SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 11
11 gasten
0 leden:
Forum > Café > buske (Peugeot Boxer 2007)
« 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 »
vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op dinsdag 5 Maart 2013 11:01:13 QuoteWijzig

Wat ik bedoel is dat het geluid redelijk dominant aanwezig is, luider als ik gewent ben. Is denk ik wel normaal.

Flupke ik heb je een PM gestuurd.

Er zit inderdaad een 10 TRJ2 motor in.

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op dinsdag 19 Maart 2013 15:57:59 QuoteWijzig

De vito van mijn neef had toch wel iets eigenaardigs. Ze waren op vakantie en hadden de auto geparkeerd. Ze vertrekken, in de achteruit uit hun parkeerplaats gereden en na hem in de vooruit te zetten blijk de wagen hier niet op te reageren. Uiteindelijke probleem: boite zat los van de motor.

Het tankprobleem is echt afhankelijk van de pomp, laatste twee keer geen probleem mee gehad.

Nieuw bandjes zijn besteld, Continental vanco2.

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op zondag 24 Maart 2013 19:16:49 QuoteWijzig

Zomerbanden liggen er ondertussen op, met het weer van deze week had dit evengoed nog een week uitgesteld kunnen worden. Maarja wie denkt nu ook dat het nog gaat sneeuwen en da het zo koud blijft, tis begot (bijna) april.


Quote
vdbeke schreef:
...

Tot nu toe geen problemen met je koppeling? Ik merk als ik gas plance geef dat de koppeling doorslipt rond 2100 toeren (max koppel) vanaf vierde vitesse. Heeft nu bijna 76000Km.
...



Beste wel iets eigenaardigs, nu heb ik er geen last meer van. Maar zijn we ook weer een paar duizend kilometer verder en is het motoroliepeil redelijk gezakt. Iemand toevallig ervaring mee, er lekt geen olie naar buiten maar misschien dat het ergens naar de koppeling toe lekt? Want ik heb niet echt het idee dat de koppeling "op" is. Die pakt nog goed met het vertrekken en schakelen.

Gisterenavond ruitenwisservloeistof bijgevuld (was leeg), ik moet zeggen zit een groot reservoir in. Zo maar in ??n keer een klein 5l in.

reddevil
Lid
Berichten: 1163
Gepost op zondag 24 Maart 2013 19:53:52 QuoteWijzig

Bij mij slipte de koppeling pas in 3de door, ook rond de 2000 tr. Bij vertrek en schakelen was ook niks te merken.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op dinsdag 26 Maart 2013 20:13:06 QuoteWijzig

Motoroliepijl nog eens gecheckt en stond weer op het minimum, de laatste 800-1000 km geen problemen meer gehad met de koppeling. Vandaag heb ik de motorolie terug bijgevuld en als ik nu terug problemen krijg met de koppeling weet ik genoeg.

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op woensdag 27 Maart 2013 09:19:28 QuoteWijzig

Olie is bijgevuld en het slippen begint weer bij gasplance rond de 2100tr vanaf de vierde vitesse. Een dichting die lekt oid denk ik dan?

Flupke
Lid
Berichten: 255
Gepost op woensdag 27 Maart 2013 12:26:52 QuoteWijzig

http://forum.volvo300club.nl/showthread.php?t=7618

Dichting vervangen bij een volvo... dus zo te zien zelf gemakkelijk te doen. en citroen is zelfde opbouw
als ze stuk is hangt tandenkrans/vliegwiel vol olie, je zie/voelt dat snel.
Drukgroep gewoon vervangen. Volgens Citro?n garage van me zijn de eerste koppelingen in dat model rommel. Mijne was al binnen de 6 maanden na aankoop aan het "verglazen"

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op woensdag 27 Maart 2013 20:15:39 QuoteWijzig

Zo ziet het er aan de onderkant uit.

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op zondag 21 April 2013 09:23:21 QuoteWijzig


Quote
vdbeke schreef:
Ik moet mijn woorden terug inslikken, want wanneer ik van het werk kwam zag ik een collega van het bedrijf waar ik vakantiewerk heb gedaan. Hij is de enige met een bus van het merk peugeot. Ik had gevraagd of ik eens naar de motor mocht kijken (eigenlijk had hij geen keus, ik had de deur al open vooraleer ik mijn vraag volledig had gesteld ) Hij had niet het afwaterbakje in het midden, maar toen viel me de slang rechts van het bakje op:

...




Gisteren ben ik hem nog eens tegengekomen, het afwaterbakje in het midden had hij niet. Maar hij had dan wel een kap boven de motor (die trouwens dezelfde is als de mijne, dus met ketting). Het overbrengingsverhouding van de achteruit is duidelijker zwaarder als bij mij. Hoewel zijn koppeling geen last heeft van het slippen, maar de koppelingsplaten toch wel redelijk geleden hebben. Voor de rest rijdt hij nog als nieuw.

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op woensdag 8 Mei 2013 08:44:22 QuoteWijzig

Busje is terug van eind vorige week, koppeling incl drukgroep is vervangen en de keerring van de krukas was gescheurd.

Dacht ik dat de problemen verholpen waren, sta ik zondag op verplaatsing heb ik 2 minuten liggen prullen om mijn sleutel gedraaid te krijgen. Zondagavond met wat kruipolie beterschap in proberen te krijgen, maar tevergeefs. Zijn ze me gisteren komen depaneren met een oliepompke en mijn reserveleutel. Garagegist heel het slot vol met oliegepompt (bij wijze van spreken) en met reservesleutel toch ook nog een minuut liggen rommelen voordat hij de sleutel verdraaid kon krijgen.

reddevil
Lid
Berichten: 1163
Gepost op woensdag 8 Mei 2013 18:57:30 QuoteWijzig

Dat is pech hebben.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op woensdag 8 Mei 2013 19:09:20 QuoteWijzig

ja zeg dat wel, ik hoop dat dit toch wel het laatste wordt, kan ik er eens geld mee gaan verdienen ipv kosten.

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op donderdag 9 Mei 2013 15:28:30 QuoteWijzig

Een foto van de nieuwe koppeling en hoe het er dus zou moeten uitzien, zonder de oliesmurrie. De rechtse foto is hoe het was.
Alles is terug netjes opgepoetst en hopelijk blijft het zo.



En dan nog iets wat ik nog niet heb laten zien:

Bevestiging zit bovenaan vast aan het dak en onderkant door de bodemplaat met bouten.

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op vrijdag 24 Mei 2013 20:54:56 QuoteWijzig

Gisteren was het slot binnengekomen. Alleen had de garagist geen tijd om het in te bouwen. Gezien het moeilijker en moeilijker begon te gaan, ben ik het maar gaan halen en ben ik met volle moed er zelf maar aan begonnen.

oud en nieuw slot:


Om hieraan te kunnen, moet je de plastieken kap rondom de stuurkolom (4 imbussen) en een gedeelte van het dashboard (3 kruis) verwijderen.
Hoe verwijder je de cilinder? Sleutel in contact steken en daarna in eerste stand zetten en dan kan je het lipje dat in het gat (foto onder) uitsteekt naar binnen duwen en met wat gefrommel kan je de cilinder er zonder al teveel moeite uittrekken.



Als er wat vuiligheid inzit, best even uitkuisen met een propere vod.



Dan de nieuwe cilinder erin plaatsen, als je niets hebt verschoven dan staat het nog altijd in de eerste stand (contact aan, radio ed speelt). Je plaatst de sleutel in de nieuwe cilinder en draait de sleutel in de eerste stand. Het pinnetje dat uitsteekt moet je nu vlot naar binnen kunnen duwen. Nu kan je het nieuwe slot er terug in plaatsen. En als het erin klikt kan je de sleutel linksom draaien en er terug uittrekken. Niets forceren, het moet vanzelf gaan, zoniet dan zit er iets verkeerd en moet je de cilinder er terug uit halen. Dan zitten de pinnetjes helemaal achteraan niet juist, je kan deze in de juiste positie zetten met een heel grote platte schroevendraaier. Daarna nogmaals de cilinder proberen te plaatsen.

Het klinkt misschien vaag, maar als je voor de situatie staat dan wordt het allemaal duidelijk.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Vrijdag 24 Mei 2013 21:24:15]

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op zondag 7 Juli 2013 13:23:21 QuoteWijzig

De schuifdeur begon weer te piepen op rotondes en bochten naar links. Ik had de contacten van de schuifdeur en de AMP-stekkertjes al eens proper gemaakt en dit heeft me toch een kleine twee maanden verlost van dit euvel. Tot het twee weken terug zo af en toe sporadisch weer begon. Vandaag eens verder gekeken bleek het in de schakelaar zelf te zitten. Al het vet opgekuist en de boel terug proper gemaakt en de veer netjes terug geplaatst.
Het geheel is wel fijn gemaakt de schakelaar wordt geopend als de deur sluit. Dus als de deur open staat is het contact gesloten. Het leuke is als je de schakelaar demonteert is hij geopend en denkt de boordcomputer dat de deur gesloten is. Dus als het blijft piepen dan demonteer ik de schakelaar. Als een van de deuren geopend zijn kan ik ze niet sluiten, heeft zo zijn voor- en nadelen. Tweetal foto's om het een en ander ter verduidelijken.



Vorige week een wissel schakelaar tussen de LED lamp en de voeding geplaatst. origineel kan je kiezen om de verlichting in de laadruimte bij het openen van de deuren of continu te laten branden. Soms is het wel zo handig om de lamp continu te laten branden want bij het openen van de deuren brand de verlichting maar x aantal minuten.

reddevil
Lid
Berichten: 1163
Gepost op zondag 7 Juli 2013 20:12:01 QuoteWijzig

Dat probleem had ik een 5 tal maanden terug ook, maar is sinds een 2 maanden gestopt. Als het terug opduikt zal ik ze ook maar eens demonteren. Blijkbaar een probleem dat ze allemaal gaan hebben.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op zondag 7 Juli 2013 20:28:06 QuoteWijzig

ja busje waar ik vakantiewerk deed had hier ook last van, die heeft in de garage de zoemer laten uithalen voor de deuren. Als je daarmee reed lichte dat lampje constant op.

Je hebt er twee kleine schroevendraaiers voor nodig, een voor het pinnetje dat onderaan het zwarte blokje zit. Als je dit eruit hebt gekregen kan je de module eruit trekken(zit ongeveer 60cm draad aan). Daarna heb je twee kleine schroevendraaiers nodig, bij voorkeur twee platte, of een platte en een breekmes (zoals ik gedaan heb). Hiermee kan je dan het kopje van het contact eruit halen.

Flupke
Lid
Berichten: 255
Gepost op maandag 29 Juli 2013 11:54:46 QuoteWijzig

Ok, eventjes een update van mijn jumper en zijn defect.
Buiten het contactslot dat in theorie voor de 3 de keer vervangen moest worden had ik een probleem met vermogen verlies. Max 110-130km/uur bollen,...
Motor trok slecht op, stationair vierkant draaien, soms stilvallen in file rijden... dus was het eens tijd om gans het internet af te speuren naar wat het defect kon zijn en ja hoor. Een MAP sensor was vervuild/stuk.
Nieuwtje was 67? bij citro?n. Bij onafhankelijke Bosch verdeler 45? maar langere levertijd in mijn geval. (verlof)
Fotootje: plek in motor waar hij zit:

En hoe het na 101D km zwaar belast er uit zie:


Voor het vervangen zelf moet je de accu even 10 min los doen om alles te resetten. Dus accu los => sensor wisselen => accu vast en racen maar. Alle 120pk's zijn terug :-)

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op woensdag 7 Augustus 2013 19:22:39 QuoteWijzig

op ebay aan het shoppen geweest en na enkele weken lag er ...

een chinees doosje met (gelukkig) inhoud in de bus:


Aan de camera zit ongeveer 1,5m kabel + 5m tulp-tulp kabel. Dit zou net voldoende moeten zijn voor het gehele traject af te leggen.

de camera + gatenzaag voor montage.


Nu is er nog een 7" scherm onderweg om iets op te zien, deze dacht ik boven mijn hoofd te plaatsen. Zo staat deze uit het zicht en ook niet in mijn gezichtsveld.

specs camera:
sharp CCD
628 x 586 Pixels
120?

De camera eens aangesloten op de TV en provisoir op een adapter aangesloten, beeld was duidelijk en goed alleen had ik 2 ruisbalken over de gehele breedte van het scherm. Geen idee of het aan de camera, brakke voedingsconnectie of een slechte adapter lag. Dat zal ik op een later moment nog wel eens bekijken als ik het scherm heb, dan hang ik het geheel op een lineaire voeding. Camera kost 34 euro incl verzending.

De camera denk ik boven het derde remlicht te plaatsen, mede door de brede hoek (120?) heb ik zo de volledige achterkant in beeld. De camera is slechts 21mm diameter, dus vrij klein en kan dus ook gemakkelijk weggewerkt worden. En met de bijgeleverde klok zou de installatie vrij gemakkelijk moeten kunnen.

specs 7" scherm:
LCD TFT
800 x 480 Pixels
16:9

ahja wie het nog niet door had, het gaat om een achteruitrijcamera .
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Vrijdag 23 Augustus 2013 15:31:44]

vdbeke
Lid
Berichten: 861
Gepost op woensdag 14 Augustus 2013 21:15:07 QuoteWijzig

Scherm is vandaag ook binnengekomen


De meter die op de grond ligt is 2m (even breed als busje) en de camera is ongeveer op 2m hoogte gehouden (busje is 2.25m). Blijkt dat de stelling van Pythagoras nog altijd klopt .

de staander:

Nog niet echt een idee hoe ik deze ga bevestigen, zal ik dan op het moment zelf bekijken. Daarvoor moet ik de binnenbekleding er een stuk uithalen en de opbergruimte boven mijn hoofd volledig demonteren.

Uit nieuwsgierigheid heb ik een tweede camera besteld maar dan met een Sony sensor (om Sharp en sony eens met elkaar te vergelijken kwa beeldkwaliteit, Sony zou beter beeld hebben blijkbaar), het spijtige is dat die blijkbaar enkel met 170? hoek te krijgen zijn en dus teveel overtollig beeldmateriaal leveren.

beeldmodus kan ik op 4:3 en 16:9 zetten:


De screenprotector onder de bezel gemoffeld, scherm half gedemonteerd en er onder gestoken. zo blijft het scherm beter beschermd tegen krassen:

« 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 »

Active Topics

» Lift
» Subaru Outback 2016
» machine start niet zo,...
» Stroom verdeelbox 230V...
» synchroniseren van gen...
» Transformator
» omvormer 12 v dc naar ...
» Velleman K8200 en mods
» upload archief
» Inrichting laadruimte ...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.10093 sec.