SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 19
19 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > PC voeding doet niets meer.
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 23 September 2011 20:31:15 QuoteWijzig

Ik heb een 2de handse pc op de kop getikt , zoeen mediacenter van 1285 euro, waarvan het moederbord defect was.
Vanmorgen een nieuwe gekregen en gelijk windows erop gezet.
Naar een hele dag de pc aan te hebben gehad om te updaten viel hij plots uit op de 10 laatste updates.
Hoe ik hem aan wilde doen , gebeurde niks meer.
Gelukkig had ik zoeen voedingsblok reserve gekregen, dus de pc loopt weer.
Nu wil ik eventueel die kapotte voedingsblok repareren indien mogelijk.
Hij knetterde iets voor hij uitviel.
Nu zit er een witte glaszekering in die voeding, maar kan iemand mij vertellen hoe ik die kan doormeten of hij stuk is ja of te neen.

Alvast bedankt.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 23 September 2011 20:33:16]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 23 September 2011 21:13:34 QuoteWijzig

Zekering eruit halen. Hier staat een tutorial van hoe je ze kan doormeten: http://magazine.schematheek.net/0905/0905-002/0905-002.pdf


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 24 September 2011 16:13:20 QuoteWijzig

Heb hem doorgemeten en blijkt toch gewoon in orde te zijn.
Iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn?
Hij kraakte (net schurend klinkend) voordat hij uitviel.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
jeffrey_om
Lid
Berichten: 276
Gepost op zaterdag 24 September 2011 19:20:08 QuoteWijzig

Zou je misschien een foto van de binnen kant willen maken? Een foto zeg meer dan duizend woorden.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 25 September 2011 11:30:11 QuoteWijzig

Hieronder 3 foto's ervan genomen, maar of ze duidelijk zijn weet ik niet, het zit namelijk behoorlijk kort op elkaar allemaal.
Persoonlijk vind ik het ook een slecht manier van koelen.
De 2 fans moeten de warmte van de cpu afvoer , maar blazen deze wel door de warme voedingsblok heen, dus die word ook niet echt goed gekoeld.
Let wel even op, de zekering rechts voor op de 1ste print heb ik nog niet terug gesoldeerd.








 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 25 September 2011 11:30:57]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
jeffrey_om
Lid
Berichten: 276
Gepost op zondag 25 September 2011 11:58:09 QuoteWijzig

Zet hem weer eens in die computer misschien doet hij het wel. Dit probleem heb ik ook eens gehad dat hij het niet deed en later wel weer. Bij de computer die ik nu heb moet ik eerst zo'n 2 min wachten als de spanning er weer opkomt en dan kun je de computer aandrukken en dan doet hij het. Je hoort hem dan ook beginnen te piepen als de spanning er op komt.

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 25 September 2011 13:19:07 QuoteWijzig

Een kapotte pc voeding is alleen nog goed om te slopen voor de onderdelen. Een nieuwe voeding kost niet zoveel, maar als je deze voeding nu terug werkend krijgt en hij is niet meer stabiel dan kan je hele pc kapot gaan wat weer veel meer kost.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 25 September 2011 15:02:05 QuoteWijzig

Inderdaad en om opnieuw een nieuw moederbord te ritselen word moeilijker omdat dit speciale moederborden zijn.
Tja denk ook dat ik die voeding ga slopen want hij werkt gewoon niet meer.

Tja zoeen voeding nieuw krijgen word moeilijk want ik heb 2 dagen zitten zoeken om ze te vinden maar nergens had ik succes.
Dus als die 2de ook sneuveld zal ik een ander oplossing moeten zoeken om een voeding erin te krijgen.
Tevens zit ik met de voeding van het display van die htcp, deze is ook speciaal.
Op die voedingen zitten stekkertjes.
Normaal heeft zoeen stekkertje een gele , 2 zwarte en 1 rode kabel lopen, maar deze heeft 1 blauwe , 2 zwarte en 1 gele met zwarte streep, en die kan ik nergens zo uithalen hoeveel volt dat is, dus die moet ik eens nameten anders wat naar het schermpje voor loopt.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 25 September 2011 15:04:09]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 26 September 2011 22:11:24 QuoteWijzig

Dan kan je best die spanning nu even meten en op de voeding opschrijven. Als je er later een andere voeding in moet zetten kan je die spanning eventueel met een dc-dc convertor opwekken.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03656 sec.