SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 10
10 gasten
0 leden:
Forum > Licht effecten > led vu meter met pic
fonsken
Lid
Berichten: 14
Gepost op woensdag 7 September 2011 18:21:04 QuoteWijzig

hallo, een gewone led vu meter maken is geen probleem, maar mijn vraag is of dat ook kan met een pic?
graag had ik dan de mogelijkheid om het vu meter effect te kunnen veranderen. voorbeeld:
normaal van beneden naar boven maar kan het ook van boven naar beneden of van in het midden naar boven en beneden? wat zijn de mogelijkheden?

Alvast bedankt
fonsken
CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op woensdag 7 September 2011 20:10:24 QuoteWijzig

ik dacht dat stynus in zijn archieven er 1 gemaakt had kijk maar eens in de topics
grtzz Alain

fonsken
Lid
Berichten: 14
Gepost op woensdag 7 September 2011 20:18:49 QuoteWijzig

ja, klopt maar dit is met een lcd scherm en is hetzelfde als op de site van picbasic.nl
in mijn geval moet het een bargaph kunnen doen werken ( gewone leds dus) toch bedankt

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op donderdag 8 September 2011 16:15:53 QuoteWijzig

Dat kan ook. Welke pic wil je gaan gebruiken?

(@CARDAN: dat was ik niet, heb wel geholpen met de code toen)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
fonsken
Lid
Berichten: 14
Gepost op donderdag 8 September 2011 17:54:32 QuoteWijzig

welke pic? ik ben gewoon van met een 16f628a te werken...
ik heb u mening al eens gevraagd voor die knightrider op uw pic bordje en dat was met een 16f628a.
ik weet dat die geen adc heeft ingebouwd.
behalve aan andere pin bezetting zal er niet zoveel verschil zijn neem ik aan?
het moet iets worden zoals de afbeelding van mijn avatar
 
[Bericht gewijzigd door fonsken op Donderdag 8 September 2011 17:55:14]

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op donderdag 8 September 2011 18:28:33 QuoteWijzig

Ok, dan zal je ook met dat pot commando moeten gaan werken (of een externe ad convertor).
Je krijgt dan een waarde 0-255. Als je die door 32 deelt dan heb je een waarde 0-8. Die waarde kan je dan gebruiken om met een case structuur je leds aan te sturen. Als je al je leds aan 1 poort hangt is het vrij makkelijk om bijvoorbeeld portb = %00011111 te doen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
fonsken
Lid
Berichten: 14
Gepost op donderdag 8 September 2011 19:04:08 QuoteWijzig

mja, had ook al zoiets gedacht maar gaat dit dan wel goed reageren op de audio die je binnenbrengt en hoe sluit je dan een audio uitgang aan de ingang van de pic? is het dan niet beter van direct en pic met adc te nemen?
maar hoe je dit dan programmeerd met een interne adc dat zou ik niet weten...

 
[Bericht gewijzigd door fonsken op Donderdag 8 September 2011 19:24:15]

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op donderdag 8 September 2011 21:39:58 QuoteWijzig

Die interne adc inlezen is niet zo moeilijk. Dat is gewoon var = adin x.

Verder moet je in het begin van je code de adin nog even instellen

Code
'AD converter
Declare Adin_Res = 8      ' 8-bit result 
Declare Adin_Tad = FRC    ' RC OSC chosen  
Declare Adin_Stime = 50   ' Allow 50us sample time  


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
fonsken
Lid
Berichten: 14
Gepost op zaterdag 10 September 2011 10:39:16 QuoteWijzig

hoe combineer je dan die potmeter en condensator met een audio signaal, en is dat signaal dan niet te zwak?
kan je eventueel een schema geven van hoe het audiosingnaal moet aangesloten worden
mvg
fonsken

Stynus
Admin
Berichten: 2828
Gepost op zaterdag 10 September 2011 16:34:06 QuoteWijzig


Quote
fonsken schreef:
...
kan je eventueel een schema geven van hoe het audiosingnaal moet aangesloten worden
...


Op een analoge ingang of met een transistor zoals in dat andere topic?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
swets
Lid
Berichten: 10
Gepost op zaterdag 17 Maart 2012 17:24:05 QuoteWijzig

Ik heb wel eens een spectrum analyzer gemaakt...

met een PIC 16F877 ofzo....

en met 2 kleuren leds... en de vu meter sloegen uit in het groen... en een rode led gaf de piek waardes aan... en die bleef ook even hangen



dus in 1 pic 11 Vu-meters met dubbele kleuren... dus ja het kan... als je maar een PIC met een analoge ingang neem...


www.arjan-swets.com nu ook met CNC filmpjes

Active Topics

» digitale klok
» UTP tester
» Nachtverlichting bevei...
» TDA7265 (Makita werfra...
» Accu van eBike vernieuwen
» Audi
» De tuin.
» 12V 25A Voeding
» Subaru Outback 2016
» 220v testkastje

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2020 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04936 sec.