SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 6
6 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > Schakelklok
[1] 2 3 4 5 »
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op woensdag 31 December 2008 18:05:01 QuoteWijzig

Gisteren is de schakelklok van de lampen langs de oprit kapot gegaan. Daarom wil ik nu een nieuwe gaan bouwen die meteen een ingang heeft voor een ldr zodat het inschakel uur 's avonds niet om de week verandert moet worden.

Voor de tijd bij te houden gebruik ik een DS3232 real time klok.

Het ontwerp is al klaar:


De print:


De bedienings interface:


Nu nog afwachten of ik van men vader geld krijg om dit te bouwen ofdat hij een kant en klare nieuwe schakelklok gaat kopen.

Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op woensdag 31 December 2008 20:09:11 QuoteWijzig

Mooi ontwerp stynus ,ik denk dat vele dit zeer bruikbaar vinden.
Vooral de ldr is een prima optie

reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op woensdag 31 December 2008 22:27:05 QuoteWijzig

Heel mooi, krijg je nog een koelvin op je triac of is het net niet nodig. Anders kan je hem nog een andere plaats geven


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op woensdag 31 December 2008 22:29:10 QuoteWijzig

Is niet nodig denk ik. De lampjes zijn samen maar 40W.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op zondag 4 Januari 2009 17:06:27 QuoteWijzig

Printje is ondertussen ge-etst en gesoldeerd.


Het lcd en de knoppen ontbreken nog. Het lcd komt normaal maandag binnen en de knoppen heb ik nog wel ergens liggen.

Maar door de week ga ik niet veel tijd hebben om hieraan te werken door 4 labo testen. En dan volgende week testperiode .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zondag 4 Januari 2009 19:00:35 QuoteWijzig

Ik ging het net zeggen... "Stijn heb jij geen examens?"


http://www.creativethree.be
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 15:44:14 QuoteWijzig

Ik heb ondertussen het display enzo al bedraad zodat ik aan de code kon beginnen.

Ik heb nu de DS3232 werkend . Ik heb er meteen een tutorial over geschreven zodat andere het sneller werkend kunnen krijgen http://www.schematheek.net/index.php?p=artikel/artikel&t=28

Foto's volgen nog als ik nieuwe knopjes heb. (Die bij Niels geven bijna nooit contact dus hier "om de hoek" er maar een paar halen)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Zatar
Moderator
Berichten: 263
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 15:56:08 QuoteWijzig

Die bij niels geven bijna nooit contact? Nog geen problemen mee gehad eigenlijk. Heb je't over de niels van samenkopen, ja toch?


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 15:57:52 QuoteWijzig

Niels van op sk idd.
Deze drukknopjes bedoel ik:

http://samenkopen.net/action_product/370745/646220


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op zaterdag 17 Januari 2009 21:39:51 QuoteWijzig

Je kunt geen slechtere knopjes kopen als die. Je kijkt erna en ze zijn stuk.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
CowBeast
Webmaster
Berichten: 263
Gepost op zondag 18 Januari 2009 11:22:09 QuoteWijzig

Heb ik percies nog geen last mee gehad... Ik vind het heel goeie knopjes!


http://www.creativethree.be
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op zondag 18 Januari 2009 11:23:08 QuoteWijzig

Als ik ze hier "om de hoek" haal zijn het ook goeie. Die bij Niels echter niet. Maar misschien had ik er net uit een slechte batch ofzo.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
19roland70
Lid
Berichten: 123
Gepost op zondag 18 Januari 2009 12:22:54 QuoteWijzig

@ stynus , ik heb net de tutorial van je gelezen over de ds3232 ik zie dat je daar temperatuur tussen hebt staan , word deze ook gegenereerd met ds3232?

Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op zondag 18 Januari 2009 12:24:12 QuoteWijzig

Daar zit idd een temperatuursensor in. Die is echter niet zo heel precies. (tot 3?C afwijking)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op vrijdag 23 Januari 2009 21:04:28 QuoteWijzig

Ik heb vandaag het metaal van het frontje afgewerkt (komt nog fotopapier overheen)

-Potmeter rechtsboven is voor het schakelniveau van de ldr in te stellen.
-Schakelaar rechts is voor de backlight van het lcd
-3 kleine drukknopjes zijn voor alles in te stellen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op vrijdag 23 Januari 2009 21:58:46 QuoteWijzig

Ziet er al mooi uit, krijgen we de binnenkant ook te zien.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op vrijdag 23 Januari 2009 22:33:20 QuoteWijzig

Als de nieuwe transfo enzo erin zit. Op dit moment is het nog wat rommelig binnenin


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op zondag 1 Februari 2009 17:07:16 QuoteWijzig

Ik heb net de code afgemaakt. Nu moet ik het nog wat testen en het kastje netter maken

Link naar de code:
http://www.elektronicastynus.be/div/index.php?dir=schematheek/&file=Schakelklok.htm


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op zondag 1 Februari 2009 17:10:01 QuoteWijzig

Dat is al een hele brok die code. Hebben je examens er niet onder geleden?


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op zondag 1 Februari 2009 17:13:12 QuoteWijzig

Ik hoop van niet
Maar het meeste heb ik gisteren en vandaag geschreven en men laatste examen was woensdag. Moet wel nog tot 17 februari wachten voor men rapport .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op zondag 1 Februari 2009 17:34:34 QuoteWijzig

Laat ons iets weten hoe het was. Heb daar ook 1 jaar gezeten en de bijvakken als chemie en fysica waren een ramp.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
[1] 2 3 4 5 »

Active Topics

» De tuin.
» Wipschakelaar met neon...
» Peltier regelaar met m...
» Mini domotica systeem
» Lengteaanslag verstekzaag
» printplaat
» Show je mini projecten
» Makita BMR102
» voeding Compaq serie P...
» buggy "The end"

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06339 sec.