SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 8
8 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > glcd
19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op zaterdag 27 December 2008 13:38:18 QuoteWijzig

Ik heb zojuist het grafisch display van Niels aan de gang gekregen ,dit werkt zoals ik wil .
Nu wil ik een soort icoontjes of tekeningetjes erop krijgen maar hoe kan ik nu uren tekenwerk besparen?
door inplaats van lijntjes en dots te programmeren
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zaterdag 27 December 2008 15:29:53 QuoteWijzig

ik maak mijn tekeningen op paint (canvas juiste afmetingen zetten, dan zwart wit, zomen en raster op.) Dan opslaan als bmp en met een plugin van proton toevoegen aan het programma.

Ik zal straks is terugzoeken hoe die plugin noemde en waar je die kan downloaden.

Dit kost je wel veel geheugen in je microcontroller. Een 16F877A zat meen ik vol met 6 plaatjes.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zaterdag 27 December 2008 16:31:13 QuoteWijzig

Hier staat de plugin:
http://www.picbasic.org/forum/showthread.php?p=62487 />
En dit zijn de instellingen die ik gebruik bij de schermpjes van bij Niels:


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Zatar
Lid
Berichten: 263
Gepost op zaterdag 27 December 2008 21:48:20 QuoteWijzig

veel geheugen... daar zijn die externe geheugenchips toch goed voor? Of is dat een pest met picbasic?


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zaterdag 27 December 2008 23:36:05 QuoteWijzig

Je zou idd een eeprom kunnen gebruiken maar ik heb geen idee hoe je de tekening daarin krijgt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op zondag 28 December 2008 14:58:42 QuoteWijzig

Volgens mij gaat dit met EXT_FONT.BAS
en dan DECLARE FONT_ADDR dit om de eeprom adres aan te geven

Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op zondag 28 December 2008 15:02:42 QuoteWijzig

Ik bedoel dat ik niet weet hoe je die tekening in de eeprom moet steken dan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
leip11
Lid
Berichten: 195
Gepost op maandag 29 December 2008 12:00:55 QuoteWijzig

mischien hier wat aan

http://www.edaboard.com/ftopic255017.html />

19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op vrijdag 9 Januari 2009 18:39:10 QuoteWijzig

Ik ben nu zover dat ik mijn glcd met touchscreen werkend heb.
9 toetsen die ieder een waarde geven (kunnen er ook meer of minder worden).
Nu heb ik hetvolgende probleem : Ik heb de poorten als volgend gedeclareerd

Code

DEVICE = 16F877a         
XTAL = 20                  
  
DECLARE LCD_DTPORT  PORTc      
DECLARE LCD_ENPIN   PORTd.3 
DECLARE LCD_CS1PIN  PORTd.7 
DECLARE LCD_CS2PIN  PORTd.6
DECLARE LCD_RWPIN   PORTd.5
DECLARE LCD_RSPIN   PORTd.4     
DECLARE LCD_TYPE 1            
DECLARE INTERNAL_FONT 1  
DECLARE GLCD_CS_INVERT 0 
DECLARE GLCD_STROBE_DELAY 0 
Declare ADIN_RES 10            '10bits analoge ingangen

symbol xplus = porta.0         'touchscreen
symbol ymin = porta.1
symbol xmin = porta.2
symbol yplus= porta.3
 
 ALL_DIGITAL = True


Nu wil ik de rx/tx gebruiken en de I2c , deze zitten op de portc , dus ik dacht dan zet ik de 8 datalijnen naar portb
Als ik dit doe krijg ik misvormde karakters op mijn display.
Ditzelfde gebeurd als ik het voorbeeld van proton ( blz 310) gebruik.
Waar kan dit aan liggen ?

Stynus
Admin
Berichten: 2841
Gepost op vrijdag 9 Januari 2009 19:00:34 QuoteWijzig

LVP_off in je fuses lijst (die je niet hebt? ) opnemen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op woensdag 14 Januari 2009 21:36:43 QuoteWijzig

glcd werkt, ik denk een slecht contact op het breadboard
9 knoppen gemaakt op het touchscreen deze geven precies de goede waarde aan als je een toets op het screen drukt.

CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 16:00:42 QuoteWijzig

Hoe heb je de omzetting van de touch verwezenlijkt? Ben ik wel benieuwd naar. Ik heb ook zo'n grafische LCD liggen met touch gedeelte. Maar ik heb nog nooit tijd gehad mij daar eens in te verdiepen...
Ik heb wel gezien dat er nu een artikel in elektor staat over een GLCD met tochscreen. Lijkt me wel interessant!

reddevil
Lid
Berichten: 1245
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 17:30:42 QuoteWijzig

Yep dat artikel is zeer interressant. Ik denk dat daar mijn problemen ook mee opgelost zijn. Zeker de moeite waard om eens uit te testen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 19:18:24 QuoteWijzig

Ja vind ik ook. Ik heb juist nog een probleempje. Ik kan nergens de connecter vinden voor die flatcable van dat touchschermpje in eagle. Weet iemand in welke bib ik die kan vinden?

reddevil
Lid
Berichten: 1245
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 19:40:48 QuoteWijzig

Zelf aanmaken in eagle, doe ik soms ook met andere componenten die ik niet terug vind.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 20:04:31 QuoteWijzig

Hmm, ik ben niet zo'n eagle held... maar deze connector moet toch in de bib's zitten? Ik ga ook eens kijken op de website van eagle.

19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 23:11:29 QuoteWijzig

Dit is mijn code
ik heb voor het calibreren eerst 2 lijnen horizontaal gemaakt en 2 vertikaal ,ik heb nu dus 9 vakken ,daarna op het touchscreen drukken en kijken welke waarde er uitkomt bij test voor de x-as en daarna voor de y-as dit omdat ieder touchscreen anders is deze waarde heb ik ingevult bij " welketoets " ,die geeft nu aan welke toets er in gedrukt wordt dus eerste cijfer is de rij tweede cijfer de kolom

Code

DEVICE = 16F877a  
Config LVP_OFF       
XTAL = 20                  
  
DECLARE LCD_DTPORT  PORTd       
DECLARE LCD_ENPIN   PORTe.0 
DECLARE LCD_CS1PIN  PORTe.1 
DECLARE LCD_CS2PIN  PORTe.2 
DECLARE LCD_RWPIN   PORTb.1 
DECLARE LCD_RSPIN   PORTb.0      
DECLARE LCD_TYPE 1            
DECLARE INTERNAL_FONT 1  
DECLARE GLCD_CS_INVERT 0 
DECLARE GLCD_STROBE_DELAY 0 
Declare ADIN_RES 10            '10bits analoge ingangen

symbol xplus = porta.0
symbol ymin = porta.1
symbol xmin = porta.2
symbol yplus= porta.3
 
 
 ALL_DIGITAL = True
dim X As word 
dim Y As word
dim Xtemp As word 
dim Ytemp As word
dim Xtemp1 As word 
dim Ytemp1 As word
dim X1 As word 
dim Y1 As word
dim kol as byte
dim rij as byte
dim toets as byte
dim toetsarray[3] as Byte
dim toetslus as byte
dim dezetoets as byte

CLEAR 
DELAYMS 500 
CLS 
hoofdmenu:
 while 1=1
 Gosub leestouch               'lees de waarde van het touchscreen in
 Gosub welketoets              'zet de waarde om in een toets
 print at 0,1,"waarde x",dec x 'test voor de x-as
 print at 1,1,"waarde y",dec y 'test voor de y-as
 print at 2,1,"toets : ", dec2 dezetoets  'testregel voor uitlezen waarde      
 delayms 100
 wend

'*********************************************************     
welketoets: 
Select case X                  'kijk naar de x waarde
 Case 10 To 22 : kol = 30  
 Case 24 To 36 : kol = 20  
 case 38 To 50 : kol = 10
 Case Else kol = 0
End Select
  
Select case Y                  'kijk naar de y waarde
 Case 14 To 22 : Rij = 3 
 Case 24 To 32 : Rij = 2 
 Case 34 To 40 : Rij = 1
 Case Else Rij = 0
End Select   

toets = kol + Rij              ' tel de kolom en de rij op dit is de waarde van de toets
If toets > 0 then              'er is een toets gedrukt
  toetsarray[toetslus] = toets                                    
  Inc toetslus
  If toetslus > 2 then toetslus = 1
   If toetsarray[1] = toetsarray[2] then   '2 keer dezelfde waarde dan wordt de toets bevestigd
    dezetoets = toets
                  
  end if
 end if
Return

'***********************************************
leestouch:
TRISA = %11111010             'ao ,a2 zijn uitgang
high xplus                    ' xplus hoog
low xmin                      ' xmin laag
TRISA = %11111010             'a1 ,a3 zijn ingang
delayms 10
Ytemp = adin 3
y=ytemp/1024                  ' an 3 uitlezen                    

TRISA = %11110101              'a1 ,a3 zijn uitgangen
low ymin                      'ymin laag
high yplus                    'yplus hoog
TRISA = %11110101             'a1 ,a3 zijn uitgangen
delayms 10
Xtemp= adin 2                  ' an 2 uitlezen
x=xtemp/1024     

 return

 include "font.inc"

 end


met dank aan dit forum en google

CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op maandag 1 Februari 2010 06:47:42 QuoteWijzig

dat ziet er geweldig uit roland zeker voor menu sturing van een glcd grtzz Alain


Active Topics

» Aanpassingen aanbouwde...
» Subaru Outback 2016
» Werkplaatsinrichting
» Windwijzer
» Temperatuur bewaking
» Wattage verhogen mogel...
» Nachtverlichting bevei...
» Simpel alarm
» Nieuwe werktafel
» digitale klok

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.13132 sec.