SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 15
15 gasten
0 leden:
Forum > Café > buske (Peugeot Boxer 2007)
« 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 »
vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 16 November 2014 17:18:41 QuoteWijzig

Tijdje geleden 5V USB poorten gekocht op ebay, ter vervanging van de mottige sigaretten aansluiting. De USB poorten dienen om mijn dashcam van voeding te voorzien (niet meer via radio, kan ik usb stick terug gebruiken). En om eventueel mijn telefoon op te laden (heeft twee uitgangen ).

Nog even afwachten hoe hinderlijk de blauwe led gaat zijn als het donker is. Naar mijn gevoel valt het nog mee, maarja dat was overdag. Tijd brengt raad!Vorige week een aanhanger gekregen, is niet veel meer waard. Maar toch nog een beetje opgelapt.

Nieuw bodemplaat ?60 (betonplex was in de aanbieding bij de gamma; 2 platen 244x122cm 15mm dik), lichtbalk ?25, neuswiel ?20. De 2 oprijplaten (voorheen stelling) wou ik toch al kopen, dus die tel ik niet mee.

gestript:


neuswiel en bodemplaat gemonteerd:


lichtbalk opgehangen vanachter in mijn bus:

wordt niet definitief gemonteerd op aanhanger. Kan op deze manier ook nog dienen voor andere zaken. en zodoende kan ik de aanhanger rechtop zetten zonder de lichten te beschadigen.
ahja vorige verlichting was meer een kerstboom dan verlichting, zodoende heb ik alles verwijderd. behuizing was ook kapot.

Morgen boutjes en borgmoeren halen, zodoende kan ik de platen vast zetten. Zijwanden zijn net iets te groot gezaagd zodoende zitten ze goed geklemd. (kan er geen vuil tussen de spleten kruipen)
en kan ik trekhaak terug monteren, bouten zagen er niet meer zo gezond uit, dus die vervang ik ook mee.

 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Zondag 16 November 2014 17:19:49]

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 30 November 2014 11:48:03 QuoteWijzig

Een paar weken geleden wou ik vertrekken op het werk, start mijn bus. rammelende knikkerbak had er niet aan. Van mijn parkeerplaats gereden en even aan de kant gezet om te kijken wat er gaande was.Dit hebben we provisoir op de parking met een koperdraadje gefixed , thuis heb ik de beugel geplet tussen twee rondellen. Geeft toch niet iets meer stevigheid dan het draadje. Zo hebben we enkele weken rondgereden, maar bij gebrek aan vertrouwen in de beugel heb ik heel het zaakje verwijderd incl stalen buisje van de koelvloeistof. En vervangen door een koelslang van ongeveer 1,5m lang.Ook zeer handig om aan de motorzijde bij te kunnen, heeft me toch het nodig geduld gekost. Ben blij dat ik nooit automonteur ben geworden!

Colt
Lid
Berichten: 88
Gepost op zondag 30 November 2014 13:03:07 QuoteWijzig

Mooie kar geworden.
Als je hem nog een likje verf geeft kan die er een hele tijd tegen .

Thijs

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op zondag 30 November 2014 21:40:59 QuoteWijzig

Automonteur, het is een roeping, en voor mij mijn droom job! enkel klanten zou ik haten

Grote verbetering dat metaal rommel. Is ontluchting motor. Zal met die omweg ook wel werken:-)

Als je zin hebt, bij ons pelt de verf niet af maar dak krijgt 101 roest puntjes :-) Hm beter mos laten groeien :-) Dan had ik die miserie ook niet gezien

Ook hadden ze mij liggen op de autokeuring met 12 jaar oude partner, uitlaat is zeef en achter remmen zijn weg.
Uitlaat was snel opgelast maar bij de remmen is het misgelopen.
Remcilinders waren lek en vast geroest. Demonteren was hel, remleidingen wilden pas los komen na verhitting van gasbrander.
Lagers demonteren was ook een hel. Met 5 ton krik nog 1 lager stuk gekregen, andere kant is vlotter verlopen...

Nu nog wachten op lager en dan herkeuring, week te laat maar ja :-) Zal wel de boete betalen :-)

Een foto van mijn zelf gemaakte lager trekker met draadstangen M8

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op maandag 30 Maart 2015 11:37:02 QuoteWijzig

Hey all nog eens een update van mij.

Omdat ik vond dat bus minder goed optrok als voordien heeft busje een reinigingskuur gehad met aceton. Het toevoegen van 0.15% aceton bij je diesel heeft een reinigende werking, geeft een betere verneveling van de brandstof en dus betere verbranding van je brandstof. Kan tot maximaal 30% schelen in verbruik.
0.15% komt neer op 135ml in mijn geval voor 90 liter tank. Omdat in mijn flesje maar 110ml gaat heb ik slechts 110ml toegevoegd.
Wel oppassen als je dit zelf gaat doen, aceton heeft nadelig effect op rubber (verduurd). Laat nu heel je brandstof systeem vol met rubber dichtingen zitten. En het smerend effect van diesel wordt iets minder. Er zijn er die er constant mee rijden, ik zou het persoonlijk zelf niet doen.

Werkt het? Wel na 3 weken begon men bus wel heel smerig te worden. Dus busje gewassen, tot mijn grote verbazing bleek het enkel de bestuurders- en achterkant te zijn die smerig was. De rechterkant was redelijk ?proper?.Dusja er is wel het een en ander losgekomen in de motor en naar buiten gevlogen. Moet ik er wel bij zeggen dat ik geen roetfilter heb (thnx flupke) dus enkel in de katalysator kan het een en ander zijn blijven zitten. Enige voorzichtigheid geboden dus bij experimenteren!
De motor vervuild zichzelf door de EGR klep die uitlaatgassen terug binnenneemt om emissienormen te halen. Leuke uitvindingen, en extra werk voor garages om haperende EGR kleppen te vervangen (door roetophoping). De stekker van de EGR klep heb ik inmiddels losgenomen na 20 minuten wachten. Dan zou de klep dicht moeten staan.

Ik heb 1100Km gereden met een tank, heb wel telkens goed doorgereden. Dus verbruik was lager (8.14l/100Km), anders had ik dit verbruik bij normaal rijden. Daarna heb ik enkele weken zonder aceton gereden met vergelijkbare rijstijl en gaf me een verbruik van 9.27L/100Km. Moet wel zeggen dat mijn dichtingen van kleppendeksel injectors sindsdien zijn beginnen lekken.


Wat te verklaren valt, het roet en vuiligheid dat in de cilinder rond de injector zat aangekoekt is nu losgekomen en naar buiten gevolgen, waardoor er in het carter een hogere druk is gekomen door het lekken via de brandplaatjes (koperen rondellen). Door de hogere druk in het carter werd de olie naar buiten geduwd langs de dichtingen. Gezien de 115000Km die er nu op staan zou het wel kunnen dat deze aan vervanging toe zijn. Toen ik voor een Mazda 6 ben gaan kijken, werd dit als normaal onderhoud beschouwd. Elke 60.000Km werden de injectors verwijderd en de brandplaatjes vervangen en alles gereinigd.

Gisteren een retourtest gedaan om te kijken hoeveel diesel de injectors retour sturen. Vierde injector gaf bijna dubbel zoveel retour als de rest. RIP Verklaard mogelijk ook het nagelend geluid bij koude motor. Bus trok voor de rest goed op. Met warme motor alles normaal geen gekke geluiden.
Dus gisteren zijn de injectoren verwijderd. Kleppendeksel met hoge druk onder handen genomen, grootste vuiligheid verwijderd zodoende dit niet in de schacht kan vallen bij het verwijderen van de injectoren. Dan bus goed warm gaan rijden. En thuis de injectoren een voor een verwijderd. Injectoren heb ik genummerd en deze morgen binnengedaan voor te testen en de vierde injector voor revisie. Uitslag wordt afwachten tot morgen.
eerste injector en brandplaatje, rechts de vierde injector:


schachten gereinigd en dichting vervangen:


Injectoren verpakt:


Nu wachten totdat ze getest en gereviseerd zijn, morgen normaal klaar als alles goed gaat...

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op maandag 30 Maart 2015 21:08:43 QuoteWijzig

Hm, injectoren herken ik :-)
150.000Dkm,
1 tje te veel retour en brandplaten lek, andere niet genoeg opbrengst meer.
Nu zelf is hersteld en weetal een dikke 10.000km erbij.

Denso injectoren, gevoelige mannekes!vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op maandag 30 Maart 2015 21:23:51 QuoteWijzig

Uitslag is ondertussen bekend, de 4de injector die dubbel zoveel retour gaf is RIP. Woensdag komt nieuwe injector binnen, de overige drie waren goed en kunnen hergebruikt worden.
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Woensdag 1 April 2015 16:22:45]

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op maandag 30 Maart 2015 21:34:40 QuoteWijzig

Mazda, Om de 60.000km die vervangen euh... zijn die zot! Ik ga niet om de 1,5 jaar mijne motor open gooien!
Common rail diesels ==> Brol t.o.v. de gewone oude klassieke diesel.

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op woensdag 1 April 2015 16:22:28 QuoteWijzig

Busje loopt terug sinds deze middag

Deze morgen injectoren gehaald en alles voorzichtig teruggeplaatst. Injectoren met brandplaatjes, kikkerbeugel erop, trekbouten op moment vast gezet + 180? erbij, connectors terug in injectors, retourleidingen aangesloten. Alles dubbelchecken en gas erop!

na 5 seconden starten met gekuch en geproest kwam er terug leven in blok.

Kosten:

injectoren testen en reviseren + 1 nieuwe injector ?284.35
4 brandplaatjes ?13.55
4 dichting kleppendeksel ?47.98
2 trekbout kikkerbeugel injector ?3.27

totaal ?349.15 armer en veel zelf gedaan.

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op donderdag 2 April 2015 08:47:44 QuoteWijzig

hier 2 injectoren was +/-620? + 80? wegens het stuk wringen van kleppendeksel. (Kleppendeksel 2 de hands nu)
Dichtingen kleppendeksel heb ik niet vervangen. Motor mag met rotte dichtingen verder zweten.


vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 12 April 2015 12:25:16 QuoteWijzig

Fulpke is vorige week de injectoren komen inleren na wat bokken kwam het allemaal goed.
Van te voren nog met buggy gaan crossen, motor moest warm zijn alleen was ik zo slim om de code van de nieuwe injector te vergeten dusja dan maar gaan crossen en achteraf thuis nog is een poging gewaagd.

Injectoren vervangen heeft wel degelijk nut op verbruik. Laatste keer was mijn verbruik 9.27, met zelfde rijstijl en nieuwe injectoren 8.47l/100Km.

Vrijdag smering gedaan met dikkere olie (5W40), hopelijk blijft het olieverbruik (1L/5000Km) nu binnen de perken.

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op donderdag 30 April 2015 18:28:20 QuoteWijzig

Ondertussen kleine 3000Km verder, olie zit nog steeds nok vol. Normaal zat ie tussen de min en max.

Om EGR volledig af te doppen, had ik een "blank plate" besteld. Nu bleek deze te klein te zijn, dichting eruit gehaald zodoende ik maat kon op tekenen. Dus op papier gelegd en dichting afgetekend. Andere verkoper gezocht en eerst geverifieerd voor de maat. Top verkoper gaf zelfs op zondag binnen het uur antwoord! Geld van te klein heb ik terug gehad, langleve ebay!

Als het zonnetje nog eens mooi schijnt zal ik deze ertussen steken.

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op woensdag 24 Juni 2015 19:00:37 QuoteWijzig

EGR blank plate zit er ondertussen ook al even in, bus trekt net iets beter op. ook als het vroeg op de morgen is en dus lekker koel. Frisse lucht weet ie wel te appreci?ren . Trekt als een beest dan.

Ik heb me van de week van wat afval hout een bandenrekje gemaakt. Banden lagen eerst plat buiten, en als het geregend had bleef het water er in staan. Vierde band zit in bus als reserve wiel zijnde...stelt allemaal niks voor, maarja
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Woensdag 24 Juni 2015 19:24:35]

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 28 Juni 2015 16:58:57 QuoteWijzig

Vandaag olie gepeild, boordcomputer vertelde me van de week dat ie 2 bolletjes kwijt was . Vandaag olie bijgevuld 500-600ml bijgevuld, was 4500Km geleden dat hij verse olie gekregen had. Verbetering tov vorige keer, maar ik had toch gehoopt dat dikkere olie meer invloed zou gehad hebben. Misschien rijstijl terug aanpassen, als motor op temperatuur is durf ik hem nogal eens vloeren...

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op dinsdag 7 Juli 2015 17:39:40 QuoteWijzig

Na de revisie van de injectors en 6 tankbeurten gehad te hebben, ziet het er naar uit dat het verbruik met een dikke halve liter is afgenomen.

nu een gemiddelde verbruik van 7,4l/100Km, voorheen 8,14l/100Km over 48 tankbeurten.

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 16 Augustus 2015 13:09:45 QuoteWijzig

Nog eens een update.

Injectoren perikelen zinderen nog wat verder door. De dichting rond de tweede injector van het kleppendeksel was bij tijd en stond wat vochtig.

Voor de retour van de diesel zitten rubber o-ringskes. Deze waren beschadigd bij het terugplaatsen. Nu had ik bij het laten testen van de injectors een paar o-ringen meegekregen. Alleen niet de juiste, bij die te plaatsen bleek dat deze wat ruim waren. en kreeg ik een tsunami van diesel over mijn blok heen .Nu was ik van de week bij nieuwe Peugeot/ ford dealer (zit tenslotte een ford blok in mijn bus) hier in lommel langsgeweest voor o-ringen. Ik had twee soorten meegekregen, hij wist niet meer juist welke erin moesten zodus kreeg ik beide mee. Dankzij flupke tip gekregen om ze correct terug te plaatsen. o-ring op zen plek zetten. Oliedop gevuld met olie, retourleiding met o-ring op in de olie gesopt en dan floept ie zo er zo in zonder beschadigingen .


rechtsonder de originele die erop zaten, boven de afmetingen van de twee soorten. De linkse is dus de juiste.

Vrijdag zomerBBQ gehad opt werk. Alleen geen zin om nuchter te blijven, dus luchtmatras vanachter in bus gegooid. Is me opzich niet slecht bevallen, lag best comfortabel. Zal wel gestonken hebben naar het bier, mja. heb ik geen last van gehad, bus heeft zaterdag halve dag opengestaan om te verluchten. Nu ruik ik er niets van .ivm olieverbruik, rijstijl beetje teruggetrokken en lijkt een gunstig effect te hebben.

Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op maandag 17 Augustus 2015 12:48:16 QuoteWijzig

Een update van ons busje.
165.000km.
Geen olie verbruik, vlot starten,... bijna geen problemen.

Schijfremmen en blokken vooraan vorige week vervangen. Busje remde scheef en was langs 1 kant bijna ijzer op ijzer.
Handrem afgesteld. (Moet je wiel opkrikken, 1 wielbout uitdraaien, Gat dat je verkrijgt hierdoor naar snuit busje richten en dan zie je "draaiwieltje" wat je met schoevendraaier kan verzetten.
(DOM systeem, terug naar de oudheid? jaren 1980)

To do:
Schakelen ga weer stroef. Kabels zijn vol vuil dus eens reinigen of vervangen.
Achterslot deurslot werkt niet naar behoren. Draden in afgebroken.
Dakraam insteken en matras in leggen en dan Spanje mee onveilig maken.

In ieder geval die luchtmatras past mooi. Dwars is 190cm dus zou zou ik mijn bedje maken :-)

Peugeot partner: 220.000 km, motor is zo lek als een zeef dus nieuwe krukas dichting besteld en distributie riem. Hopelijk kan ik hierna weer 80.000km bijtrekken zonder kosten :-)

Olie moet je altijd bij montage op O-ring doen. Diesel heeft geen smerende eigenschappen meer en lost olie op. Dus eerst alle diesel verwijderen en dan verkwistend olie gebruiken.
Heeft me ook lang geduurd voor ik het wist en 100 dichtingen gekost van ebay :-)

reddevil
Lid
Berichten: 1252
Gepost op donderdag 20 Augustus 2015 22:38:04 QuoteWijzig


Quote
Flupke schreef:

Achterslot deurslot werkt niet naar behoren. Draden in afgebroken.
Ook aan de hand gehad, alleen waren de draden precies geplet.

Nog een kleine tip. De scharnieren van de achterdeur gaan na een tijd stroef. Zo erg zelfs dat de deur bijna niet meer dicht gaat. Een gaatje boren in het midden van het scharnier zodat je daar kruipolie kan inspuiten helpt. Boven en onder zit een plastiek rondel, langs daar krijg je echt niks ingespoten.Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Flupke
Lid
Berichten: 296
Gepost op vrijdag 21 Augustus 2015 12:59:24 QuoteWijzig

Hey,

Tja, die draden zijn idd geknikt.
Met scharnieren heb ik nog altijd niks van last. Wel met schakelen. 1 van de 2 schakelkabels loopt stroef dus eens vervangen. WD40,... helpt niks meer dus vuil in kabel zelf gekropen.

Ook de gekende foutcode "EGR klep, positie" is weer opgedoken. Netjes gewist en met stekker gerammeld. Paar maanden terug was klep los gerammeld dus ja, zo is het motorblok wat zwarter en roet geeft nu eenmaal valse contacten... Niks aan te doen, gewoon doorrijden :-)

vdbeke
Lid
Berichten: 927
Gepost op zondag 23 Augustus 2015 21:30:10 QuoteWijzig

oeh die van red, daar hou ik van. poepsimpel maar ooh zo doeltreffend. Vorige week men achterdeur nog eens opengehad sinds lange tijd, miljaar ik moest ze opensleuren. wa olie opgedaan, maar denk dat ik toch die gaatjes ga boren, kan zo effici?nter aangebracht worden.

« 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 »

Active Topics

» Compressor Afstandsbed...
» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.09781 sec.