SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 12
12 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Gebruik van LED spanning.
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op maandag 3 December 2012 20:44:03 QuoteWijzig

Wie kan en wil mij helpen??

ik heb een apparaatje dat een Groene LED laat branden en na een bepaalde handeling de rode LED even laat oplichten (circa 0,5 tot 1 sec)
Nou zou ik dat moment willen vangen en daarmee een replay aansturen. Achter dit replay wil ik twee wat grotere LED-signaallampjes (Rood en Groen) en een geluidssignaal bedienen. Beide zijn circa 12volt met een laag vermogen. Ook wil ik dat de signaallampjes met de hand op rood respectievelijk groen bediend kunnen worden.

Is dit mogelijk alles met een optocoupler??
En hoe ziet zo'n schemaatje er dan uit??

Alvast bedankt Harry.
Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op dinsdag 4 December 2012 17:09:34 QuoteWijzig

Dat is mogelijk. Ik zal straks of morgen even wat voor je tekenen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op dinsdag 4 December 2012 20:45:46 QuoteWijzig

Dank je.

Ik wacht vol spanning.

Harry.

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op donderdag 6 December 2012 18:30:07 QuoteWijzig

Hierbij een schetsje:

Om met de hand te bedienen kan je een schakelaar over de transistor zetten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op donderdag 6 December 2012 18:36:29 QuoteWijzig

Stynus bedankt,

een paar kleinigheden;
Wat is VCC?
Wat moet er aan de aansluitpunten 1,2,4,5 en 6 van OK3??
Wat is T1?

Harry.

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op donderdag 6 December 2012 19:19:38 QuoteWijzig

Vcc is je positieve voedingsspanning.
1 en 2 komen op de plaats waar origineel de led zat
4 en 5 zijn op de tekening doorverbonden
6 komt niks op, gewoon laten zweven
T1 is een BC547 of BC548.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op donderdag 6 December 2012 19:32:35 QuoteWijzig

Stynus,

het is mij bijna duidelijk.
Kan ik een signaalgever (<3 mA 1-25V/DC)dan parallel aan de nieuwe LED zetten?? En kan de Transistor BC547 hier tegen??

Harry.

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op vrijdag 7 December 2012 17:51:56 QuoteWijzig

Wat bedoel je precies met die signaalgever?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op vrijdag 7 December 2012 22:11:40 QuoteWijzig

Staat in mijn eerste bericht.
Een geluidsignaal dus.
Lees nog eens mijn eerste bericht a.u.b. misschien is mijn vraag dan wat duidelijker.
Ik kan het niet anders omschrijven.

Harry.

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op zaterdag 8 December 2012 11:04:06 QuoteWijzig

Ok, dat deel had ik overheen gelezen.

Je kan een relais schakelen en daar je audio mee schakelen.

rechtsboven in het schema zie je hoe je een relais kan aansluiten op de transistor.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op zondag 9 December 2012 13:42:31 QuoteWijzig

Hoe kan ik een plaatje meesturen met dit bericht????
Ik heb n.l. zelf iets getekend maar ik heb geen idee hoe ik dit mee kan sturen..

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op zondag 9 December 2012 18:04:50 QuoteWijzig

Je kan dat op het upload archief zetten. Hier is daar een uitleg over te vinden: http://www.schematheek.net/index.php?p=faq#uploadarchief


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op zondag 9 December 2012 18:24:00 QuoteWijzig

Het spijt mij. Bovenstaande lukt mij niet.

Ik ben bang dat ik maar moet stoppen.
Mogelijk kan ik ergens anders met mijn vraag terecht.

HarryM.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1434
Gepost op maandag 10 December 2012 07:10:36 QuoteWijzig

Beste HarryM,

Ik heb vlug even de gelegenheid genomen een kleine uitleg te maken voor je hoe je foto's moet uploaden.

Als je bent ingelogt zie je links in je menu in het blokje site info de regel Upload archief en klik daarop.


In het nieuw scherm zie het upload archief.
Net iets onder de titel van het blokje in het midden zie je Upload Foto staat, klik daar op.


Dan krijg een scherm die vrijwel voor zichzelf spreek om je foto te uploaden.


Als je dan een foto ge?pload hebt, krijg je een scherm te zien met je foto en erboven de code, die begint tussen [ url =, en sluit met [ / url ]


Die code moet je kopi?ren en plakken in je tekst.
Makkelijk is, zo doe ik het, is eerst je foto's te uploaden en de code even in kladblok te plakken.
Dan kun je, als je meerdere foto's zou hebben , alles in 1 keer achter elkaar doen zonder steeds terug te gaan naar het upload archief.
Zo kun je dus een foto uploaden en plaatsen in je bericht.
Beter krijg ik het helaas niet uitgelegd

M.v.g. Pascal.


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 10 December 2012 07:15:00]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op maandag 10 December 2012 09:28:12 QuoteWijzig

Beste Pascal,

ik hoop dat het is gelukt.
Zoja, wil jij dan naar dit schemaatje kijken en aangeven wat er niet klopt. Dit schematje heb ik d.m.v. knippen en plakken in elkaar geknutseld.


Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op maandag 10 December 2012 20:13:08 QuoteWijzig

Lijkt me wel dat dit zal werken.
Over je vragen in het plaatje:
voor de optocoupler kan je een cny74 gebruiken, voor de transistor een BC547, de diode een 1N4007. De weerstanden zijn 1/4W.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op zondag 16 December 2012 12:26:58 QuoteWijzig

Beste Stynus,

Ik heb het schemaatje nog hier en daar aangepast graag zou ik weten of het schema klopt en de gebruikte componenten juist gekozen zijn.
Als jij vindt dat het klopt kan ik met de bouw beginnen.
Graag jou reactie.

Met vrgr. Harry M.

Stynus
Admin
Berichten: 2829
Gepost op zondag 16 December 2012 12:53:27 QuoteWijzig

Ziet er goed uit. Vergeet de voorschakelweerstanden wel niet als je leds voor die lampjes gebruikt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
HarryM
Lid
Berichten: 12
Gepost op zondag 16 December 2012 13:56:20 QuoteWijzig

Stynus,

ik heb bij Conrad de LED lampjes met art. nr; 152484
Deze zijn bedoeld om zo aan te sluiten. Dus zonder voorschakelweerstand.

Met vrgr. Harry M.


Active Topics

» Compressor Afstandsbed...
» Inrichting laadruimte ...
» Subwoofer JBL
» Show je mini projecten
» TDA7265 (Makita werfra...
» Voeding 24V 3A Stynus
» Audi
» Werkplaatsinrichting
» Subaru Outback 2016
» De tuin.

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2021 SchemaTheek
Laadtijd: 0.14422 sec.