SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 19
19 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > schema USB extender
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 3 Juni 2011 19:58:14 QuoteWijzig

Ik heb ongeveer 25 meter CAT6 kabel liggen waarvan ik nbet 4 kabeltjes over heb en die dus wil gebruiken voor usb.
Maar wat ik ook probeer krijg steeds d melding unknown device.
Terwijl als ik zo op de pc doe geen probleem opleverd.
Nu wil ik eventueel een usb extender maken maar heeft iemand toevallig een schema van een usb extender?

Alvast bedankt en mvg,

Pascal.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 3 Juni 2011 23:28:20 QuoteWijzig

Zelfs met usb extender is het max 10m. Ik denk dat je beter kan zoeken achter een router met usb poort ofzo.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 3 Juni 2011 23:49:33 QuoteWijzig

Met een usb extender is max. 50 meter te halen.
link

Daarom vroeg ik mij af of iemand daar toevallig een schema van heeft.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 3 Juni 2011 23:49:58]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zaterdag 4 Juni 2011 09:50:22 QuoteWijzig

Ik heb even gezocht op google, en ik vond dit...

http://www.instructables.com/id/How-to-Extend-yout-USB-using-UTP/#step1 /> http://www.instructables.com/id/Usb-Dongles-for-USB-over-CAT5-connection/
 
[Bericht gewijzigd door CowBeast op Zaterdag 4 Juni 2011 09:50:34]


http://www.creativethree.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 4 Juni 2011 10:17:58 QuoteWijzig

Hoi CowBeast die was ik ook al tegen gekomen en vond hem inderdaad vrij intresant.
Zit alleen met dat schema een beetje op mijn maag.

Corrigeer me aub als ik er naast zit.

Volgens schema kan ik hem dus voeden met 9 of 12V.
Dan krijg ik 2 uitgangen +5V en +0V.
Dus dan ga ik ervan uit dat de datalijnen D- en D+ niets krijgen.
Ik neem ook aan dat ik voor die diode bv een 1N4007 kan gebruiken.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 4 Juni 2011 11:00:56]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 4 Juni 2011 11:24:48 QuoteWijzig


Quote
pascalbianca schreef:
Met een usb extender is max. 50 meter te halen.
link

Daarom vroeg ik mij af of iemand daar toevallig een schema van heeft.


Maar dan haal je nog maar usb 1.1

Die diode in dat schema mag inderdaad een 1n4007 zijn.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zaterdag 4 Juni 2011 11:28:38]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 4 Juni 2011 16:05:22 QuoteWijzig

Heb hem reeds gemaakt
Ik heb die 9V lijn weg gelaten aangezien ik toch 12V ter beschikking had.
Resultaat verbluffend zonder verlies


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 6 Juni 2011 07:09:18 QuoteWijzig

De print ziet er nu zo uit:

Die kroonsteentjes zijn 2 voor de extra voeding en die andere 4 voor de usb kanalen.

Wat mij wel opgemerkt is na enkele uren gebruikt te hebben is dat die 100uF elco loeiheet word.
Is dit normaal ? wat zou de oorzaak kunnen zijn? en is dit eventueel op te lossen?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 6 Juni 2011 07:11:33]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 916
Gepost op maandag 6 Juni 2011 15:07:47 QuoteWijzig

Nee dit is verre van normaal en kan zelfs "gevaarlijk" worden. Heb je het ontkoppeld met 100nF? Zoniet, doen waarschijnlijk is je probleem dan van de baan.

Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 6 Juni 2011 18:10:38 QuoteWijzig

En je hebt hem toch goed staan? (polariteit)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 6 Juni 2011 19:52:45 QuoteWijzig

Heb alles goed staan en 100 nf zit er ook op , die zie je staan tussen de led en die grote 2200 uF.

En hoe bedoel je Stynus met (polariteit) goed staan?
Alle elco's staan goed om met de + en - en de voeding van 12V staat ook goed om.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 6 Juni 2011 19:53:59]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 916
Gepost op maandag 6 Juni 2011 19:58:15 QuoteWijzig

Ah, je hebt het opgebouwd zoals in dat schema? Vrij raar (2200?F op de uitgang? zou ik eerder op de ingang zetten, maar ok?) schema, maar je moet nog een extra 100nF over de 100?F zetten.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 7 Juni 2011 16:52:10 QuoteWijzig

Ik moet toch nog eentje maken, dan switch ik die 2200 uF om met die 100 uF van plaats en plaats ik een extra 100nF erbij, zodat aan beide elco's eentje zit.

Mag ik die 100uF elco ook verhogen of geeft dit een nadelig gevolg voor iets?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 916
Gepost op dinsdag 7 Juni 2011 17:57:01 QuoteWijzig

De 100?F zou ik op de ingang zetten en de 2200?F zou ik laten wegvallen. Op de ingang plaats je een condensator van 330nF en op de uitgang een van 100nF (zoals in de datasheet staat). En zo dicht mogelijk bij de regelaar!!!
De 100 en 330 nF zijn voor ongewenste HF eraf te filteren.
Die van 100?F zijn om stroompieken op te vangen, zeker merkbaar bij gebruik van lange kabels!
Waarom zou je de 100?F willen verhogen?

ps.
Als je de datasheet eens bekijkt, zie je dat hier een hoofdstuk typical applications instaat.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Dinsdag 7 Juni 2011 17:58:02]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 9 Juni 2011 09:06:08 QuoteWijzig

Hoi vdbeke,

Ik ben bezig het nieuwe schema op te zetten wat jij aanraad maar ik heb geen 330nf liggen, mag ik wel 470uF gebruiken of zeg je van nee die 330uF precies aanhouden?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op donderdag 9 Juni 2011 14:29:21 QuoteWijzig

Het mag gerust een 470 zijn, hoe groter je capaciteit hoe meer je zal stabiliseren/afvlakken. Maar vergeet ook niet een 100 nF condensatortje parallel te zetten voor eventuele HF storing.


http://www.creativethree.be
vdbeke
Lid
Berichten: 916
Gepost op donderdag 9 Juni 2011 15:11:56 QuoteWijzig

Die 100nF en 330nF kan je best aanhouden. Als je geen 330nF hebt kan je best 100nF of 220nF in de plaats zetten.
De waarde van de elco aan de ingang maakt niet zo heel veel uit, deze dient om piekjes op te vangen. 470?F, 680?F, ... het maakt allemaal niet zoveel uit.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 9 Juni 2011 20:36:01 QuoteWijzig

Thx vdbeke.
Maar nu vraag ik mij af, als ik kijk naar die usb extenders die je kunt kopen, bestaan die uit 2 kastjes.
1 op het eind en 1 in het begin.
Dienen die 2 voor dezelfde werking, dus beide kanten 5V doorsturen?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 10 Juni 2011 16:52:21 QuoteWijzig

Aan het begin is ongeveer hetzelfde als een usb hub om het timing probleem op te lossen. Op het einde iets om de spanning terug wat hoger te maken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05722 sec.