SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 11
11 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > ra0 t/m ra5 besturen
motorolafreak
Lid
Berichten: 6
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 21:17:54 QuoteWijzig

Hallo heren,
ik heb een 877 maar ik krijg de ingangen van ra0 t/m ra5 niet goed .
als ik ze aansluit op de c poorten wertk het wel.

wie heeft er een tip of idee.

gr
vdbeke
Lid
Berichten: 939
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 21:30:02 QuoteWijzig

stukje code?

motorolafreak
Lid
Berichten: 6
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 21:40:05 QuoteWijzig

Device 16F877A ;Gebruik een 16F628A type
Config WDT_OFF, PWRTE_ON, LVP_OFF, HS_OSC
Xtal 4 ;Kristal van 4 MHz

Declare LCD_Interface 4 ; LCD heeft 4 lijnen sturing
Declare LCD_Lines 2 ; LCD heeft 2 lijnen display
Declare LCD_RSPin PORTB.0 ; RS ingang zit op poort B.0
Declare LCD_ENPin PORTB.1 ; EN ingang zit op poort B.1
Declare LCD_DTPin PORTD.4 ; Displaylijnen beginnen vanaf poort D.4

Declare Adin_Res = 8 ; resolutie 8 bits
Declare Adin_Tad = frc ; Set rc osc
Declare Adin_Stime = 5 ; sample tijd 5

; tijden en tonen
Symbol toon1 = 1060 ;1060 gemeten waarde 1.060313 khz
Symbol toon2 = 1160 ;1160 gemeten waarde 1.159201 khz
Symbol toon3 = 1270 ;1270 gemeten waarde 1.271169 khz
Symbol toon4 = 1400 ;1400 gemeten waarde 1.407080 khz
Symbol toon5 = 1530 ;1530 gemeten waarde 1.532369 khz
Symbol toon6 = 1670 ;1670 gemeten waarde 1.669606 khz
Symbol toon7 = 1830 ;1830 gemeten waarde 1.833821 khz
Symbol toon8 = 2000 ;2000 gemeten waarde 2.015549 khz
Symbol toon9 = 2200 ;2200 gemeten waarde 2.215107 khz
Symbol toon0 = 2400 ;2400 gemeten waarde 2.405623 khz
Symbol tijd = 80 ; 70 gemeten waarde
Symbol Lengte = 16 ;Lengte lcd scherm



;Poortnamen
Symbol CM8870_StD = PORTD.3 ;De StD Uitgang van de CM8870 zit op PORTA.4
Symbol CM8870_Q1 = PORTC.7 ;Uitgang Q1 van de CM8870 zit op PORTA.5
Symbol CM8870_Q2 = PORTC.6 ;Uitgang Q2 van de CM8870 zit op PORTB.6
Symbol CM8870_Q3 = PORTC.5 ;Uitgang Q3 van de CM8870 zit op PORTB.7
Symbol CM8870_Q4 = PORTC.4 ;Uitgang Q4 van de CM8870 zit op PORTB.7
Symbol Relais1 = PORTC.0
Symbol LED1 = PORTB.7
Symbol LED2 = PORTB.6
Symbol LED3 = PORTB.5
Symbol LED4 = PORTB.4
Symbol LED5 = PORTB.3
Symbol LED6 = PORTB.2
Symbol Ptt = PORTD.2
Symbol storing2 = PORTA.4
Symbol storing1 = PORTA.3
Symbol detect = PORTA.2
Symbol sturing1 = PORTD.0
Symbol sturing2 = PORTD.1


Input PORTA.2
Input PORTA.3
Input PORTA.4

ADCON0 = PORTA.0 ;analooge ingang 0
ADCON1 = PORTA.1 ;analooge ingang 1

CCP1_Pin = PORTC.2 ;CCP1 geluidsuitgang op poort C.2
CCP2_Pin = PORTC.1 ;CCP2 geluidsuitgang op poort C.1

CCP1CON = 1 ;CCP1 aangezet
CCP2CON = 1 ;CCP2 aangezet

;BYTE
Dim TelefoonToets As Byte
Dim Teller As Word
Dim Teller2 As Word
Dim teller3 As Word
Dim teller4 As Word
Dim teller5 As Word
Dim teller6 As Byte
Dim waarde As Word
Dim waarde2 As Word
Dim waarde3 As Word
Dim waarde4 As Word
Dim Delete As Bit ;Is TRUE als de '*' telefoontoets als laatste is ingedrukt
Dim Enter As Bit ;Is TRUE als de '#' telefoontoets als laatste is ingedrukt .

Clear

Low LED1
Low LED2
Low LED3
Low LED4
Low LED5
Low LED6
Low Ptt
Low sturing1
Low sturing2
Low storing1
Low storing2
Low detect


Teller = 5
Teller2 = 10
teller3 = 0
teller4 = 0
teller5 = 1
teller6 = 0


Cls

Print At 1, 1, " OPSTARTEN "
Print At 2, 1, Rep "_"Lengte ;Teken een lijn van underscore (lage) streepjes

Repeat
DelayMS 100
Inc teller3
Print At 2, 1, Rep 255teller3 ;Aantal blokjes afhankelijk van 'Teller'
Until teller3 = Lengte ;Blokjes tekenen totdat het aantal gelijk is aan 'Lengte'

Cls

GoTo start10

motorolafreak
Lid
Berichten: 6
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 21:45:03 QuoteWijzig

de ingangen schakelen naar massa met een 4148 in de goede richting en een weerstand van 10k naar 5v

vdbeke
Lid
Berichten: 939
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 21:47:52 QuoteWijzig

HS_osc zou ik eens nakijken, staat me iets van bij dat dat niet moet bij een kristal van 4MHz. Kijk eens op picbasic.nl

Op poort A gebruik je analoge en digitale ingangen door elkaar. Kijk de datasheet eens goed na of dat wel kan, adcon register.

motorolafreak
Lid
Berichten: 6
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 21:51:55 QuoteWijzig

voor de rest werkt het wel alles ik de ingangen gebruik van c doe hij het goed maar ik zou graag de a ingangen gebruiken ivm printontwerp

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 22:49:25 QuoteWijzig

Probeer eens met all_digital = true toe te voegen aan de code. Je kan dan nog altijd analoge ingangen gebruiken, maar dan staan de comparatoren uit.

Maar even iets anders:
Waarom heb je 2 accounts?
robertino http://www.schematheek.net/index.php?p=profiel&id=514
motorolafreak http://www.schematheek.net/index.php?p=profiel&id=564


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
motorolafreak
Lid
Berichten: 6
Gepost op donderdag 11 Augustus 2011 22:56:19 QuoteWijzig

stynus op die andere kan ik niet meer inloggen.
heb de webmaster gemail vandaar

maar all_digital= treu is al toegevoegd


Active Topics

» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.
» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2023 SchemaTheek
Laadtijd: 0.15304 sec.