SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 5
5 gasten
0 leden:
Forum > Café > buske (Peugeot Boxer 2007)
« 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 »
vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op maandag 21 Januari 2013 20:05:58 QuoteWijzig

wauw met foto's en al. Jouw foto's tonen exact wat ik bedoelde, alleen was de roest meer op het blok zelf. Maar dit ziet zwart en dan was grijs. Maar ik snap het niet waarom ze geen kap boven de motor plaatsen, de (twee) moeren zijn toch al voorzien.

De foto's zijn van de zes jaar oude?

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op maandag 21 Januari 2013 20:07:57 QuoteWijzig

yep, zal proberen morgen van de andere, die is bijna 2 jaar oud.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op maandag 21 Januari 2013 20:12:57 QuoteWijzig

Rechtsboven op de foto zie je het afwaterbakje welke ik eerde bedoelde en dit zou niet op alle ducato's geplaatst worden. Peugeot is kennelijk strikter in het plaatsen hiervan.

vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op dinsdag 22 Januari 2013 19:00:53 QuoteWijzig

Ik moet mijn woorden terug inslikken, want wanneer ik van het werk kwam zag ik een collega van het bedrijf waar ik vakantiewerk heb gedaan. Hij is de enige met een bus van het merk peugeot. Ik had gevraagd of ik eens naar de motor mocht kijken (eigenlijk had hij geen keus, ik had de deur al open vooraleer ik mijn vraag volledig had gesteld ) Hij had niet het afwaterbakje in het midden, maar toen viel me de slang rechts van het bakje op:Zelfde doel, alleen niet op het laagste punt van de goot. Het water dat niet langs daar gaat zoekt zijn uitweg vermoed ik dan naar het midden. En beland op de motor, ook bij hem was er roestvorming op dezelfde plekken. De camionette zou ook rond de 5-6 jaar oud zijn, ook nooit geen probleem mee gehad op een EGR klep na.

Vandaag ook eens bij een peugeot garage te raad gegaan, kwaad zou het niet direct kunnen. Maar het zou in ieder geval niet slechter zijn om de roestvorming te verwijderen en het blok in te vetten en de kap te (laten) monteren.

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op woensdag 30 Januari 2013 19:01:49 QuoteWijzig

Bij de andere is de hele afwatering aangepakt. Ziet er een stuk beter uit.
De koppeling van de andere is niet op 120 000 km vervangen maar op 90 000 km. Is toch heel snel.Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op woensdag 30 Januari 2013 19:16:37 QuoteWijzig

Precies toch ook wel wat kringetjes van water te zien, de kap boven het motorblok zal in ieder geval een verbetering zijn.

Misschien ook meer kortere afstanden (rond de kerk, dus veel vertrekken) en goed geladen, waardoor de koppeling het meer te verduren krijgt. En dan elke dag 100m achterruit rijden zal er ook geen goed aan doen, desalniettemin dat het toch wel heel vroeg is.

Ik heb de Boxer gekocht, gisteren mijn verzekering inorde gaan maken. Vandaag was mijn nummerplaat met de post, ik moet hem nog gaan afhalen in het postkantoor want er was niemand thuis. En zondag ga ik de peugeot normaal gezien afhalen.

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op woensdag 30 Januari 2013 19:28:13 QuoteWijzig

Veel plezier ermee.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op woensdag 30 Januari 2013 19:31:14 QuoteWijzig

Ik zal er eerst toch nog wel wat werk aan hebben vooraleer het plezier kan beginnen. Maar in ieder geval bedankt.

vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op maandag 4 Februari 2013 21:07:52 QuoteWijzig

De cabine heb ik gepoetst en de voorste zijde van de buitenkant, toen was het donker en zag ik niks meer . In de laadruimte heb ik de schabben afgebroken en in de rapte een beetje opgekuist.

Misschien morgenvroeg naar de keuring voor het identificatieverslag inorde te maken. Vind ik ook maar iets onnozel. Als de wagen wisselt van eigenaar, moet deze opnieuw gewogen worden door de nieuwe eigenaar.

Waar moet je eigenlijk op letten bij het aankopen van (winter)banden, is er een bepaalde regel/ maat waar je je moet aan houden?

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op maandag 4 Februari 2013 21:12:24 QuoteWijzig

Geen japanners of chinezen. (foto's van je aanwinst?)


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1438
Gepost op dinsdag 5 Februari 2013 04:49:15 QuoteWijzig


Quote
Waar moet je eigenlijk op letten bij het aankopen van (winter)banden, is er een bepaalde regel/ maat waar je je moet aan houden?


Nou dat ligt er maar aan waar je naar toe gaat met je auto.
Je profiel dikte is belangrijk , te ver afgesleten kan je echt geld kosten als ze je zouden aanhouden.
Maar misschien heb je hier wat aan.: http://www.opreis.nl/het-hoe-en-wat-voor-winterbanden/
of
http://verkeerweb.be/Tips_N/autoband/banden.html
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 5 Februari 2013 04:50:58]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op dinsdag 5 Februari 2013 21:03:55 QuoteWijzig

Origineel zat er 215/70 R 15C op van firestone vanhawk, vooraan was het profiel slecht 1-2 mm, achteraan nog 4-5mm (zomerbanden). In het instructieboekje stond een verwijzing naar een sticker in de deurstijl en daar staat: 215/70 15.

Gisteren een advertentie gezien met winterbanden voor ?300, natuurlijk weer niet te houden en liggen er nu dus 195/70 R15C Michelin Agilis alpin op. Met 6mm (achteraan) en 10-11mm (vooraan) profiel. Buiten het feit dat ze smaller zijn, bleken ze ook minder hoog te zijn, bij het verwisselen van de banden moest ik de krik laten zakken om ze erop te kunnen zetten. Vond ik best wel vreemd gezien ze beide 15" zijn. De banden hebben altijd op een citroen jumper l2h2 gezeten en leken mij dus geschikt. Blijkt dat er dus toch verschil op zit, mijn vraag kan dit kwaad of welk gevolg kan dit geven? Maakt me weinig uit voor het moment en zeker met het weer dat ze voor morgen geven, maar op termijn toch altijd interessant om te weten/ bij te leren.

winter: 195/70 R15C
zomer: 215/70 R15C

Foto's komen nog wel een keer, hopelijk kan ik morgen de andere helft wassen. En als het niet te donker is zal ik proberen iets op foto te krijgen. Verwacht er niet te veel van, de camionette is gebruikt door iemand die klinkers legde, dus de nodige gebruikerssporen (een paar deukjes) zijn aanwezig. Maar de transmissie was goed en dat vond ik belangrijker dan de carrosserie.

We zijn ons appartement aan de zee aan het renoveren en degene die de ramen kwam steken had ook een boxer, spijtig genoeg niks als problemen mee volgens zijn zeggen. Twee keer kapotte motor door het alom bekend afwateringsfenomeen. Vanaf nu aan staat die altijd binnen en zijn oude camionette durft hij niet weg te doen.

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op dinsdag 5 Februari 2013 21:46:23 QuoteWijzig

Je kilometers en snelheid gaan niet meer kloppen. Maar wel minder kans op een boete.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op woensdag 6 Februari 2013 19:43:00 QuoteWijzig

Ze zijn beide 15inch dus de hoogte zal wel redelijk gelijk zijn, de breedte daarentegen die verschilt 2cm.
Ik denk dat ik weet waarom ik dacht de hoogte niet gelijk was. Bij het afpakken van het wiel zweefde het wiel lichtjes om het wiel niet meer te laten steunen op de grond. Doordat ik niet moeilijker wou doen als nodig, zette ik de winterband ernaast en liet ik de krik een beetje zakken zodoende ik deze rechtstreeks zonder al te veel moeite (niet heffen) terug kon monteren. Soit, ik zal van het weekend eens kijken als de kilometriek nog zo'n 8-9% afwijkt tov de GPS.

Deze morgen naar de autokeuring geweest, die hebben me 29,5 euro armer gemaakt om erachter te komen dat ik 110Kg minder mag laden dan de vorige eigenaar. Zal wel door de traanplaat komen die er nog in ligt als vloer. En om bij de opmerkingen te lezen dat ik de banden slijtage nauwlettend in het oog moet houden. Ze zouden beter zelf eens nauwlettend zijn en effectief kijken als er nog geen nieuw banden op liggen ipv de opmerkingen van de vorige keuring klakkeloos over te nemen.

Vandaag verder de buitenkant en de laadruimte een wasje gegeven en nog net voor de donker een paar foto's genomen.


Aan de voorzijde zitten twee deuken in de motorkap, rechtsachter een grotere aan de bovenkant. En op de achterdeur zat er een plakker, maar door deze te willen verwijderen is de lak mee gekomen .Ik ben nog aan het denken om de zwarte plastieken wanden te verwijderen. Eerst eens luisteren wat het kost om zoiets in hout te (laten) maken. De vloer gaat er met den tijd toch uit, komt een houten antislip vloer in.

De restanten van de wanden:

(let niet te hard op de overige rommel, door de verbouwingen aan zee ligt het werkhuis er momenteel chaotisch bij.)

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op woensdag 6 Februari 2013 20:39:05 QuoteWijzig

Ze ziet er nog goed uit voor iemand die klinkers legde. Die zwarte plastiek kan niet veel hebben. Bij ons zijn er al veel stuk, zeker die van de deuren. In hout kan je toch zelf maken. Los maken, op houten plaat leggen, aftekenen en uitzagen.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Ponrow
Lid
Berichten: 1
Gepost op woensdag 6 Februari 2013 21:16:39 QuoteWijzig

De hoogte van de band wis afhankelijk van de breedte van de band. Dus de hoogte van u nieuweband is (195/100)*70= 136.5 mm terwijl de originele band (215/100)*70 = 150.5 mm is

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Daar kan je verschillende banden maten laten berekenen. U zou met een afwijking zitten van 4.1% op u teller. Als u daar rekening met houd is dit geen enkel probleem. Al is wettelijk maar een afwijking toegelaten van +- 1 ? 2%.

Een dunnere band zal ook wel harder moeten "werken" om grip te leveren waardoor deze iets sneller zal verslijten.

Veel succes met de nieuwe aanwinst trouwens


 
[Bericht gewijzigd door Ponrow op Woensdag 6 Februari 2013 21:18:13]

vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op donderdag 7 Februari 2013 18:51:00 QuoteWijzig

Nu wel ja, na 100l water en een halve dag kuis-/ sloopwerk. Onder de vloer en plastieke wanden schuilt er ook nog een hele hoop vuil/ stof.
Ik dacht er gisteren aan dat mijn baas ook nog multiplex van 10 dik heeft staan, die bijna nooit gebruikt word. In de nieuwe renault hebben ze de wanden ook met 10 dik multiplex bekleed en dat voelt best stevig aan. Gisteren had ik ook even prijsgevraagd om een idee te krijgen wat een DHZ pakket kost, vandaag anwoord:

Vloerplaat boxer L1 270? (bruin)
Wandbekleding boxer L1h1 240? (grijs afwasbaar)

Voor dat geld kan ik zelf ook wel iets maken denk ik dan.

Ponrow welkom op het forum en bedankt voor je tip. Ik had er eigenlijk geen flauw benul van dat de breedte en de hoogte van de band enige verband hebben met elkaar.
Morgen de banden toch eens naast elkaar zetten om te kijken als het verschil toch zo groot was als ik eerst dacht.

Ik ben nog aan het overwegen voor het plaatsen van een achteruitrijcamera.

reddevil
Lid
Berichten: 1240
Gepost op donderdag 7 Februari 2013 20:01:50 QuoteWijzig

Een achteruitrijcamera hebben we ook op de nieuwe. Handig om een aanhangwagen aan te pikken. Maar ik mis toch ook censoren. Heb die om mijn auto en vind die samen met een camera een handige combinatie.

De prijs valt nog mee, had het duurder verwacht. Degelijke multiplex is ook niet goedkoop.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op vrijdag 8 Februari 2013 19:47:32 QuoteWijzig

Mij lijkt het handiger voor het algemeen parkeren, gezien het wat breder is als een personenwagen. Valt de auto achter je helemaal weg, op gevoel parkeren is toch niet zo mijn ding. Heeft toch direct ook zo zijn voordeel, niet meer verblind worden door die pipo's die niet weten dat je je lichten niet omhoog moet laten schijnen.

De winterbanden zijn inderdaad ??n ? twee centimeter (vinger dik) kleiner, maar ik heb iets ontdekt wat me eigenlijk niet zo heel tevreden stelt. Er zaten twee soorten banden op, 3 x firestone vanhawk (2 x 2mm, 1 x 8mm profiel) en ??n band van het merk bridgestone (6mm profiel). Geeft me wel al direct een verklaring waarom het stuur begon te trillen op de autostrade (125-130Km/h). Bij de michelin banden die er nu op zitten heb ik dit niet aan de hand (tot 140Km/h "getest", dus aan de wagen ligt het niet.
Komen dus 4 nieuwe zomerbanden op zonder gezever, maakt me anderzijds wel curieus wat er nog als reservewiel onder zit.

De schabben heb ik afgebroken en het grootste gedeelte is opgestookt.

Nieuwe radio (pioneer MVH-150UI), de oude stoorde redelijk veel en viel sporadisch een kanaal weg. Gisteren was ik al naar de Halfords geweest voor antivries, radio's stonden er naast maar bleek al snel dat het goedkoper kon. Gauw weest kijken bij ACR en maar liefst 40 euro goedkoper voor exact dezelfde radio. De verkoper lulde wel maar uit zijn nek, geel en rood kabeltje kruisen anders verliest ie telkens zijn geheugen. Niks van, mooi afblijven, werkt prima zo.


Bij ACR ook eens gevraagd achter een achteruitrijcamera, de man raadde me wel aan een schakelaar te monteren ipv degene die in de versnellingsbak zit te gebruiken. Anders moet je bij wijze van spreken telkens wachten totdat de camera opgestart is (iets van enkele seconden?). Tijdelijk koste dit twee keer (camera en scherm) 149 euro. Dus 300 euro om het zelf te plaatsen tov 480 (excl BTW) bij de peugeot garage.

Vandaag nog een paar prijzen gekregen voor de vloer in de laadruimte 319 excl (DHZ kit) en meer, dus die 270 lijkt inderdaad nog niet eens zo gek te zijn.

Vandaag heeft het nog wat liggen sneeuwen en dooien, dus ideaal om de waterval nog eens te bekijken:

Het water lekt langs de luchtinvoer naar binnen net op de plaats waar de distributieriem zit, maar die blijkt helemaal afgekast te zijn?

Vraag me eigenlijk af waar ze de batterij hebben gestoken?

Van de week bij mijn neef geweest (die met zijn vito) en die vroeg wa ik nu gekocht had. Peugeot Boxer zei ik, ah da rijd wel goed zei hij. Waarop ik vroeg, beter als ne vito? Absoluut, was het antwoord.

vdbeke
Lid
Berichten: 925
Gepost op maandag 11 Februari 2013 19:34:56 QuoteWijzig

Vandaag even naar Berghmans (garagegist) geweest voor de kap boven de motor. Hij had eens gekeken en zei dat ik me niet echt zorgen moest maken omdat de distributieriem onder een metalen kap zat die goed afgedicht is tegen water (is niet bij allemaal zo, plastieken bak rond distri = prul). De roestvorming op de injectors was wel niet zo heel goed, kan voor startproblemen zorgen. Hij doet er wel iets langer over vooraleer hij "aanslaat" (pakweg 10-15s), hij raadde toch aan om hem eens binnen te brengen en uit te lezen. Misschien een slechte injector.

De batterij zou in het midden van de cabine zitten volgens hem.

Vandaag een halve dag liggen kloten me een reserve wiel dat half loshing en er niet af wou. Collega zijn reservewiel is er afgevallen tijdens het rijden. Precies iets wat ik niet wil meemaken, vandaar eens gekeken hoe het hing. Hing een beetje los, maar was dus niet los te krijgen. Platte band is dus een reservewiel hebben maar het niet loskrijgen. Het reservewiel hangt vast aan een staalkabel die omhoog gedraaid wordt door een klote mechanisme. Ik zal morgen ,als ik er aan denk, een paar foto's van maken. Dus heb ik heel de bazaar verwijderd aan de onderkant

ahja, afwijking op kilometriek is van 8-9% naar 12% gegaan.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Dinsdag 12 Februari 2013 18:07:35]

« 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Active Topics

» TDA7265 (Makita werfra...
» digitale klok
» Accu van eBike vernieuwen
» Audi
» De tuin.
» 12V 25A Voeding
» Subaru Outback 2016
» 220v testkastje
» UTP tester
» Werkplaatsinrichting

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2020 SchemaTheek
Laadtijd: 0.15668 sec.