SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 21
21 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Rare onderdelen die mij niet bekend voorkomen.
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 15 Juni 2011 17:15:51 QuoteWijzig

Ik heb een vraag over enkele onderdelen die ik nodig heb om mijn print af te krijgen, alleen ik kom ze bij Dick Best niet tegen dus weet niet of dit wel correct is op dat schema.

In het schema staat dat ik elco's moet hebben van 22mF en 47mF, maar klopt dit wel? moet dat niet uF zijn?

En kan mij iemand zeggen wat een rectifier-1Kab is of is dit te vergelijken met een diode brug?
Het staat zo in het schema vermeld, hoe zou dit in de diode brug gemaakt moeten zijn indien dit ook zou kunnen en welke?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op woensdag 15 Juni 2011 17:48:22 QuoteWijzig

22mF = 22 mili Farad = 22000?F
47mF = 47 mili Farad = 47000?F

rectifier-1Kab is een 1,2A 1000V bruggelijkrichter.
Datasheet: http://www.vishay.com/docs/93559/1kabe.pdf
Als de spanning veel lager is dat (max 400V) dan kan je bijvoorbeeld deze voor gebruiken: http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=1733

Anders wordt het er een met een veel hogere stroom
http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=470
Als je bij dick gaat bestellen tenminste.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 15 Juni 2011 18:19:43 QuoteWijzig

Het is voor een 18f4550 testboard en dan zoeen hoge elco's en brugelijkrichter? denk dat die van dickbest wel goed zullen zijn ervoor aangezien er maar met 5V gewerkt word toch?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op woensdag 15 Juni 2011 18:25:33 QuoteWijzig

Voor 5V zou je zelfs deze kunnen nemen: http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=2827
Die elco's lijken me dan idd wat groot. Heb je een schema? Dan kunnen we zien of het misschien een reden heeft.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 15 Juni 2011 20:51:53 QuoteWijzig

Tuurlijk Stynus.



Maar zo ver ik zie zou ik niet weten waarom die elco's zo hoog moeten zijn
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 15 Juni 2011 21:07:40]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op woensdag 15 Juni 2011 21:13:06 QuoteWijzig

Een condensator van 47000?F word nog vrij veel gebruikt bij serie of parallel stabilisatie. Die vlakt jouw spanning gewoon af, hoe groter hoe beter.


http://www.creativethree.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 15 Juni 2011 21:17:47 QuoteWijzig

mogen die ook lager zijn want die grote heb ik niet in huis en als max. 22000 maar dat zijn hele grote elco's.
Daarom vroeg ik mij af of die echt zo nodig moeten zijn want ook dick heeft niet zoeen grote in zijn arsortiment.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op woensdag 15 Juni 2011 21:49:41 QuoteWijzig

Ik denk dat de maker van dat schema zich vergist heeft en 22?F en 47?F bedoeld. Al zou ik van die C9 wel 2200?F maken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 16 Juni 2011 05:01:04 QuoteWijzig

Bedankt zal het eens aanpassen.
Zit alleen nog met die rectifier-1Kab een beetje op mijn maag.
Ik heb hem besteld bij dick best, maar ik heb eens zitten zoeken op internet en kom vrijwel overal tegen dat die hetzelfde zou doen als dat je een (dubbelzijdig) bruggelijkrichter zou maken met 4 diodes, noem bv 4* 1n4007, klopt dat?
Waarom gebruikt hij dan toch een rectifier-1Kab ipv die diodes?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 16 Juni 2011 17:11:39 QuoteWijzig

Klopt.
Waarom een bruggelijkrichter in 1 stuk kopen?
-Goedkoper
-3 componenten minder plaatsen (Bij serie productie scheelt dat veel kosten)
-Meestal beter te koelen
-Neemt minder print oppervlakte in beslag


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 17 Juni 2011 14:58:47 QuoteWijzig

Ah oke op die manier.
Maar hoe bedoel je beter te koelen? zijn daar dan speciale koelers voor of bedoel je dat op de manier van oppervlakte warmte afgeving?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 17 Juni 2011 17:22:20 QuoteWijzig

In de meeste zit een gat in waarmee je ze tegen de behuizing of koelplaat kunt schroeven.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 17 Juni 2011 19:52:40 QuoteWijzig

Ah oke, bedankt Stynus, alweer iets bijgeleerd


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07233 sec.