SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 15
15 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > Digital LCD - Display PM 435
[1] 2 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 9 Maart 2013 10:00:46 QuoteWijzig

Ik heb in de garage nog zo een Digital LCD - Display PM 435 van dickbest liggen.
Alleen die is al gesoldeerd volgens het tabel op 200mv.

Nu heb ik die aan gesloten en het display licht op maar krijg niks van waarde op het display te zien.

Kan het zijn dat hij totaal niks toont omdat hij staat ingesteld op 200mv of moet hij alsnog iets tonen indien hij verkeerd staat ingesteld?

Iemand nog een idee hoe deze werkte?

Ik spreek dus over deze.: http://www.dickbest.nl/index.php?_a=viewProd&productId=5897
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 9 Maart 2013 11:00:45]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zaterdag 9 Maart 2013 12:04:59 QuoteWijzig

Heb je de voeding van het display zelf ook aangesloten (andere pinnen dan de backlight). Verder moet de voedingsspanning ook gescheiden zijn van de te meten spanning (soms blaas je anders zelfs je meter op).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 10 Maart 2013 11:14:17 QuoteWijzig

Vraagje ik wil dus ipv voltage het amperage ermee meten.
Nu staat in de tabel om 5Ampere te meten 0.01ohm moet plaatsen, maar bestaat zo een weerstand of wat moet ik daarvoor in de plaats nemen?

Kan het zijn als je meer meet als de standaard instelling van 200mv dat hij niks toont? ik had namelijk een lege batterij erop gezet en hij toonde een waarde, maar hoe ik een volle batterij erop zat kreeg ik niks te zien.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zondag 10 Maart 2013 11:15:56]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 10 Maart 2013 11:47:49 QuoteWijzig

Die weerstanden bestaan, maar wat je ook zou kunnen proberen is een stuk koperdraad nemen en de meter daarover hangen. Je zal met een amp?re meter in serie dan wat moeten zoeken hoe lang de draad precies moet zijn. Een draad van 1mm? is 0.0175 Ohm per m.
R = (Rho * L) / A
Rho koper = 0.0175 Ohm/m
L = lengte
A = oppervlakte dwarsdoorsnede kabel in vierkante meter

Dat die bij overload niks toont zou kunnen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 10 Maart 2013 15:46:01 QuoteWijzig

Was ik dus al bang voor.
Heb dat net even getest maar ik ver boven die 0.01ohm en dan spreek ik over een lengte van nog geen cm en niet die meter wat in die formule uitkomt.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 10 Maart 2013 16:48:20 QuoteWijzig

Nu zie ik deze http://www.dickbest.nl/index.php?_a=viewProd&productId=4101 zou je die ook kunnen gebruiken ervoor?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op zondag 10 Maart 2013 18:00:35 QuoteWijzig

Je kan die weerstand niet meten met een gewone multimeter. Je moet gewoon 1m draad aansluiten en een ampere meter in serie zetten. Dan je paneel meter over de 1m draad zetten en de draad inkorten totdat de 2 meters hetzelfde aangeven.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 11 Maart 2013 03:58:20 QuoteWijzig

oke zal het proberen straks.
Maar die lcd meter moet die in serie staan of kan gewoon de + op + van de voeding en de - op de ground bij het meten van een amperage?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Colt
Lid
Berichten: 88
Gepost op maandag 11 Maart 2013 15:23:38 QuoteWijzig

FF dit.
achtergrond verlichting alleen de + aan dezelfde voedings spanning.
Nu staat het er mooi bij.
Maar eer ik daar achter was, heb ik er in de tussen tijd twee opgeblazen

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 11 Maart 2013 19:42:08 QuoteWijzig

Ja dat wist ik toevallig nog , maar heb hem nu aan de praat, bleek de originele beschrijving niet te kloppen.
Sta nu even te wachten dat ik de juiste weerstanden binnen heb.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 11 Maart 2013 21:14:11 QuoteWijzig

Alleen snap ik niet, er zijn soort gelijke lcd's die wel op 1 voeding werken en kunnen meten en zien ook hetzelfde eruit , alleen hebben die maar 2 kabeltjes, de stroom voorziening en 2 om te meten.
Hoe kunnen die wel op 1 voeding meten en werken en deze niet?
Zou dit ook die aangepast kunnen worden wat wij hebben?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 12 Maart 2013 14:38:18 QuoteWijzig

Opgelost
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 12 Maart 2013 14:41:38]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op dinsdag 12 Maart 2013 18:51:41 QuoteWijzig

Die dit niet nodig hebben, hebben ofwel een gescheiden dc/dc convertor aan boord. Of hebben beide massa's met elkaar doorverbonden, maar dit laatste is niet altijd even handig.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 13 Maart 2013 06:50:18 QuoteWijzig

Sorry dat ik toch nog even door vraag op dit onderwerp.
Dus er is totaal geen oplossing om van 1 en dezelfde voeding te kunnen werken?
Ik gebruik namelijk een adapter van 12V die het hele gebeuren voed.
Binnen in mijn behuizing word die 12V omgevormd tot 9V en 5V.
Die 5V voed de Raspberry Pi.
Het was eigenlijk mijn bedoeling om dan van de I2C lijn de voltage te tonen en de amperag?.

Ze zetten in de tekst het volgende.:


Quote
De voedingspanning van 9v kan niet afgetapt worden van een spanning die
gemeten moet worden! Je kan dus ook niet de 9v van de meter zelf meten. Het
geheel dient een aparte simpele voeding van 9vdc te krijgen, ca. 30mA. Een extra
wikkeling op een bestaande trafo maken behoort tot de mogelijkheden.



Het zwart gedrukte is wat mij even verward.
Die extra wikkeling zou dus wel een mogelijkheid geven om van 1 voeding gebruik te maken of niet?

Ik zoek eigenlijk , met behulp van jullie, een mogelijkheid om toch met 1 voeding van 12V dit werkend te krijgen hopelijk.

ALvast bedankt.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 13 Maart 2013 15:20:17 QuoteWijzig

Ik heb nog van die oude prints liggen , voor dat hij deze nu heeft.:
http://www.dickbest.nl/index.php?_a=viewProd&productId=9004
deze dus.: http://www.meanwell.com/search/pt-65/PT-65-spec.pdf

Kan dat hier wel bij dan?
Of kan ik beter met een trafo werken met dubbele spoel?
Of is dat ook niet mogelijk dan?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 13 Maart 2013 15:23:47]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op woensdag 13 Maart 2013 21:12:27 QuoteWijzig

Je kan een geisoleerde dc-dc converter ertussen zetten.

Die extra wikkeling kan alleen bij een klassieke transfo. Bij zo een geschakelde voeding komt dat niet goed.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 13 Maart 2013 22:18:47 QuoteWijzig

En welke zou jij me dan aanraden?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 14 Maart 2013 10:52:41 QuoteWijzig

Ik heb het anders opgelost.
Zit nu met een raar euvel en dat is dat het display netjes mijn waarde weergeeft maar hij zet er een min teken voor, draai ik de kabel om meet hij niks.
Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 14 Maart 2013 17:28:09 QuoteWijzig

Bijvoorbeeld een ROL-0505S

Hoe heb je het nu opgelost?

Als je met een multimeter over de ingang meet is de spanning dan pos of neg?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 15 Maart 2013 18:26:02 QuoteWijzig

het vreemde is dat ik met de multimeter positief meet, maar met die lcd geeft hij negatief, zet ik de kabeltjes goed om dat geeft hij 1 aan helemaal links terwijl de punt goed staat en op de te meten uitgang zit maar max 5.3 volt.

Het probleem heb ik opgelost met 2 aparte adapters die genoeg zijn om die lcd's te voeden.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op vrijdag 15 Maart 2013 18:33:05 QuoteWijzig

Zit er geen jumper ofzo op om die - aan/uit te zetten?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
[1] 2 »

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06163 sec.