SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 15
15 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > 16F877A development board
« 1 2 3 4 [5]
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:53:12 QuoteWijzig

Ja. En die werkt idd niet. Compileerd wel zonder fouten. Misschien weet Frits idd meer .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op dinsdag 12 Mei 2009 17:54:31 QuoteWijzig

ik zal hem naar dit topic verwijzen.

leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op zondag 24 Mei 2009 12:39:25 QuoteWijzig

eindelijk opgelost.

deze regel werkt niet goed:
Symbol Led1 = PORTD.1 : TRISD.1 = 0

dit komt omdat hij trisd.1 niet leest.
als ik deze apart defineer dan werkt het wel.

bedankt voor de hulp

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 24 Mei 2009 12:40:53 QuoteWijzig

Werk je met de lite versie? Die kan idd geen 2 commando's op 1 lijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op zondag 24 Mei 2009 16:15:04 QuoteWijzig

nope, full version

timo

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 24 Mei 2009 16:31:33 QuoteWijzig

Raar dan. Maar wel leuk dat je de oplossing hier ook poste .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op zondag 24 Mei 2009 22:28:20 QuoteWijzig

inderdaad raar,

wel zo handig als je bedenkt dat hij toch via dit forum ontwikkeld is

timo

Zatar
Lid
Berichten: 263
Gepost op maandag 25 Mei 2009 00:03:33 QuoteWijzig

Is't picbasic+ full version? Die durft ook wel eens irritant doen op zo'n dingen.


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op maandag 25 Mei 2009 11:59:31 QuoteWijzig

proton ide, maar het zou kunnen omdat he teen gekraakte versie is en een wat oudere versie dat het daardoor komt

timo

leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op maandag 25 Mei 2009 17:58:58 QuoteWijzig

ben ik weer

nu bij cursus 4 met lcd dit werkt goed. krijg netjes tekst erop. alleen nu blijft led1 branden. en als ik naar het programma kijk kan dit niet.

wat zou hier fout in zitten?


Code

Device 16F877A
Config WDT_Off, PWRTE_ON, HS_OSC , PWRTE_ON, LVP_off, 
XTAL 20
ALL_DIGITAL = true
'****************************************************************
'Pinnen declareren.
'Leds
Symbol Led1 = PORTD.1  
TRISD.1 = 0 
Symbol Led2 = PORTD.0  
TRISD.0 = 0
Symbol Led3 = PORTC.3  
TRISC.3 = 0
Symbol Led4 = PORTC.2  
TRISC.2 = 0
Symbol Led5 = PORTC.1  
TRISC.1 = 0
Symbol Led6 = PORTC.0  
TRISC.0 = 0
Symbol Led7 = PORTE.2  
TRISE.2 = 0
'Schakelaars
Symbol S1 = PORTA.0  
TRISA.0 = 1
Symbol S2 = PORTA.1  
TRISA.1 = 1
Symbol S3 = PORTA.2 
TRISA.2 = 1
Symbol S4 = PORTA.3 
TRISA.3 = 1
Symbol S5 = PORTA.4  
TRISA.4 = 1
Symbol S6 = PORTA.5  
TRISA.5 = 1
Symbol S7 = PORTE.0  
TRISE.0 = 1
Symbol S8 = PORTE.1  
TRISE.1 = 1

'lcd
Declare LCD_DTPIN  PORTD.4

Declare LCD_ENPIN  PORTD.2

Declare LCD_RSPIN  PORTD.3

Declare LCD_INTERFACE    4

Declare LCD_LINES        2 



'****************************************************************

Symbol tijd= 1000                    ; tekst verandert om de 3 seconden

DelayMS 500                          ; lcd stablisering

Cls  

While 1=1                            ; oneindig doorgaan
      Print "tekst "                  ; zet tekst +spatie op het scherm
      DelayMS tijd
      
      Print "op "
      DelayMS tijd
      
      Print "een "
      DelayMS tijd
      
      Print "LCD"
      DelayMS tijd
      
      Cls
      DelayMS tijd
Wend 

End                                  

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 25 Mei 2009 18:23:10 QuoteWijzig

Kan zijn dat die nog aan is van een vorig programma.

Zet even clear en portb = 0 in je programma voor die cls.

En die "DelayMS 500 ; lcd stablisering" moet na de cls


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 5 September 2009 14:33:22 QuoteWijzig

Ik heb nog steeds een aantal van de development bordjes te koop. Als er nog ge?nteresseerde zijn? De prijs is 24? voor een bouwkit en 29? voor een compleet gesoldeerde.

De beloofde tutoreal komt in het volgende magazine. Wanneer dat uitkomt is voorlopig nog onbekend maar we hopen het zo snel mogelijk af te krijgen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 20 September 2009 18:01:05 QuoteWijzig

De beloofde tutoreal is hier te vinden: http://www.schematheek.net/index.php?p=magazine&editie=0909


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
gert3d
Lid
Berichten: 5
Gepost op woensdag 5 Mei 2010 22:57:34 QuoteWijzig

Hallo Stynus,

Ik heb indertijd met je ontwikkelbordje gestoeid en bv. de DS1820 gebruikt om temp uit te lezen. Ging prima via PicKit2 programming.
Nu met andere (gelijke) laptop weer eens ter hand genomen, maar de PIC wordt nu ineens niet meer herkend door PICkit2 software. Spanningen zijn ok, want de software in het ontwikkelsetje kan gewoon worden gerund.
PICkit2 software en programmer ziet wel andere PIC's op breadbordje bv.
Heb je enig idee waardoor dit zou kunnen komen?
Dank.
Gert

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 6 Mei 2010 06:45:17 QuoteWijzig

Weet je zeker dat pin 4 en 5 goed staan (contact maken met de pic , neem aan dat je de 16F877A nog gebruikt)?



http://pascalbianca.blogspot.nl/
gert3d
Lid
Berichten: 5
Gepost op donderdag 6 Mei 2010 14:51:38 QuoteWijzig

Ah, dank voor het duidelijke schemaatje. Ik had het uiteraard wel zo aangesloten, maar kwam er zo achter dat de interface connector de Vpp niet goed doorgaf. Dat was het hem!

Zijn er nog gebruikers met leuke toepassingen gekomen?
groet,
Gert

Wil
Lid
Berichten: 29
Gepost op dinsdag 31 Augustus 2010 09:59:43 QuoteWijzig

Hallo Stynus,

Zijn er nog van deze bordjes te koop?

M.v.g.
Wil

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 31 Augustus 2010 17:12:27 QuoteWijzig

Nee, die zijn helaas op. Binnenkort komt er waarschijnlijk wel een nieuwe versie. ( http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=413 )


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
jaunty
Lid
Berichten: 1
Gepost op donderdag 21 Oktober 2010 22:19:25 QuoteWijzig

Misschien vreemde vraag maar.....
Is er iemand die een JAL lib heeft of heeft gemaakt voor dit development boardje ?
Dit om niet het wiel weer uit te vinden, of heb ik er over heen gelezen/gekeken.
Ik heb de hobby na 1,5 jaar weer opgepakt en wil nu met dit board gebruiken om met JAL aan de gang te gaan, vandaar.

M.v.g.
Jim

« 1 2 3 4 [5]

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.09314 sec.