SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 6
6 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > Schakelklok
« 1 2 [3] 4 5 »
Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op donderdag 30 December 2010 21:28:14 QuoteWijzig

Heb je de bestanden gehad? Want krijg net dit bericht:

Quote
This is an automatically generated Delivery Status Notification
THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.
YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.
Delivery to the following recipient has been delayed:
******@hotmail.com
Message will be retried for 2 more day(s)


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
ON5DRE
Lid
Berichten: 9
Gepost op donderdag 30 December 2010 22:58:46 QuoteWijzig

hey Stijn,
nope, ik heb nog niets gezien. anders zal ik u een mailtje sturen met mijn e-mail adres van m'n werk, daar krijg ik toch wel vrij grote bestanden op gedumpt...

ON5DRE
Lid
Berichten: 9
Gepost op maandag 24 Januari 2011 23:08:28 QuoteWijzig

De schakelklok die ik nagebouwd heb van het ontwerp van Stynus is klaar, is reeds enkele dagen getest en zal deze week ge?nstalleerd worden. er zijn geen moeilijkheden geweest met het ontwerp, ik was enkel wat vastgelopen bij het flashen van de PIC, maar hierin heeft Stynus me weer op weg gezet.
mss even vermelden dat het geen 16F628A pic is die hij gebruikt heeft, maar een 16F648A, onwille van het geheugen.
ook heb ik een andere print getekend, onwille van de componenten die ik nog op voorraad had, en het doosje dat ik wouw gebruiken.

hier zijn enkele fotos van de klok :




bedankt voor de hulp Stijn !

greetz,
Kevin.

Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op dinsdag 25 Januari 2011 17:51:51 QuoteWijzig

Ziet er goed uit.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op donderdag 31 Maart 2011 22:03:27 QuoteWijzig

Ik ben het schema van Stynus aan het na tekenen en ik zou het willen gebruiken om de warmwater-boiler te schakelen. ipv de triac ga ik een relais schakelen en het LDR gedeelte heb ik ook weggelaten. Nu is de vraag of het programma dat voor de originele schakeling is geschreven ook werkt zonder deze componenten van het LDR gedeelte?

Het schema:



 
[Bericht gewijzigd door calichio op Donderdag 31 Maart 2011 22:54:17]

ON5DRE
Lid
Berichten: 9
Gepost op vrijdag 1 April 2011 07:45:12 QuoteWijzig

Hey Calichio,

ik heb snel even gekeken naar het aangepaste schema, volgens mij kan je best -indien je de LDR niet gebruikt- de ingang van de PIC een gedefini?erde toestand geven. hang pin 16 dus even met een weerstandje van 10K aan de +5V (of aan de massa). Het is ook best mogelijk dat Stynus de inputs via de soft al een pullup gegeven heeft, in dat geval is een extra weerstand niet nodig, maar het kan geen kwaad.

ik heb zelf ook achteraf een relais gebruikt ipv de triac, omdat de lampen die ik wilde schakelen meer verbruikten dan de triac aan kon. ik gebruik hetzelfde systeem als jouw (via transistor). Kan je deze mss even nakijken? ik zou de emitter van T1 aan de massa hangen, de relais tussen de +12V en de collector, en ook ineens een vrijloop diode voorzien over de relais spoel.

verder lijkt mij dit perfect bruikbaar als tijdschakelaar. ik kan nu na een paar maand gebruik in elk geval melden dat het nog steeds naar behoren functioneert

calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op vrijdag 1 April 2011 17:05:16 QuoteWijzig

Ik zal het schema aanpassen, alvast bedankt voor de tips.
Ik zal het best eerst even alles opbouwen op een breadboard om te zien of het werkt.
Gebruik jij die DS3232 als RTC zoals Stynus of een DS1307 oid, ik denk die laatste want ik zie op de foto maar 8 pootjes.

Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op vrijdag 1 April 2011 17:46:14 QuoteWijzig

Als je de aan/uit tijd instelt vraagt de pic of je de ldr wil gebruiken, als je die niet hebt aangesloten kan je daar nee nemen.

Over je schema:
Je bent de vrijloopdiode over de spoel van het relais vergeten.
Die basisweerstand mag je verkleinen naar 1K

Zowel de ds2323 als de ds1307 zijn bruikbaar. De ds1307 heeft wel geen thermometer aan boord en ik vermoed dat de software er ook voor moet aangepast worden.

Die 8 potige ic op ON5DRE zijn print is denk ik de lm358 opamp. De RTC vermoed ik dat aan de onderkant van de print zit (SMD).
 
[Bericht gewijzigd door Stynus op Vrijdag 1 April 2011 17:51:51]


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op vrijdag 1 April 2011 18:23:59 QuoteWijzig

Aangepast schema:


Nog ??n vraagje:
Welke functie heeft pin RB0 eigenlijk?
Als ik het goed begrijp kunnen er 4 knoppen aangesloten worden
maar ik zie er maar 3 op het bedieningspaneel.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Vrijdag 1 April 2011 18:30:13]

Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op vrijdag 1 April 2011 18:45:39 QuoteWijzig

Die is niet in gebruik. Origineel was het de bedoeling om 4 knoppen te gebruiken, maar later bleek dit niet nodig te zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
ON5DRE
Lid
Berichten: 9
Gepost op dinsdag 5 April 2011 09:09:30 QuoteWijzig

ff late reactie, maar de RTC op mijn print zit inderdaad onderaan, onder de knoopcel. de DS2323 kon ik enkel in SMD verkrijgen.
de IC met 8 pootjes is idd de opamp.

calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op dinsdag 5 April 2011 13:31:27 QuoteWijzig

Ok, maar met ic DS2323 wordt DS3232 bedoeld neem ik aan? (om verwarring te voorkomen)

Stynus
Admin
Berichten: 2696
Gepost op dinsdag 5 April 2011 18:06:54 QuoteWijzig

Inderdaad, typefoutje van mij dat waarschijnlijk door ON5DRE gekopieerd is naar zijn post.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
ON5DRE
Lid
Berichten: 9
Gepost op woensdag 6 April 2011 08:25:39 QuoteWijzig

yup, foutje idd
in het originele schema van Stynus staat het correct !

Robbie
Lid
Berichten: 2
Gepost op woensdag 23 November 2011 20:52:38 QuoteWijzig

Dag,
Met de feestdagen voor de deur zou ik de buitenverlichting willen schakelen. Ik zag de schakelklok en die kan precies wat ik daarvoor nodig heb. Zou ik hiervoor de Eagle files van de PCB mogen hebben.
Bij voorbaat dank

ON5DRE
Lid
Berichten: 9
Gepost op donderdag 24 November 2011 08:36:56 QuoteWijzig

Dag Robbie,

ik kan u de files doormailen als je mij even uw e-mail adres doorgeeft.

greetz,
Kevin.

Robbie
Lid
Berichten: 2
Gepost op donderdag 24 November 2011 22:39:26 QuoteWijzig


Quote
ON5DRE schreef:
Dag Robbie,

ik kan u de files doormailen als je mij even uw e-mail adres doorgeeft.

greetz,
Kevin.



Kevin,

Dat is robertdeboer@planet.nl
bedankt alvast

CARDAN
Lid
Berichten: 225
Gepost op woensdag 7 December 2011 01:06:37 QuoteWijzig

Hey on5dre kevin hier de on7atv groeten en tot emails.... the alain

calichio
Lid
Berichten: 360
Gepost op maandag 19 December 2011 21:44:23 QuoteWijzig

Om nog maar eens terug te komen op de schakelklok.
Ik heb de code aangepast voor een DS1307.
Maar bij het compileren gaat het mis, en na vele uren
zoeken zal ik maar de vraag stellen:

Wat is de oorzaak van deze foutmelding?


Ook als ik een kopie van de originele code van de schakelklok compileer krijg ik dezelfde foutmelding.
Het lijkt wel of I2CIN en I2COUT niet erkend worden.

 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 19 December 2011 21:46:17]

reddevil
Lid
Berichten: 1151
Gepost op maandag 19 December 2011 21:46:58 QuoteWijzig

Hij zegt het toch wat de fout is, je hebt die variabelen nog niet gedefineerd die onderaan aan de rode kruisjes staan.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
« 1 2 [3] 4 5 »

Active Topics

» De tuin.
» Wipschakelaar met neon...
» Peltier regelaar met m...
» Mini domotica systeem
» Lengteaanslag verstekzaag
» printplaat
» Show je mini projecten
» Makita BMR102
» voeding Compaq serie P...
» buggy "The end"

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.08917 sec.