SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 3
3 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > 10" + 1" top & 15" sub
« 1 2 [3] 4 »
vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op dinsdag 31 Juli 2012 22:44:44 QuoteWijzig

De subs kunnen eigenlijk niet verkeerd ingestoken worden, tenzij op het "patchpaneel". Er staat wel in en out op, maar eigenlijk heeft het geen belang. Enkel bij een cardioide opstelling kan dit een rommelig geluid geven door de verkeerde timing, maar dat hoor je wel.
De flightcase weegt tot nu toe 38Kg.

Vandaag is alles in de warnex gezet. De poorten van de subs zijn ook vastgekit met silicone en vastgezet met een paar serganten tot het droog is. Als morgen alles droog is, kan het volledig gemonteerd worden.

Om alles te voeden een 2HE blindplaat omgetoverd tot:


aangesloten en gemonteerd:


De adapter is om de ledstrip te voeden en drie 120mm fans, met de schakelaars kunnen deze aan en uitgezet worden.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Woensdag 1 Augustus 2012 22:18:58]

vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op woensdag 1 Augustus 2012 22:51:00 QuoteWijzig

Zo zijn we gisteren gestopt en direct begonnen met het plaatsen van de voetjes:


De poorten zijn vastgekit met silicone en vastgezet met een sergeant. En zoals gewoonlijk weer iets te enthousiast geweest.


Het resultaat van de warnex:

Hier zat toch een kleine leercurve in. 1 liter warnex verdunnen met 30ml water en na wat gesputter krijg je bovenstaand resultaat. En een grondlaag is toch wel van belang de topjes zien er zeer goed uit, maar de subs wat minder.
Het handvat (dat wat slap aanvoelde) heeft 2 extra vijzen gekregen in het midden, om wat extra stevigheid te krijgen.

Na het plaatsen van de demping, kon alles verder aangesloten worden en de kast afgemonteerd worden.


Met zijn twee?n op een paaltje, vergezeld met 4 grotere broertjes krijg ik dit uitzicht vanuit "FOH" oftewel het terras:


En dan start, soundcheck op laag volume! Nog geen vijf minuten (letterlijk!) bezig, steekt de buurman zijne kop over de schutten, met de vraag: Kan het ni wa minder, er zitten nog mensen in de hof . Ik stond stom van verbazing, want het stond op het stilste. En menne pa ma teken doen zet nog is wa harder . Efkes gas geven, op 30m afstand is het niet te keren. Maar blijft goed/ zuiver klinken niet schel ofzo, wel het hoog ??n stapje minder zetten. Overvloed aan laag, maar topjes doen vrolijk mee zonder te moeten pushen.

Nog dolly's maken om de subs te vervoeren, rack afmaken en nog iets verzinnen om alle kabels op te bergen. Iemand suggesties om 100m 4G2,5 en 100m XLR signaalkabel met variabele lengtes te sorteren en te vervoeren???
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Woensdag 1 Augustus 2012 22:53:22]

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op woensdag 1 Augustus 2012 23:34:28 QuoteWijzig

Mooi. Voor de kabels hadden we vroeger diverse flightcasen met tussenschotten. Eentje voor signaal, voor de speakers, stroom, enz. Iedere had zijn eigen kleur aan de stekker of connector voorzien. Wit was korter dan 1m ,geel voor 3m, groen voor 6m, blauw voor 9m, rood voor 12m, ongemerkt was langer dan 18m. Zo wist je direct hoe lang je kabel was.

Gebruik voor stroom naar je versterkerrack altijd 2,5mm?.
Heb 1 opmerking van je pacht paneel aan de voorkant. Daar had je 2 units moeten voorzien. Dan kon je werken met deze stekkers
http://www.oranjebijdewit.nl/media/catalog/product/cache/3/small_image/209x230/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/6/4604813_6.jpg
Deze stekker als ingang voor de stroom gebruiken http://djdj.nl/cat/m/90323.jpg
Deze stekker voor door te linken naar de volgen rack: http://www.okaphone.nl/product/images/plugac03.jpg
Met nog een gewone ernaast: http://www.okaphone.nl/product/images/plugac01.jpg (altijd handig)
En dan nog je connectors voor de speakers.
Waarom: Als je veel versterkers gaat gebruiken, die dingen vreten veel stroom en die stekkers zijn robuster voor de stroom dan gewone stekkers. Ook zitten ze steviger in erlkaar zodat ze niet perongeluk kunnen losgelopen worden door iemand.


De schakelaars op je ventilators, haal ze er tussen uit. Laat die dingen direct vanaf het begin draaien. Als hij warm heeft is het te laat om ze op te zetten. Ook zou ik het deksel op de achtkant houden met een paar ventilatie roosters in. Minder kans voor bier en andere dingen in te krijgen (denk dat je fuifen gaat doen.

Voor de rest, mooie installatie,
 
[Bericht gewijzigd door reddevil op Woensdag 1 Augustus 2012 23:36:55]


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op donderdag 2 Augustus 2012 09:52:43 QuoteWijzig

Ik was aan het denken voor stapelbare bakken en die te coderen met een bepaalde kleur en deze dan ook op de kabels over te zetten. Maar ik ga het nog eens bekijken. Alvast bedankt voor je tip!

De voeding is allemaal met 2,5mm? bekabeld, schuko's zijn doorgelust met 2,5mm?. Alles aangesloten met soepele kabel en gebruik van adereindhulzen.

De powerCON (blauw en grijs) zijn 20A/ 250V RMS rated en de speakON 40A RMS. Om ze los te maken moet je het metalen pinnetje naar achter trekken en een slag linksom draaien. Het enige nadeel is dat je ze niet onder belasting mag onderbreken. De TRUE1 is daar dan een oplossing voor, maar heeft dan weer geen standaard D-size formaat. En was nog niet individueel verkrijgbaar toen ik dit gekocht heb. De stekkers voelen degelijk aan en de trekontlasting zit ook wel goed in elkaar (foto's onderaan). Ik heb er vertrouwen in, maar ze zullen zich toch moeten bewijzen.

Er zijn nog 3 schuko's vrij op de achterkant die nog gebruikt kunnen worden en er ligt nog een stekkerblok klaar om te voorzien van een stuk 3G2,5 en een grijze powerCON zodat deze doorgelust kan worden vanaf het rack om andere toestellen te voeden.

De achterkant van het rack wordt volledig dicht gemonteerd op 1HE na (om de kabels langs onder door te voeren). Als ik de gatenzaag heb, kan ik de blindplaat met de drie 120mm fan's afmaken. En dan kan ik eens bekijken hoe het met de koeling zit om eventueel het rack vanachter af te sluiten met een ventilatierooster erin. De ventilators zullen altijd draaien en ze zijn stil (F12 van arctic), dus niet storend.

De twee schakelaars zijn om de ledverlichting in twee groepen aan te doen. De voorkant heeft een ledstrip helemaal rondom (om schaduw te vermijden) en de achterkant heeft een ledstrip helemaal vanboven als ori?ntatielicht.

Bedankt voor de feedback, ik ga het in mijn achterhoofd houden.
reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op donderdag 2 Augustus 2012 19:59:24 QuoteWijzig

Dat ziet er een degelijke connector uit. Tja op 20 jaar kan er veel veranderen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op zondag 5 Augustus 2012 22:50:08 QuoteWijzig

Vandaag de twee dolly's gemaakt om de subs te kunnen vervoeren. Ook de twee plankjes om de flightcase langs onder te verstevigen, beter nu een beetje meer werk dan achteraf ne hoop miserie. En de twee overige topjes gelijmd, geschroefd, geschuurd ... klaar voor de grondverf dus.


Quote
vdbeke schreef:
... er ligt nog een stekkerblok klaar om te voorzien van een stuk 3G2,5 en een grijze powerCON zodat deze doorgelust kan worden vanaf het rack om andere toestellen te voeden.


en als vervolg hierop:

vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op donderdag 9 Augustus 2012 16:40:09 QuoteWijzig

Gedurende deze week zijn er allerlei kleine prullen gebeurt, dingen genoeg om een update te doen. Dus bij deze.

De twee plankjes om de flightcase te verstevigen, bij tijd en stond zal dit gemonteerd worden.


Van de week de dolly's afgewerkt. Het grondvlak heeft dezelfde afmetingen als de subs (50x50cm) met op de hoeken dezelfde voetjes als op de subs.De twee overige topjes zijn nu ook klaar om verder af te monteren. Alle 4 naast elkaar:


Gisteren bij een schroothandelaar geweest voor de roosters, maar niet gevonden. Dus dan maar een nieuw gaan kopen en op maat geslepen voor 4 topjes. Nu nog eens kijken om deze te plooien en dan kunnen 2 topjes volledig afgewerkt worden.


De limiters zijn afgesteld en de gain staat in de processor, zodoende dat de knopjes op de versterker volledig open kunnen staan. Dit om sabotage te vermijden of als de een of andere snuggere denkt van "we zullen het hier is volledig open draaien". Op locatie kan de input gain afgeregeld worden naargelang het geproduceerd aantal dB's. Rooddraaien heeft geen zin, want het systeem is afgeregeld op maximum 0dB. Kwaliteit van het geluid zal er alleen slechter op worden door het continu spelen met werkende limiters.

Dus heb ik het systeem vandaag nog eens getest en gefinetuned, weliswaar op gehoor gezien ik niet beschik over een meetmic en software van enkele duizende euro's.
De topjes klinken helder en geven een lekkere kick wanneer het gevraagd wordt, dit in combinatie met de subs die je ogen doen trillen in je kassen.

Dan heb ik de cardioide opstelling (170cm front-front achter elkaar en 60cm tussen de subs, de achterste gedelayed met 3ms en de polariteit gedraaid) getest, maar ik was niet echt onder de indruk. Achter de subs is de "druk" merkbaar minder, maar nu niet om te zeggen van wow. Dus ik ben niet volledig overtuigd en denk ik dus niet dat het een opstelling zal zijn die ik veel zal/ kan gebruiken. Spijtig genoeg heb ik geen foto van de opstelling. Want het zag er wel leuk uit. Alleen neemt het behoorlijk veel ruimte in, die niet altijd voor handen zal zijn. En om een LR stack te maken heb ik dan 8 subs nodig en die heb ik niet, het was in ieder geval leuk om het eens geprobeerd te hebben. Weer een ervaring rijker.

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op vrijdag 10 Augustus 2012 13:46:11 QuoteWijzig

Mooie karretjes voor de sub's. Ik weet niet of het handig voor jouw is maar ik zou er nog een spanriem per kar over trekken zodat het 1 geheel vormt met het onderstel. Kan je het geheel kantelen als je over een drempel moet zonder dat alles begint te schuiven.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op vrijdag 24 Augustus 2012 20:44:36 QuoteWijzig

Die spanriemen staan al een tijdje op de shoplist, maarja tijd he ...

Vandaag toch gouw even de 2 overige topjes verder afgemonteerd (top hat, handvat, inslagmoeren, speakon's solderen, bekabelen), dus nu zijn ze met vier:Als men vader terug op de been is, kunnen de roosters geplooid worden (hij kent iemand met een plooibank). En voor de twee topjes moet ik nog eens naar Fabory voor bouten bij te halen (ze zijn op ) en buis voor de poorten.

Ik was nog aan het denken om een plaatje te laten maken waarin het vermogen ed. in gegraveerd staan. Maar ik vrees voor de kostprijs hiervan, toevallig iemand met een DIY tip/ oplossing?

vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op donderdag 30 Augustus 2012 23:16:24 QuoteWijzig

Nu mijn herexamens volledig achter de rug zijn kan ik me terug op dit project focussen.
Begonnen met Red zijn advies te verwezenlijken, de planken had ik al dus nu nog monteren. Ik heb er spijt van dat ik dit niet van de eerste keer heb gedaan, wel een uur heeft het geduurd eer ze eronder zaten. Maar goed, na een hoop gepriegel zitten ze vast:


Toen was het verplichte koffiepauze, anders lag ik nu nog tegen de grond (cafe?ne probleem, dagelijks dosis is nodig om recht te blijven staan enja ik had vandaag nog niets gehad ).

Na de deugddoende koffie ben ik gestart met de twin bracket. Het probleem is dat deze eigenlijk voor grotere luidsprekers bedoelt is en met mijn "kleine" 10 inch topjes kan ik ze niet mooi naast elkaar zetten laat staan me de kontjes tegen elkaar (waar de trapezium vorm voor bedoelde).

Hoe het was:


hoe het nu is en de bedoeling was:


boven: aangepast, onder: origineel

Stukje ingekort om het passend te maken en nieuwe gaten geboord. Daarna een beetje creatief zijn met vijlen om het vierkant geponst gat te reconstrueren.

That's all folks! Volgende keer hopelijk iets met de roosters.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Donderdag 30 Augustus 2012 23:18:59]

vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op zondag 2 September 2012 15:03:14 QuoteWijzig

De roosters zijn ondertussen gemonteerd. In de vierkante gaten zitten op de haakse geplooide stukken kooimoeren. Een foto zegt veelal meer:de roosters zelf:


op een paaltje:

Stynus
Admin
Berichten: 2820
Gepost op zondag 2 September 2012 15:25:21 QuoteWijzig

Ziet er goed uit.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op dinsdag 4 September 2012 17:42:12 QuoteWijzig

Het was vandaag nog eens mooi weer, dus dacht ik om eens foto's te maken van de set nu het klaar is. Bij deze:Met dergelijk brede opstelling zal er met een L, R stack in het midden amper sub waar te nemen zijn. Afhankelijk van de locatie en de plaats kan er een lijn van subs opgesteld worden. De afstand tussen de subs is niet meer dan 1,7m zodoende dat ze koppelen en zo een gelijkmatig sub geven over de gehele lijn.reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op dinsdag 4 September 2012 21:49:29 QuoteWijzig

Doe dezelfde opstelling nog eens maar zet de eens sub op een halve meter hoogte. Moet normaal beter klinken. Nu boor je al direct een deel van de bas de grond in. Het kan zijn dat je ze iets hoger of lager moet zetten. Hangt van de bas af.


Mooi setje.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op dinsdag 4 September 2012 23:42:24 QuoteWijzig

Dit was puur voor de foto! dus geen test (buurman perikelen)

Maar ik kan je uitleg niet volledig volgen. Sub is omnidirectioneel dus als je ze op de grond zet wordt het "bolvormig" geluid weerkaatst door de grond en krijg je dus een optelling van de golven wat resulteert in winst (verdubbeling). Zet je ze een stukje van de grond krijg je weerkaatsing met delay en gaan ze elkaar tegenwerken en uitdoven.

Hoorngeladen kasten daarentegen kunnen best wel wat hoogte gebruiken, door de hogere frequentie (100-160Hz) is de hoogte al iets minder van belang. En kan je er een BR onder zetten voor het "echte" sub.

Ofwel sla ik het helemaal mis en ben ik moeder natuur aan het tegenspreken, als dat zo is wordt het morgen slecht weer .

vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op maandag 24 September 2012 21:12:55 QuoteWijzig


Quote
vdbeke schreef:
Ondertussen is er weer het een en ander op papier gedaan. Het rack is getekend en de indeling is bepaald. En nog wat andere kleine prullen.
Om lange afstanden te kunnen overbruggen wordt er gebruik gemaakt van differentieel signalen. Maar je laptop of PC beschikt hier niet over dus heb je iets nodig dat dit doet, dit wordt dan een DI-box genoemd.

Een prototype is reeds gemaakt. Maar ik zou mezelf eens een cursus audio ontwerp moeten geven.En een bijhorende behuizing:


Wordt vervolgd!
Bij deze een wordt vervolgd.
Omdat de "ground loop isolater" iets is wat in de meeste gevallen nodig is en een fragiel extern stuk is, heb ik dit ge?ntrigeerd in de DI-box.over het schema, de transfo heeft een in- en uitgangsimpedantie van 12Kohm. De ingang van de DRV is 10Kohm dus dit geeft problemen en daarvoor heb ik een opamp (tl071) als spanningsvolger daartussen gezet om dit probleem op te lossen. De TL071 heeft een zeer hoge ingangsweerstand (10^12ohm) en een lage uitgangsweerstand. De opamps worden gevoed door een DC/DC converter.

De binnenkant en onderkant:


Nu had ik een hoop gereutel ed. waarschijnlijk afkomstig van de DC/DC converter. Gezien deze rommel op de GND plane zat heb ik een condensator (1?F, lag voor mij op mijn werktafel) van de GND naar de massa van mijn ingangssignaal gezet en kan de rommel uiteindelijk afgeleid worden naar de terre. De "storing" is nu volledig verdwenen en alles klinkt superzuiver.

Nog een foto van het geheel:


de mooie en minder mooie kant:


Bij de minder mooie kant is er iets misgegaan met de afmetingen/ uitlijning misschien dat ik dit morgen nog iets kan corrigeren.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Vrijdag 5 Oktober 2012 18:53:40]

vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op vrijdag 5 Oktober 2012 18:53:23 QuoteWijzig

Van de week eens tijd gemaakt om wat rond te jakkeren om mijn shoplistje te legen, waar ook de spanriemen op stonden:Nu nog een nieuw plateau maken voor de flightcase.

vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op zondag 30 December 2012 17:50:52 QuoteWijzig

Een paar kleine akefietjes verholpen, maar hierdoor moest alles uit de flightcase dus heb ik even gewacht tot het juiste moment.

De wielplaat voor de flightcase gefixed, bedankt red voor de opmerking.De powerCON zat een beetje onhandig (net onder het handvat van de versterker) dus dit hebben we verplaatst. Ik had beter een bindplaat met maar 8 D-size gaten ipv 12 gekocht, maar goed. IN (blauw) is nu ??n plaatst naar rechts opgeschoven en OUT (grijs) naar rechts verhuist.En dan als laatste was het de bedoeling om het ventilatorpaneel aan de achterkant te maken. Een gatenzaag (121mm) van het werk geleend, alleen met de verbouwingswerken begin volgend jaar heeft men vader heel de klokset mee naar de zee genomen. Had ik dat geweten had ik de houder om de klok op vast te zetten ook meegenomen. Het voorbereidend werk is gedaan, de gaten maken zal voor dinsdag zijn denk ik. Is dan ook maar 15 minuten werk.

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op zondag 30 December 2012 18:01:53 QuoteWijzig

MOOI


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 924
Gepost op dinsdag 1 Januari 2013 15:52:54 QuoteWijzig

Vandaag de update met de fans, de gaten zijn gemaakt en de fans gemonteerd. Viel toch nog redelijk tegen om de gaten te maken, maar met de nodige koeling en geduld is het prima gelukt.De drie fans parallel met elkaar verbonden en een connector op gesoldeerd zodoende het achteraf eenvoudig te demonteren is.Wat me echter opviel was dat de fans meer stroom trekken als op het etiket staat. 0,8A voor drie fans is volgens mij veel meer dan 0,15A per fan. soit maakt opzich niet uit maar dan kan ik de ledverlichting niet constant laten branden, anders zal ik de adapter overbelasten (12W). Tenzij de adapters van Niels zo goed gemaakt zijn dat ik ze continu met 150% kan belasten.Lekker briesje vanachter, zoals bedoeld was.

« 1 2 [3] 4 »

Active Topics

» Accu van eBike vernieuwen
» Audi
» De tuin.
» 12V 25A Voeding
» Subaru Outback 2016
» 220v testkastje
» TDA7265 (Makita werfra...
» UTP tester
» Werkplaatsinrichting
» digitale klok

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2020 SchemaTheek
Laadtijd: 0.1854 sec.