SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 25
25 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > SMD kristal vervangen door een gewone kristal?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 16 Juli 2011 05:33:27 QuoteWijzig

Ik heb een pirntje ergens gevonden en die wil ik maken.
Alleen hier gebruiken ze een smd kristal van 32.768KHZ.
Deze kan ik zo nergens vinden behalve bij farnell enzo, maar daar zijn die verzend kosten behoorlijk hoog.
Kan ik die ook vervangen door een horloge kristal van 32.768KHZ zo ja hoe zit dat met die 4 aansluitingen wat die smd kristal heeft?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2766
Gepost op zaterdag 16 Juli 2011 10:03:10 QuoteWijzig

Nee, als het origineel 4 aansluitingen heeft dan is het oscillator. Een gewoon kristal gaat dan niks doen. Je zou eventueel wel een oscillator kunnen bouwen met zo een horloge kristal + 74HC04.

Bijvoorbeeld:

De condensatoren zullen wel een andere waarde moeten hebben voor deze frequentie. Zie daarvoor de datasheet van het kristal.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 06:07:58 QuoteWijzig

Zoeen smd crystal resonator hoe sluit je die aan?
Ik heb hier pcb stukje maar volgens mij klopt die aansluitingen niet.

Tenminste als ik lees dat jij zegt dat die 4 poortjes gebruikt moeten worden, denk ik dat dit stukje pcb niet klopt.



http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2766
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 10:47:49 QuoteWijzig

Als er condensatoren bijstaan is het toch een gewoon kistal. Raar dan dat het in een 4pin uitvoering zit.

Een oscilator krijgt voeding op de andere 2 aansluitingen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 12:13:32 QuoteWijzig

Het gaat mij namelijk erom dat ik een PIC24FJ16GA002 wil inlezen en beschrijven via de pickit 2 , maar herkent hem wel, maar zodra ik wil lezen of schrijven krijg ik vdd voltage error .
Die ic detecteerd hij op 2.7V.
Nu kan ik nergens een goed schema uithalen hoe hij wel precies op die pickit aangesloten moet worden, maar zoek me suf en test me suf, maar lukt nog altijd niet.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2766
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 13:08:14 QuoteWijzig

Heb je een originele pickit? Want de klonen kunnen alleen op 5V.

Heb je de juiste pinnen? Bij de meer geavanceerde pics kan je namelijk in de software kiezen welke pinnen je gaat gebruiken als programmer pinnen (kunnen wel niet allemaal, zie datasheet).

En dan niet te vergeten: Zit het in iets uit de winkel? 99,99% kans dat de kopieer beveiliging opstaat.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 13:11:33 QuoteWijzig

Ja het is een orginele pickit 2.

Het is een lege ic via Dick gekocht, dus lijkt me dan niet echt dat hij kopieer beveiligd is toch?

Zo heb ik hem nu.:


Tussen vcap/vcore en ground zit 10uf


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 27 Juli 2011 13:12:37]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2766
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 13:50:24 QuoteWijzig

Ah, ok dan niet nee. Ik dacht dat je een pic uit een of ander apparaat wou inlezen.

Probeer eens met een externe voeding erbij.
Misschien heb je hier ook iets aan: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/39768d.pdf
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/39716a.pdf


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 18:19:11 QuoteWijzig

Oke Stynus, zal eens op mijn gemak doorlezen en gebruik maken een externe voeding, zal die LM317 gebruiken, word namelijk ook in die print gebruikt, waar ik uiteraard ook weer mijn twijfels aan heb omdat die mideelste poot niet gebruikt word, wat mij stug lijkt aangezien die aan de ground moet.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2766
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 18:24:05 QuoteWijzig

De middelste poot van een LM317 is niet de massa.

De middelste is dus de uitgangsspanning. Als die op een print niet aangesloten lijkt dan is dat vast een multilayer print. Dus een aantal van de lagen zie je niet.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 27 Juli 2011 21:44:14 QuoteWijzig

Dat is het hem net Stynus, het is een enkele print, dus geen multilayer.
Die poot is ook afgeknipt op de foto.
Ik begin gewoon van voor af aan denk ik, dan kom ik stukken verder hoop ik.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2766
Gepost op donderdag 28 Juli 2011 00:15:22 QuoteWijzig

Is de tap dan misschien via een schroef aangesloten? Die is namelijk met de middelste pin verbonden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
anneke
Lid
Berichten: 76
Gepost op zondag 27 Januari 2019 11:19:24 QuoteWijzig

Op zaterdag 16 juli 2011 heeft Stein een kristal oscillator schema geplaatst. Is dit ook regelbaar te maken? Ik heb een Chinees led klokje gekocht een 89c2051 ic en een 12Mhz kristal oscillator. Deze loopt te snel iets van 4 minuten in 1 week tijd. Als dat mogelijk is,hoe moet ik dat maken? Graag reactie.Groet.

Stynus
Admin
Berichten: 2766
Gepost op zondag 27 Januari 2019 22:17:51 QuoteWijzig

Nee, het kristal bepaald de frequentie. Je kan een kristal wat afschuren, maar dat is voor zo een klein kristal niet te doen (en mogelijk gaat het dan de verkeerde kant op). Beter is om het kristal gewoon te vervangen door een kristal met meer precisie, of in de firmware de fout compenseren.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
anneke
Lid
Berichten: 76
Gepost op woensdag 30 Januari 2019 18:57:51 QuoteWijzig


Hierbij het schema van het Chinees klokje. Ik moest het kristal oscillator vervangen met meer precisie. Welke moet dat zijn? De firmware de fout compenseren, heb je daar ook een schema van hoe ik dat moet doen?
Hoop dat je me kunt helpen.
Groet Jaap.

Stynus
Admin
Berichten: 2766
Gepost op woensdag 30 Januari 2019 23:04:26 QuoteWijzig

Tja, wat is je budget?
https://www.mouser.be/ProductDetail/Vectron/C2400-F106-SV033-RFH-C1-12MHZ?qs=%2fha2pyFaduhuL16iuaBDjBYDYT498zmvI0Aiq8ZAHqM%3d

https://www.mouser.be/ProductDetail/ECS/ECS-TXO-2520-33-120-AN-TR?qs=sGAEpiMZZMt8oz%2fHeiymAFDczYaN0r6ouzYHlDW9LkpypWCfeHc0WA%3d%3d

Let op dat die dingen 3v3 zijn, niet gewoon op 5V hangen.

Voor firmware aanpassen kan ik geen schema van hebben. Dat is in de code....


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
anneke
Lid
Berichten: 76
Gepost op zondag 3 Februari 2019 17:02:52 QuoteWijzig

Tja, wat is je budget?
Bedoel je, dit gaat wat kosten?
Die twee kristal oscillator kosten mij te veel.
Als jij met een voorstel schema komt, wat gaat mij dat dan kosten.
Heus, de zon gaat nog gratis op.
Graag reactie.
Groet Jaap.


Active Topics

» moodlight
» Voeding 24V 3A Stynus
» SMD kristal vervangen ...
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» 2019
» Houten inbouwdoos
» Led defect van kerst p...
» Audi
» ICSP Switch Box

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.10035 sec.