SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 21
21 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Tip nodig welke relai te gebruiken.
[1] 2 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 21 Augustus 2011 08:03:53 QuoteWijzig

Ik heb even jullie kennis nodig met mijn volgend idee.
Ik ben bezig met een grotere versie van mijn labvoeding, deze is zo goed als klaar op de hoofdprint na.

Ik heb hier 4 vaste uitgangen op namelijk 5-9-12-24V ? 3.5A.

Deze wil ik ieder appart gaan schakelen met een IC, dus dat houd in dat ik schakel met ongeveer 5V.
Welke relai kan of zou ik hiervoor kunnen/mogen gebruiken.
Ja, een solidstate relai is het makkelijkste, maar ook gelijk het duurste, iemand een ander idee?

Ik had deze al gekocht http://www.dickbest.nl/webshop/index.php?searchStr=RYA31024&act=viewCat&Submit=Go maar achteraf bleek dat deze schakeld met 24V.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 21 Augustus 2011 10:14:31 QuoteWijzig

Dat is toch geen probleem. Je hebt zowiezo een transistor nodig om het relais te schakelen. Hang dat relais dan tussen 24V en de transistor. (En vergeet je vrijloopdiode niet over de relais spoel.)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 21 Augustus 2011 13:23:27 QuoteWijzig

Heb jij toevallig daar een schema van hoe die geschakeld moet worden wat jij zegt Stynus? ik deed namelijk met 5v relais altijd via een poort sturen zonder vrijloop diode en transistor, maar met deze heb ik nooit gewerkt.

Ik heb ook een party van die tics, daar kun je toch ook mee schakelen als een soort relai (tenminste meen zoiets te herinneren)?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 21 Augustus 2011 13:32:57]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 21 Augustus 2011 13:44:16 QuoteWijzig


Rechts boven. In plaats van de 12V gebruik je dan 24V.

Zonder vrijloopdiode zal de aanstuur elektronica geen lang leven hebben. Telkens bij het uitschakelen krijgen ze dan een dikke puls te verwerken.

Wat je bedoel je met dat feestje tics? Typenummer? Datasheet?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 21 Augustus 2011 14:21:39 QuoteWijzig

Feestje? ow lol zie het al y ipv ij
Bv zoeen TIC226M of TIC236M noem maar op.

ps bedankt voor het schema.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 21 Augustus 2011 14:23:19 QuoteWijzig

Dat zijn triacs. Alleen geschikt voor op wisselspanning.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 22 Augustus 2011 06:32:22 QuoteWijzig

Oke Thx zal ze bewaren dan maar.
Ik zie in het linker gedeelte dat je alleen die bc548 gebruikt om die led met 12v te sturen , als ik de datasheet bekijk kan die ook 24v aan, dus zou dat schema ook geschikt ervoor zijn dan?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 22 Augustus 2011 17:35:08 QuoteWijzig

Ja, je moet wel de serie weerstand aanpassen.

En de basis weerstand kan je best verlagen naar 1K.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 1 September 2011 11:29:58 QuoteWijzig

Ik heb het linker gedeelte van jou schema gebruikt op de zoemer en op de poort.
De buzzer werkt zonder problemen maar die poort niet.
De led knipper wel ervan, dus signaal geeft hij, maar als ik een led op die poort aansluit met voeding uiteraard , blijft hij branden en gaat niet uit.

Wat is fout?
Of is die 4k7 teveel zijn?
Ik moet wel erbij vertellen dat ik BC557 gebruik ipv BC548B en de buzzer werkt erop , zit daar ook verschil in?



[edit]Het is opgelost, blijkt toch de manier van de + en - aan de goede kant te zetten.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 1 September 2011 12:59:44]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 1 September 2011 17:32:33 QuoteWijzig

BC557 is een pnp, de bc547 een npn. Groot verschil dus.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 1 September 2011 19:16:20 QuoteWijzig

Ja maar wat me wel opvalt nadat ik die 558 verwisseld heb met een 548 is dat bij de 558 de led geheel aan of geheel uit ging en bij de 548 als hij uit zou moeten zijn, dat hij flauw brand en als hij aan gaat vel brand en dat flauw branden wil ik dus niet hebben.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 1 September 2011 19:30:19 QuoteWijzig

Post eens een schema van die pcb layout.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 1 September 2011 20:51:30 QuoteWijzig

Die staat 3 reacties terug en de led is geplaatst zoals jouw schema.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 1 September 2011 22:48:45 QuoteWijzig

Dan staat die verkeerd om op je pcb lijkt me.
Die 4K7 mag je verlagen naar 1K.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 2 September 2011 07:24:42 QuoteWijzig

Hoe bedoel je verkeerd om? staat hetzelfde als in jouw schema, toch?
Die 4K7 zal ik wel vervangen door 1K.



Nu heb ik diezelfde opstelling weer op het breedboard gezet en daar heb ik geen probleem mee.

War raar is , met de opstelling op de breadboard zoals hieronder.:


en ik zet de poort van de bc548 op de kroonsteen (maakt niet uit welke kant van de kroon steen) gaat hij wel aan en uit , dus krijgt hij ergens stroom van , weet alleen waarvan want nergens zit een + erop want het is hetzelfde wat op de print zit als op de breadboard.

[Edit] Vraag me niet hoe het kan maar nu doet hij het wel O_o
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 2 September 2011 10:44:58]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 2 September 2011 20:53:28 QuoteWijzig

Je hebt bij die transistor de massa van de schakeling zo niet doorverbonden met die van de schakeling op het kroonsteentje. Zo zal de transistor niet in geleiding gaan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 4 September 2011 08:49:34 QuoteWijzig

Sorry maar helemaal begrijp ik dat niet, staat toch hetzelfde als bij jou?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 4 September 2011 10:44:56 QuoteWijzig

Bij mij is de emitor doorverbonden met de massa van de schakeling, bij jouw niet.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 4 September 2011 11:45:21 QuoteWijzig

Dus als ik het goed begrijp klopt die schema bij jouw dan ook niet want als ik jouw schema links bekijk en de mijn de 2de van onder zie ik geen verschil, ja behalve de led en weerstand anders om.




Kun je het mischien eens tekenen (als het niet teveel werk is) mischien snap ik dan precies wat je bedoeld.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 4 September 2011 11:47:26]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 4 September 2011 13:02:05 QuoteWijzig

Dat deel van je schema klopt (buiten dat je ene transistor verkeerd om staat op je print, of is dit onderaanzicht?).

Maar bij die andere transistor op je print klopt het niet.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zondag 4 September 2011 13:05:47]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 4 September 2011 13:25:22 QuoteWijzig


Quote
Stynus schreef:
Dat deel van je schema klopt (buiten dat je ene transistor verkeerd om staat op je print, of is dit onderaanzicht?).

Maar bij die andere transistor op je print klopt het niet.



Het zal wel aan mij liggen maar nu snap ik er helemaal niets meer van
De buzzer werkt met die 548, dus die zit in mijn ogen goed.
De poort werkt ook goed nadat ik even met de kabeltjes heb zitten spelen.
Als ik de pdf nakijk , mijn print nakijk en beide schema's nakijk , zie ik helemaal niet de fout erin

Dus ik snap niet helemaal wat je bedoeld met "Bij mij is de emitor doorverbonden met de massa van de schakeling, bij jouw niet."

Ik denk dat ik nogmaals het eens op de breadboard ga zetten om het geen te proberen te snappen wat jij bedoeld
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 4 September 2011 13:29:39]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
[1] 2 »

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04683 sec.