SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 16
16 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Kookplaat aansluiten
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 1 Juli 2012 14:23:09 QuoteWijzig

Ik heb een nieuwe kookplaat gekocht en deze is voorzien dat ze op 3 fasen kan aangesloten worden. Echter de kabel die nu van de meterkast naar de keuken gaat is maar voorzien voor mono aansluiting (Bruin-blauw-aarde) en is afgezekerd met 25A.
Nu...ik kan de nieuwe kookplaat instellen voor gewone 230Vaansluiting, maar het totale vermogen is 7600 watt / 230V =33A, wat toch wat veel is 1 fase.
Ik heb trouwens maar 1 fase ter beschikking voor heel het huis, de andere zijn voor de elektrische vloerverwarming.
Weet iemand wat hiervoor de beste oplossing is:








Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 1 Juli 2012 14:40:20 QuoteWijzig

Je moet het dan aansluiten volgens tekening 3. Het vermogen is dan wel wat te groot, dus het zou kunnen dat de automaat gaat uitvallen. Maar het zou kunnen dat het koken kort genoeg is dat deze overbelasting gewoon kan.

Meestal word er in een huis met mono fase 2 groepen voorzien voor de kookplaat. Deze worden dan aangesloten volgens tekening 2.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 1 Juli 2012 14:46:33 QuoteWijzig

Met 2 groepen, bedoel je daarmee dat ik dan met 1 fase via 2 zekeringen van bv 16A naar de kookplaat kan gaan?
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 1 Juli 2012 14:48:56]

Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 1 Juli 2012 15:18:11 QuoteWijzig

Klopt. Die komen dan op een speciaal stopcontact toe.

Edit: Ik ging er even te snel vanuit dat het over nl ging.
Hier word meestal gewoon een dikke kabel getrokken die zwaarder wordt gezekerd. Of 3 fase.
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Zondag 1 Juli 2012 15:22:38]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 912
Gepost op zondag 1 Juli 2012 19:07:35 QuoteWijzig

Wat voor bekabeling is er voorzien?

Normaal word er afgezekerd met een automaat van 32A (monofase dus 2P) en ne 6 carr? voorzien voor het vuur.

calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zondag 1 Juli 2012 19:10:50 QuoteWijzig

Er ligt nu een kabel met 3 aders van 6 carr?(bruin-blauw en aarde).
Dan kan ik waarschijnlijk best de 2Polige zekering van 25A in de kast vervangen door ??n van 32A en dan in de keuken splitsen naar 2X een zekering van 16A(2P)en van daar naar z'on perilex stopcontact?
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Zondag 1 Juli 2012 19:20:31]

vdbeke
Lid
Berichten: 912
Gepost op zondag 1 Juli 2012 19:21:48 QuoteWijzig

Dan zoals stynus al zei, aansluiten volgens tekening drie (van boven geteld). Als de automaat er toch uitgaat, vervangen door ??n van 32A.


Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03021 sec.