip11 schreef:
ik laat er 1 open om het omdraaien te voorkomen.




Dat systeem gebruik ik ook, min - plus - open - en dan de 4 programmeer lijnen.
Kun je je schakeling altijd voeding geven of voeding voor iets anders aftakken.

Ik zou ook zoals stynus aanhaalde verder weg blijven van de gaten.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 8 Februari 2011 23:49:49 QuoteWijzig

ik heb het ook bij jou vandaan.

ik ga hem nog een keer opnieuw maken dan en dan kijken of het lukt met de tips die jullie nu gegeven hebben.

leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op zondag 13 Februari 2011 22:11:38 QuoteWijzig



opnieuw getekend niet veel aangepast aan de componenten opstelling heb niet het idee dat dat verbeterd kan worden.

er zijn 3 draadbruggen maar ik kom daar maar niet vanaf. hij ziet er wel netter uit dan de vorige. tips en trucs zijn welcome

leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op dinsdag 15 Februari 2011 21:37:25 QuoteWijzig

niemand met tips of trucs??

reddevil
Lid
Berichten: 1276
Gepost op woensdag 16 Februari 2011 21:14:15 QuoteWijzig

Zet de potmeter eens rechts onder op de print, onder de connector. Kan zijn dat de draad bruggen dan wegvallen. Soms teken ik ook een print een paar keer om er uit te komen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op woensdag 16 Februari 2011 23:03:54 QuoteWijzig




zo nog wat aanpassingen gedaan.
reddevil dank nog voor je tip had ik niet aan gedacht. heb 2 knoppen weggehaald. heb er geen 4 nodig voor dit.

hij ziet er nog een stukje beter uit. zijn er bij deze nog opmerkingen over??

reddevil
Lid
Berichten: 1276
Gepost op donderdag 17 Februari 2011 19:57:20 QuoteWijzig

Aan je transistor (links boven) zit nog een baantje dicht tegen een eilandje aan. Even opschuiven, kan anders een kortsluiting geven.
Voor de schoonheid je 2 weerstanden links onder even gelijk zetten, is direct een stuk netter. Die draadbrug kan ook nog weg, maar dan moet je tussen de voetjes van je display door routen en ik weet niet hoe je ets, kan soms beter zijn om dit niet te doen om geen kortsluiting te hebben.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
leip11
Lid
Berichten: 191
Gepost op donderdag 17 Februari 2011 22:24:10 QuoteWijzig

thanks ik zal die transistor verplaatsen. weerstanden zal ik ook naar kijken.

ik heb er eerst ook aan zitten denken om tussen die poten door te gaan maar dit wordt het eerste printje wat ik hier thuis zal maken. dus wil eerst kijken in hoevere dit gaat voordat ik tussen de pinnen door ga. effe afwachten. en dan zal ik het nog niet halen zo want ik kom dan niet goed uit met zijn connector of ik moet hem doortrekken tot de schakelaars want daar zou ik hem wel aankunnen sluiten.

maar met die andere wijzigingen ben ik al heel tevreden zo (bijna een jaar niks meer er mee gedaan).


Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2023 SchemaTheek
Laadtijd: 0.21498 sec.