SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 17
17 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > transformator aansluiten
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zaterdag 19 Februari 2011 22:05:55 QuoteWijzig

Ik heb hier een printtransformator waar ik graag een gelijkspanning van 5 volt uit wil halen met een 7805 regelaar.
Die 16V is te veel na gelijkrichting (22.4V) voor een 7805 vind ik en die 4.4V is dan weer te weinig.
De vraag is: kan ik 2 kleinere spanningen samenvoegen
vb 2.7V en 3.3V, dan heb ik 6V en na gelijkrichting 8.4V, dat zou ideaal zijn voor de 7805.
Ik snap niet goed of er nu 2 sec. windingen inzitten of ??n met midden aftakking of wat dan ook.
Als ik mijn meter op doorpiepen zet en meet tussen A en B dan geeft hij door en de andere punten niet.
De schakeling heeft maar 100mA nodig.
Iemand enig idee

Hopelijk is de foto met alle mogelijke metingen tussen de 4 aansluitingen(sec.) duidelijk genoeg.



 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zaterdag 19 Februari 2011 22:22:14]
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 19 Februari 2011 22:33:44 QuoteWijzig

Ben je zeker dat je metingen kloppen? Ze spreken zichzelf namelijk tegen.
Als tussen de buitenste 2 pinnen 0V staat betekend dat dat de 16V in tegenfase moet staan met de 4,4V en 2,7V. 16V-4,4V-2,7V=8,9V wat meer is dan 0V.

Zijn je metingen onbelast? Meet nog eens maar dan met een 500 Ohm weerstand parallel met je meetpennen.

Ik vermoed dat waar je 16V meet dat daar als het belast is de 10V die op de transfo gedrukt is gaat komen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 20 Februari 2011 20:52:35 QuoteWijzig

Als ik met een weerstand meet is de spanning tussen A en B 15,5 volt, tussen 6-B en 10-A telkens 0V.
Maar een goede spanning om 5 volt te maken met een 7805 kan ik er toch niet uithalen denk ik, dan moet ik weer een koelblok gebruiken en daar is geen plaats voor.

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op donderdag 28 Juli 2011 21:39:38 QuoteWijzig

Ik ben weer met een transformator bezig en ik vroeg mij af, als je nu 2 secundaire volledig gescheiden wikkelingen hebt van vb 6V(0.5A) en 9V(1A) en je zet ze in serie zodat je 15V hebt, hoeveel Amp. kan dat dan leveren.
Mag je het afzonderlijke vermogen dan ook optellen of telt enkel het vermogen van de laagste wikkeling.

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 28 Juli 2011 23:01:50 QuoteWijzig

De stroom van de wikkeling met de laagste stroom telt dan. Zorg wel dat je ze in fase zet, anders heb je maar 3V.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op woensdag 3 Augustus 2011 17:13:10 QuoteWijzig

Om mijn poort vast of los te doen gebruik ik een transformator die gelijkgericht en onbelast 18V= geeft en 0,8A kan leveren. Nu dat motertje trekt 1,7A en dan stuikt de spanning natuurlijk ineen tot 5,5V, maar dat schakelen duurt max 1 seconde en meestal minder en de poort gaat er gemakkelijk mee vast of los.
De vraag:
Gaat die transfo daar van stuk of is dat eigenlijk geen probleem omdat de (over)belasting zo kort duurt.

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Woensdag 3 Augustus 2011 17:13:55]

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op woensdag 3 Augustus 2011 17:55:33 QuoteWijzig

Als dat niet te veel keer gebeurt zodat die intern zijn warmte kwijt kan dan zal het wel blijven werken denk ik.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04185 sec.