SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 5
5 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Script Ideal
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op donderdag 8 December 2011 16:14:37 QuoteWijzig

Hallo,

ik heb even een vraagje:

Ik moet op mijn website een invoerveld zodat mensen een bedrag kunnen invullen. Als ze op een knop: betalen drukken, moet uit dat veld automatisch de , of . eruit gehaald worden en het bedrag moet dan in een iDeal script ingevuld worden. (automatisch)

Weet iemand van jullie hoe ik dat kan doen?
En snappen jullie een beetje wat ik bedoel?
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Maandag 26 December 2011 02:18:00]

Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op donderdag 8 December 2011 23:18:01 QuoteWijzig

Tuurlijk , vul het maar eens in google in, dan kom je tal van scripts tegen voor iDeal


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 9 December 2011 15:29:19 QuoteWijzig

Aangezien ik een php coder ben zou ik voorstellen het in php te doen...


Code

<?php 
    
function BetalingsFormulier($Bedrag$FoutMelding) {
        
//Wanneer iets in de de var foutmelding staat printen we de fout af
        
if(!empty($FoutMelding))    
            echo 
$FoutMelding;
        
        
//formulier met ??n veld en submit knop
        
echo "<form method='post' name='iDealForm' action=''>";
        echo 
"<input type='text' name='bedrag' value='".$Bedrag."' />";
        echo 
"<input type='submit' name='betalen' value='Betalen' />";
        echo 
"</form>";
    }
 
//wanneer er iemand op post drukt
 
if(isset($_POST['betalen'])) {    
     
//Fout weergeven als het veld leeg is
     
if(empty($_POST['bedrag'])) {                                
        
BetalingsFormulier("""U heeft geen bedrag ingevuld!"
    
} else {
        
//Even een omwegje zodat onderstaande stuk steeds werkt. 
        //(wanneer er al een komma staan, vervangen we deze door een punt)
        
$BedragMetPunt str_replace(",""."$_POST['bedrag']);    
        
//De variabele scheiden dmv het punt '.'
        
$explBedrag explode("."$BedragMetPunt);            
        
        
//Dit geeft ons...
        //In deze variabele vind je het getal terug VOOR de komma
        
$DeelVoorDeKomma $explBedrag[0];    
        
//In deze variabele vind je het getal terug NA de komma
        
$DeelNaDeKomma $explBedrag[1];        
        
        
//Even alles afdrukken
        
echo "Het bedrag is nu opgesplitst in
 "
.$DeelVoorDeKomma." en ".$DeelNaDeKomma;
    }
 } else {
     
//leeg formulier weergeven
     
BetalingsFormulier(""""  
 
}
?>


 
[Bericht gewijzigd door CowBeast op Vrijdag 9 December 2011 15:30:03]

MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op vrijdag 9 December 2011 17:05:07 QuoteWijzig

Hallo Cowbeast,

Bendankt voor het script, maar ik heb het zelf weer een beetje ondekt. Alleen nu heb ik 2x een invulvak waarvij ze 2x het bedrag moeten invoeren.

Alleen ik wil 1 invulvak een 1 invulvak dat niet zichtbaar is maar het bedrag staat wat bij de invulvak die wel zichtbaar is ingevuld is.


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op vrijdag 9 December 2011 17:07:54 QuoteWijzig

Ik had bijvoorbeeld in Visual basic als ik een programma maakte deze code:


Code
Textbox2.text = textbox1.text


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zaterdag 10 December 2011 11:34:55 QuoteWijzig


Quote
MitchTheChief schreef:
Ik had bijvoorbeeld in Visual basic als ik een programma maakte deze code:


Code
Textbox2.text = textbox1.text




Met deze code doe je ook niet meer als de waarde wat in textbox1 zit plaatsen in textbox2.
Dus neem ik aan dat je textbox2.visible op false hebt staan.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 10 December 2011 11:41:03]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zaterdag 10 December 2011 12:19:10 QuoteWijzig

Ik moet eigenlijk ook alleen maar de waarde van Textbox 1 in Textbox 2 hebben maar ik weet daar geen code voor in HTML


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zaterdag 10 December 2011 19:43:32 QuoteWijzig

@MitchTheChief: Wat is het nu van twee keer hetzelfde textvak?
Kan je dit even verduidelijken, dan kan ik misschien verder helpen...

MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zaterdag 10 December 2011 21:19:31 QuoteWijzig

Dit staat in mijn ideal script:


Code

<input type="hidden" name="amount" value="">
<input type="hidden" name="itemPrice1" value= >



Als ik die code gebruik moet ik bij bijde een bedrag invullen, en de klant ziet dat niet omdat het eenv ast bedrag is.

Als ik deze code gebruik:


Code

<input type="text" name="amount" value="">
<input type="text" name="itemPrice1" value= >



Krijg ik 2x een invulvak waarbij de klant 2x het bedrag meot invullen.

Als ik dit gebruik:


Code

<input type="text" name="amount" value="">
<input type="hidden" name="itemPrice1" value= >



Kan de klant 1x zijn bedrag invullen, maar het bedrag staat dan niet bij ItemPrice1 ingevuld. Ik kan daar dan ook niks invullen van bedrag omdat ik niet weet wat de klant in wilt vullen.

Ik wil nu dat de klant bij de bovenste een bedrag kan invullen en het bedrag ook automatisch in de onderste komt.


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op zaterdag 10 December 2011 22:22:32 QuoteWijzig

Waarom toch moeilijk doen als het voorhanden is
Kijk eens hier hier
Daar kun je het gehele script downloaden en naar wens eventueel aanpassen.

De uitvoer ziet er dan zo uit.: voorbeeld
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 10 December 2011 22:24:19]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zondag 11 December 2011 11:17:15 QuoteWijzig

@MitchTheChief: Het lijkt mij een compleet nutteloos script... wat heb je nu aan die twee velden?
Ik neem aan dat het werkt naar jouw mening?

MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op zondag 11 December 2011 11:51:11 QuoteWijzig

sorry hoor, maar die 2 velden staan al in het script van iDeal wat ik van de bank heb gekregen.


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op maandag 26 December 2011 02:22:20 QuoteWijzig

Mijn script werkt nu. Ik hoef maar 1x het bedrag in te vullen en de komma's en punten worden eruit gehaald. (met dank aan CowBeast )

Maar nu krijg ik nog een fout te zien. Namelijk "Hashcode validatie niet succesvol ".

Nu heb ik de handleiding van IDEAL erbij gepakt (ING) en ik heb de hashkey gebruikt die ik in de normale dashboard kan vinden, ik heb de ACTION aangepast naar de normale dashboard en ik heb de certificaten geupload.

Maar ik krijg nog steeds de fout.

(als het niet duidelijk is dan zeg maar )
 
[Bericht gewijzigd door MitchTheChief op Maandag 26 December 2011 02:22:39]


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op maandag 26 December 2011 16:41:12 QuoteWijzig

Gaat jouw verbindingen via het https protocol? Of gewoon via http?
Volgens mij zou dat wel eens het probleem kunnen zijn...
Maar ik heb weinig of geen ervaring met https certificering...

MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op maandag 26 December 2011 17:18:41 QuoteWijzig

Hoi CowBeast,

ik heb het al opgelost

Alleen ik kwam erachter als iemand 1.000,00 invoerd dat haald hij de punt en de komma er niet uit. aleen bij 1000.00 of 1000,00


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op maandag 26 December 2011 20:39:05 QuoteWijzig

Achja, zo ver had ik niet gedacht. Wellicht omdat ik die methode van ingave niet gebruik!

MitchTheChief
Lid
Berichten: 182
Gepost op maandag 26 December 2011 20:56:22 QuoteWijzig

Oke, maar is geen probleem. moeten ze maar gewoon 1000,00 invullen

Maar in ieder geval heel erg bedankt


Website: Home.xmsnet.nl/Mitchell

Active Topics

» Aanpassingen aanbouwde...
» Subaru Outback 2016
» Werkplaatsinrichting
» Windwijzer
» Temperatuur bewaking
» Wattage verhogen mogel...
» Nachtverlichting bevei...
» Simpel alarm
» Nieuwe werktafel
» digitale klok

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.13104 sec.