SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 23
23 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > ledje laten knipperen op 16f877?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 15 Augustus 2011 05:24:35 QuoteWijzig

Ik heb een ledje op een 16f877 om te kijken of hij iets doet.
En dit heb ik in picbasic:


Code
Device 16F877A ' device name  

'Config CP_OFF , CPD_OFF , WDT_OFF , HS_OSC , PWRTE_ON , BODEN_OFF , LVP_OFF , DEBUG_OFF   
XTAL 20  
ALL_DIGITAL TRUE                ;Alle ingangen digitaal  
   
'PORTB_PULLUPS On ; weerstanden van b-poorten activeren 
;Poortnamen 7 segment pinnen  
       
  test:
  High PORTB.1
     DelayMS 100
    Low PORTB.1
     DelayMS 100  
  GoTo test



Maar er gebeurd niks.
De led zit goed op portb.1 en ik heb 4k7 op de mcrl lijn ,bijde kanten op de ic de voeding met daartussen aan beide kanten ook 100 nf, een 20mhz kristal met daarop 100nf.
Voeding werkt ook normaal en heb 4.99v erop (extra na gemeten)
Wat kan er nog mis zijn?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 15 Augustus 2011 07:04:38]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 15 Augustus 2011 10:51:57 QuoteWijzig

Zet eens trisb.1 = 0 in je code.

Je hebt toch een weerstand in serie met de led staan? (anders is die nu kapot) En de led staat toch goed gepolariseerd?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 15 Augustus 2011 11:35:22 QuoteWijzig

Ja heb 100 ohm bij de led gebruikt , tis een 5mm led.
Led staat ook goed om , maar zal straks even die trisb.1 = 0 proberen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 15 Augustus 2011 13:13:41 QuoteWijzig

Hmm zie nu dit in je startpost staan:

Quote
pascalbianca schreef:
20mhz kristal met daarop 100nf.


Dat gaat dus nooit werken. Daar moet 2x 22pF op hangen. 100nF is een veel te grote belasting voor een kristal.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 15 Augustus 2011 16:18:42 QuoteWijzig

Inderdaad het werkt , bedankt.


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03977 sec.