SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 13
13 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Printboor en accessoires
[1] 2 »
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op vrijdag 19 December 2008 03:58:52 QuoteWijzig

Beste forumlezers,
als beginnend hobbyist, stel ik me de volgende vraag, ik heb 'n dremel die elektronisch gestuurd wordt, het is 'n apparaat op lithium batterij, dit ivm het toerental, kan ik dit apparaat gebruiken voor het boren van eventuele printplaten, uiteraard zal ik op zoek moeten gaan voor 'n boorstandaard, waar ik het apparaatje in kan klemmen en ook er recht, dus haaks op de printplaat komt in te zitten...
Alle advies en voorstelling van andere apparaten is welkom!

MVG,
Roger
dj jens
Moderator
Berichten: 238
Gepost op vrijdag 19 December 2008 11:00:11 QuoteWijzig

deze is wel vet daarvoor http://www.buitelaar.nl/comasy/templates/product.aspx?contentid=237&productid=3614

heb ik zelf gezien. hij is kleiner als hij lijkt.


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 19 December 2008 13:11:17 QuoteWijzig

Proxxon heeft ook wel mooie kleine boormachine's
http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=41&c=1&s=27 />
Verder zou ik geen dremel op batterijen gebruiken. Die zijn altijd leeg als je ze nodig hebt . Voor de dremel in te spannen kan je een kolomstandaard kopen. (Ik heb een oude van men opa vroeger gebruikt http://elektronicastynus.be/Projecten/Printboormachine/index.php )


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
dj jens
Moderator
Berichten: 238
Gepost op vrijdag 19 December 2008 13:14:31 QuoteWijzig

lidl had ze ook eens voor 10 euro. misschien heb ik die nog staan. weet niet of die naar gered gereedschap was gegaan of dat hij hier was gebleven. ik gebruik hem toch niet meer


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op zaterdag 20 December 2008 03:17:09 QuoteWijzig


Quote
dj jens schreef:
deze is wel vet daarvoor http://www.buitelaar.nl/comasy/templates/product.aspx?contentid=237&productid=3614

heb ik zelf gezien. hij is kleiner als hij lijkt.


Uitverkocht, maar zo te zien zal je niet zonder die extra boorkop kunnen, daar de spandiameter pas aanvangt op 0,6mm, voor kleinere boortjes ben je dan nog 'n serieus bedrag kwijt. Het max toerental zit wel goed, de meesten zitten te laag wat dat betreft.

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 20 December 2008 11:20:21 QuoteWijzig

Kleiner als 0,6 heb je eigenlijk nooit nodig.

Daarbij komt nog dat alle printboortjes een verdikking hebben naar 3,2mm voor in te spannen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
dj jens
Moderator
Berichten: 238
Gepost op zaterdag 20 December 2008 12:28:33 QuoteWijzig

ik heb hier een boorkop liggen die aanspant tot 0mm.. dus die zijn ook te koop. het ''uitverkocht'' titeltje zou al lang weg moeten zijn. die dingen worden elke week weer opnieuw aangevuld. dus daar hoef je je geen zorgen over te maken...


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op zondag 28 December 2008 01:58:19 QuoteWijzig

Ok, en zoals Stynus zegt, dat elke fatsoenlijk printboortje 'n schachtdikte heeft van 3.2mm, is er geen behoefte voor meer ?. En had jij er nog eentje liggen? Was het ook 'n hoog toerig toestel?
MVG,
Roger

dj jens
Moderator
Berichten: 238
Gepost op zondag 28 December 2008 11:56:05 QuoteWijzig

nee heb misschien nog een boorstandaart liggen. in het hok bij ons. maar het hok staat nu helemaal vol dus ik kan niet zien of hij er nog is

gr
jens


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
Generaal
Lid
Berichten: 46
Gepost op zondag 28 December 2008 14:37:20 QuoteWijzig

Ok dj jens, ik dacht dat je 'n complete had, maar 'n losse standaard, moet ik nog 'n machine aanschaffen, dan kies ik liever voor 'n complete boorstandaard.
Alvast bedankt voor de reactie!
MVG,
Roger

Boeip
Lid
Berichten: 12
Gepost op donderdag 1 Januari 2009 21:15:57 QuoteWijzig

Ik heb ook de boormachine van Buitelaar staan hier. Maakt mij net iets te veel herrie eigelijk. Ik zou wel eens willen weten of dat anders is bij een apparaat van Proxon?


http://www.BOEIP.nl
vdbeke
Lid
Berichten: 912
Gepost op vrijdag 2 Januari 2009 10:22:18 QuoteWijzig

Ik gebruik een Proxxon, ik boor op een snelheid van 4700omw/min en dan kan ik de muziek die ik heb opstaan nog goed verstaan. Op 8500omw/min (hoogste toerental) moet ik de muziek wel harder zetten als ik het nog goed wel horen, maar het is niet zo dat ik geluidsbescherming moet dragen. Ik weet niet in hoeverre dat je hierin geholpen bent.

dj jens
Moderator
Berichten: 238
Gepost op vrijdag 2 Januari 2009 11:44:09 QuoteWijzig

hoe draai jij ''normaal'' muziek dan? want stynus die draait ''normaal'' dat voor mij heel hard is


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
vdbeke
Lid
Berichten: 912
Gepost op vrijdag 2 Januari 2009 12:22:49 QuoteWijzig

Normaal is rustig, als je met twee zou zijn dan zou je mekaar goed kunnen verstaan.

Boeip
Lid
Berichten: 12
Gepost op vrijdag 9 Januari 2009 15:25:44 QuoteWijzig

Hm mijn boorapparaat maakt toch echt meer herrie ben ik bang Als ik normaal muziek aan hebt staan ( normaal is 3 ledjes aan ) dan hoor ik er geen kut meer van. Dan moet hij minstens 4 of 5 ledjes branden wil ik de muziek verstaanbaar horen. ( in soundtrackmuziek wordt niet zo veel gezegd, maar toch )

Toch maar voor een Proxxon kijken denk ik


http://www.BOEIP.nl
dj jens
Moderator
Berichten: 238
Gepost op zaterdag 10 Januari 2009 17:32:10 QuoteWijzig


Quote
Boeip schreef:
boorapparaat



Mijn boortoestel die ook kan frezen maakt eigenlijk helemaal weinig geluid.
op volle toeren kan ik gewoon nog mijn radio horen. en als hij aan het frezen is ook.


(ken je die reclame met ''ik zoek een boorapparaat'' verkoper: he john, hebben wij een boorapparaat haha. ''nee, ik bedoel natuurlijk een boortoestel''

Het is nog altijd boormachine


www.christiaan-elektro.nl bouwt een cnc :)
Boeip
Lid
Berichten: 12
Gepost op zaterdag 10 Januari 2009 23:31:18 QuoteWijzig

hehe, ken je die reclame van; vent zit te boren, kei hoog geluidje uit die boor. Komt z'n vrouw eraan propt de stekker in een ander contact en de boor maakt weer herrie als vanouds zown stopcontact moet ik hebben

Anyway, ik heb een Proxxon boor besteld volgend weekend heb ik m als het mee zit


http://www.BOEIP.nl
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op zondag 11 Januari 2009 19:28:22 QuoteWijzig

ik heb hem ook besteld van de week uitproberen

timo

Boeip
Lid
Berichten: 12
Gepost op woensdag 14 Januari 2009 12:31:30 QuoteWijzig

Oke, ze hadden de verkeerde besteld. Nu nog even wachten tot ze de goeie leveren


http://www.BOEIP.nl
vdbeke
Lid
Berichten: 912
Gepost op woensdag 14 Januari 2009 13:55:38 QuoteWijzig

Waar heb je hem besteld?

leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op vrijdag 16 Januari 2009 10:45:30 QuoteWijzig

bij de grote C is die te vinden

timo

[1] 2 »

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06649 sec.