SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 12
12 gasten
0 leden:
Forum > Meten & testen > Probleem met LCD bij meter.
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 28 April 2012 15:50:41 QuoteWijzig

Ik heb een diode meter gemaakt met behulp van dit schema
http://www.circuitsonline.net/schakelingen/150/meten-en-testen/handige-zener-tester.html

Hieraan heb ik gelijk een LM317 gekoppeld die de lcd van voeding voorziet ongeveer 8.8V.
Die lcd is deze van Dick, deze
http://www.dickbest.nl/index.php?_a=viewProd&productId=5897

Het geheel heb ik op 1 printje die er zo uit ziet.
Ik heb even alle waardes erbij gezet.

Links onder de 1ste kroonsteentje komen 2 insteekplugjes waarop ik de diodes/leds in steek, de 2de kroonsteen komt de A3 van de LCD en rechtse kroonsteen komt de A2 en de + van A1.

Ik zou zo niet weten wat er mis aan de print is behalve dan misschien dat de lcd stuk is omdat hij niks aangeeft.
Is dit nog te maken als ie stuk is zo ja Hoe?

Alvast bedankt mensen.

Als ik hem ga testen via mijn multimeter krijg ik de goeie waarde, maar mijn display geeft niks aan, zelfs geen nullen maar mijn backlight brand wel.

Nu is mijn vraag mis ik iets waardoor mijn lcd niks aangeeft of is hij stuk?
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zaterdag 28 April 2012 16:46:12]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 28 April 2012 16:45:57 QuoteWijzig

Zo een paneelmetertje heeft een gescheiden voeding nodig. Wss dat het daarom niet werkt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 28 April 2012 18:04:20 QuoteWijzig

Dus als ik het goed begrijp en ik zou om te testen een aparte printje maken om die lcd te voeden zou hij het wl moeten doen dan?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 28 April 2012 19:18:12 QuoteWijzig

Denk dat hij stuk is want ik heb hem gevoed apart met een 9V batterij maar geeft nog steeds niks aan.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 28 April 2012 20:20:18 QuoteWijzig

Heb je al eens met een voltmeter gemeten welke spanning er op de ingang staat?
Verder zou het me niks verbazen als die modules maar tot 200mV kunnen meten. Je zal dan een spanningsdeler ervoor moeten hangen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 28 April 2012 22:11:32 QuoteWijzig

Ik neem aan dat je bedoeld de spanning die op het te meten gedeelte staat.
In dat geval zou dat 2.1 volt zijn.
Er zat een beschrijving bij van Norbert waarmee je alles kon instellen kwa voltage en als ik mij niet vergis zou die al op 200V staan, maar zal dat nog eens nalezen en nakijken.
Maar normaal zou hij toch al op zijn minst 00.0 moeten aangeven of zit ik verkeerd?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 28 April 2012 23:45:01 QuoteWijzig

Ja, er zou toch altijd wel iets op het display moeten komen, tenzij de controller al fried is.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 29 April 2012 08:51:30 QuoteWijzig

Nope helaas niks geeft hij weer alleen de backlight brand voor de rest niks.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
hanskemink
Lid
Berichten: 2
Gepost op donderdag 5 Juli 2012 11:30:14 QuoteWijzig

Hoi, volgens mij als je de display alleen op 9v aansluit zou deze 0.00 aan moeten geven. Zo niet, dan is de display defect.
Dit is mijn ervaring.

gr. Hans


Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03855 sec.