SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 16
16 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > Trafo.
[1] 2 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 12:08:19 QuoteWijzig

Ik heb een ringkerntransformator gekregen op het werk , zie voorbeeld foto hieronder.



Nu staat op de sticker het volgende.:
Amplimo
Type 8N1314
Batch 3389
Prim. 2*0-110-120V 2*Brown-Pink-Orange
Sec. 42V 10.7A 2*12V 2A


Nu heb ik nooit met die dingen gewerkt dus eigenlijk heb ik er enkele vragen over.
-Als ik naar de gegevens kijk klopt het dan dat ik 2 * uitgang 110-120V heb, 2 * 42V uitgang en 2 *12V uitgang?
-Ik heb 12 kabels aan zitten hoe weet ik welke wat is?
-Zijn dit gooie dingen die ringkerntransformator?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 18:06:28 QuoteWijzig

Nee, de 2*120V is de ingang.
Er zitten vermoed ik 2 bruine , 2 roze en 2 oranje draden aan? Sluit dan 1 bruine aan een oranje aan. Op de andere bruine en oranje komt je 230V te staan.

De uitgang is maar 1x 42V (als het etiket klopt) en 2x 12V.
Voor de uitgangen: meten = weten (maar vergeet je meter niet op wisselspanning te zetten.)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 20:42:03 QuoteWijzig

Deels klopt het wat je zegt, maar er zitten zoals je ziet in de foto ook nog andere kleuren, maar als ik maar eens wist hoe ik die 220V erop krijg kom ik met de rest wel verder.



Ik heb dus 1 blauwe, 1 paarse (die zitten aan elkaar in 1 kroonsteentje valt net buiten de foto), 1 groene, 2 dikke rode (op een dubbele kroonsteen zoals op foto), 1 gele, 2 bruine, 2 grijze en 2 oranje (deze 2 oranje zitten ook op een kroonsteen met 1 bruine en grijze zoals op foto).

Waar moet ik die 220v op ? zoals jij zegt? of die 2 blauwe aan elkaar , die 2 dikke rode aan elkaar en ide samen op 220V?
Ik durf zo niet te testen namelijk omdat ik anders bang ben dat die trafo stuk gaat.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 11 Augustus 2011 20:45:54]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 22:46:24 QuoteWijzig

Zet een 60W gloeilamp in serie als je gaat testen. Als je dan een fout maakt gaat de lamp branden, en gaat er niks stuk.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 23:49:12 QuoteWijzig

60W gloeilamp?? is een 100W gloeilamp ook goed?
Dus dan kan ik elke draad proberen en als ik je dan goed begrijp als de lamp niet brand zit ik goed?

Ik heb net even getest door de 220V 1 draad op de 2 blauwe te zetten , dan de andere draad van de 220v op 1 draad van de lamp en de andere draad van de lamp op 1 rode en hij brand niet, is dat dan goed?
Zou ik dus die andere rode ook op die lamp moeten zetten?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 12 Augustus 2011 09:16:13]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 10:40:19 QuoteWijzig

Ja een 100W gloeilamp kan ook. Voor de 230V moet je het etiket volgen. De rode lijkt me nogal dik op de foto dus is denk ik de 42V ofzo.
Je verhaaltje kan ik niet helemaal volgen, kan je misschien eens tekenen hoe je hebt aangesloten?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 12:48:11 QuoteWijzig

AUB let niet op mijn losse hand tekenen want een klein kind kan beter
Maar hieronder heb ik alle draden staan en hoe ik het getest heb als laatste, maar goed ik probeer die 42V eruit te krijgen maar zonder succes

Zal even erbij vermelden dat die blauwe, paarse gele en groene draad bij elkaar de spoel ingaan.
De 2 dikke rode samen de spoel ingaan.
En oranje, bruin en grijs samen afgeschermt uit de spoel komen en op hetzelfde punt nogmaals hetzelfde.


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 13 Augustus 2011 12:57:18]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 12:58:09 QuoteWijzig

Op het etiket (en in een eerdere post) staat toch dat de 230V op andere draden moet. Probeer het zo eens:

En de andere draden allemaal laten zweven (niet met elkaar verbinden).

De 2 dikke rode gaan dan vermoedelijk de 42V zijn en blauw paars grijs geel de 2* 12V.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 14:12:51 QuoteWijzig

Ik heb jouw manier aangesloten en heb hieronder een lijstje gemaakt wat daarop de meet waardes zijn op wisselspanning.:

Blauw + Grijs = 0v
Blauw + Geel = 5v
Blauw + Rood = 14v
Paars + Grijs = 0v
Paars + Geel = 0v
Paars + Rood = 0v
Grijs + Geel = 0v
Rood + Rood = 0v
En alles overige ook 0 wat ik zou zijn vergeten die niet met 220v gekoppeld zijn.

Dus volgens mij klopt het nog niet.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 14:40:43 QuoteWijzig

Meet de primaire wikkelingen is door met een ohm meter.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 15:33:41 QuoteWijzig

Uh ja das een goeie welke zijn dat
Zal wel kijken wat ze te zeggen hebben.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 16:27:37 QuoteWijzig

Uit je startpost:

Quote
Prim. 2*0-110-120V 2*Brown-Pink-Orange


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 17:07:54 QuoteWijzig

Ik heb hem helemaal opnieuw aangesloten zoals jij zei omdat ik het maar raar vond omdat ik weet dat jullie er meer verstand van hebben en je had gelijk.
Schijnbaar toch ergens niet goed aangedraaid want nu krijg ik na gelijk richten 55V.
Kan het zijn dat 42V wisselstroom ongveer 55V gelijkstroom is?

Nu heb ik nog 4 kleine vragen.
*Ik heb nu dus 55v uitgang aan 10A kan ik daar een 78s24cv opzetten of gaat die stuk/te warm (heb wel koeling erop) want ik meen dat die 78s24 max 40v input mag hebben.
Het is namelijk zo dat ik 4 vaste uitgangen wil hebben dus 24v,12v,9v en 5v.
of is er een andere oplossing of kan ik huidige print ontwerp wat ik heb geets aanhouden.
Heb namelijk na de gelijkrichter een 78s24 met 'n uitgang dan vanuit hier naar een 78s12 met uitgang van daaruit hetzelfde verhaal tot 5v.
Of hoe kan ik het beste die 55v overbrengen naar die 78s24?

*Nu zat ik te denken waar de stekker de behuizing ingaat een glaszekering te zetten met wat ik hier heb liggen (2amp glas zekering).
Die trafo geeft 10A. neem gewoon dat dit vrij staat van die 220 ingang, toch?

*Die lamp mag die naderhand eruit gelaten worden en de kabels op de juiste plaats zetten of moet die erin blijven?

*Ik heb na het gelijkrichten een 470uF gezet a 200V is dat goed of moet dat perse een 2200uf zijn?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 13 Augustus 2011 18:41:42]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 19:25:35 QuoteWijzig

De gelijkspanning zou ongeveer 60V moeten zijn, die 55V zou wel kunnen kloppen, meet voor de zekerheid eens een keer hoeveel de wisselspanning is.

Die 78s24cv mag maar 40 V op zijn ingang krijgen, hang je er meer op, hij zal vlug stuk zijn.

En zoveel spanning verlagen, bij 2A, je gaat daar een kacheltje maken met je spanningsregelaar. Dat krijgt hij niet getrokken en zal daardoor ook vlug stuk zijn.

Mijn besluit is dat deze transfo niet geschikt is voor deze voeding, Je spanning is veel te hoog. Beter een andere transfo zoeken van 22V wisselspanning, die geeft dan 31 V gelijkspanning en is dan ideaal voor je voeding.

Ook je condensator is veel te licht. Per 1A moet je 1000?F voorzien, beter iets meer. Die 2200?F is dus goed.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 19:34:22 QuoteWijzig

De max stroom is bij dc ook maar 6.25A.
Voor een 7824 is de spanning idd te groot. En ook al kon die zo een hoge spanning aan dan had je nog een probleem met het vermogen. Omdat je een s versie hebt neem ik aan dat je 2A wil gaan trekken?
Dan moet je 36V (60-24) bij 2A wegstoken. Dat geeft 72W, dan heb je al een serieus grote koelplaat en een paar dikke transistoren voor nodig.

Je kan zoals reddevil al zei beter op zoek naar een andere transfo/voeding.

Die lamp mag er nu idd tussenuit.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zaterdag 13 Augustus 2011 19:39:30]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 19:41:00 QuoteWijzig

Oke dus dat is duidelijk zat, helaas wist anders niet wat ik met die trafo anders kon doen.
Deze heb ik ook liggen http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=3534

Die heeft 2 uitgangen dus daar kan ik geen min. 24v van makn neem ik aan.

Als bovenstaand ook niet mogelijk is , is deze dan wel goed, maar hij heeft wel minder amp.
http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=3535

of hebben jullie nog een andere sugestie.
Het is namelijk om een iets grotere breadboard voeding te maken waar ik zelf meer mogelijkheden in kan steken.


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 13 Augustus 2011 19:41:53]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 19:48:18 QuoteWijzig

Welke stromen bij welke spanningen heb je nodig?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 19:53:40 QuoteWijzig

Nou ik wil dus 1 regelbare lijn van totale uitgangsspaning , 1 vaste 24v lijn , 1 12v lijn , 1 9v lijn en 1 5v lijn, een amp. genoeg om mee te kunnen werken oftwel wat raden jullie aan?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1224
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 20:07:01 QuoteWijzig

Ik zou zeggen, koop een labo voeding. Kan je elke spanning instellen die je wilt en je hebt een stroom begrenzing, zo kan je de stroom begrenzen om schakelingen te testen.
Had vroeger ook van die vaste voedingen en die gebruik je nooit. Je hebt altijd een andere spanning nodig. Maak je kostsluiting, is ofwel je zekering stuk of wel je regelaar en die altijd op een slecht moment.
http://www.eleshop.nl/va-30v-5a-labvoeding-p-118.html
nog beter deze, heb je er 2
http://www.eleshop.nl/va-30v-5a-dubbele-labvoeding-p-246.html


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 20:32:01 QuoteWijzig

Ja dat zou inderdaad kunnen, maar vind het leuk om het zelf te maken en ik heb de behuizing en alles klaar zoek alleen een voeding die ik kan gebruiken voor mijn doeleinde.

Trouwens kom deze net tegen is die wat?
http://www.baco-army-goods.nl/componenten-elektronica-onderdelen/transformatoren/transformator-24-volt-2amp.html
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 13 Augustus 2011 20:39:24]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 13 Augustus 2011 20:42:03 QuoteWijzig

Dan kan je denk ik best eens kijken naar de labvoeding uit de elektuur van 1982. Je kan dan deze transfo gebruiken: http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?act=viewProd&productId=2043

Die dat je nu hebt kan je misschien later nog wel eens gebruiken voor een ander project waar je een hoge spanning bij nodig hebt.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zaterdag 13 Augustus 2011 20:56:28]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
[1] 2 »

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05107 sec.