SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 18
18 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > Voeding print maken met 3 trafo's?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 09:19:41 QuoteWijzig

Mijn main unit van mijn project is nu klaar , maar ik wil alleen de voedings-print maken ervan want nu maak ik gebruik van 3 adapters in mijn unit.
Dit moet ik doen omdat ik 2 aparte nodig heb voor de LCD paneel meters en 1 voor de Raspberry Pi.
1 adapter is 5V en 2 van 12V.


Nu is mijn vraag of iemand mij kan zeggen welke trafo's ik het beste van dickbest kan nemen?

Het moet op 2 voorwaarden voldoen , ik moet binnen de 14 cm blijven met mijn ruimte en de 5V liefst tussen 1 a 2 amp?re.


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 30 Maart 2013 09:21:53]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 11:15:31 QuoteWijzig

Moet je 3x 2A hebben? Lijkt me dat de paneelmeters minder stroom trekken?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 15:05:03 QuoteWijzig

Nee das wel erg veel
1 moet ongeveer 300mA geven.
1 moet ongeveer 200mA geven.
1 moet liefst tussen 1 a 2 amp?re geven.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 15:15:52 QuoteWijzig

Dan denk ik dat je best een voeding zoekt die 5V 2.5A kan leveren en hier achter 2 ge?soleerde dc to dc converters zet.
Een andere mogelijkheid is 3 van die kleine usb chargers.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 15:24:48 QuoteWijzig

Zou deze ook goed zijn ? http://www.baco-army-goods.nl/componenten-elektronicaonderdelen/transformatoren/printtrafo-9volt-366ma-3-2va.html
Voor Pi heb ik een trafo liggen van 12Volt amp?re die ik terug kan brengen naar 5V.
Dan zou ik 1 lcd kunnen zetten op zo een en de fan en andere lcd op nog zo een, toch?

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 30 Maart 2013 15:27:34]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 15:28:15 QuoteWijzig

Voor de 200mA is die zwaar genoeg. Voor de 300mA mits je een geschakelde regelaar gebruikt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 16:06:57 QuoteWijzig

Ik vraag mij alleen af wat de plaatsen , locatie en maat afstanden zijn van die trafo want kan nergens op internet iets van die trafo vinden.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 17:01:59 QuoteWijzig

Op de foto is te zien dat het een EL38-12 core is (staat erop gedrukt). Die kan je bij elke transfo fabrikant wel vinden met datasheet. Ook hebben veel pcb pakketten die core al in de footprints staan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 19:09:59 QuoteWijzig

Ik neem aan dat die wel nog gelijk gericht moeten worden of is dit bij die niet nodig?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 30 Maart 2013 19:10:26]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 30 Maart 2013 19:20:19 QuoteWijzig

Ja, daar komt gewoon wisselspanning uit. Gelijkrichten, afvlakken, spanningsregelaar.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 31 Maart 2013 14:44:56 QuoteWijzig

Als ik alle 3 de trafo's op 1 print zou zetten m,ogen na het gelijkrichten de grounds van ze alle drie aan elkaar of is dat af te raden?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 31 Maart 2013 14:45:59 QuoteWijzig

Dan kan je ze niet gebruiken voor de displays te voeden.

En voor die 1 a 2A zijn deze transfo's niet zwaar genoeg.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 8 April 2013 08:57:43 QuoteWijzig

Wat ik mij afvraag eigenlijk is hoe het kan dat zoeen grote trafo minder amperage kan leveren dan zo een kleine adapter.
Ik heb dus bv die van baco (link eerder genoemd) die levert 300 ma.
Heb hier een kleine adapter zoiets voor de gsm die 2A levert en die is kleiner als die trafo van baco, word die geboost of zo?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 8 April 2013 18:13:13 QuoteWijzig

Dat is een geschakelde adapter. Daar wordt er eerst dc gemaakt van de netspanning. Daarvan dan weer ac met een veel hogere frequentie, dit wordt door de transfo gestuurd en dan gaan ze terug dc.
Hoe hoger de frequentie hoe kleiner de kern moet zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 8 April 2013 18:27:12 QuoteWijzig

Hoe moet ik mij dat in schema dan zien?
Had al eens gekeken op google maar vind niet echt iets zinnig erover of ik zoek verkeerd.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 8 April 2013 19:42:07 QuoteWijzig

bv http://powerintegrations.com/en/products/tinyswitch-family/tinyswitch-4 Maar verwacht niet dat je zoiets eenvoudig in elkaar kan zetten. Je hebt om te beginnen al een custom transfo nodig ...


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 8 April 2013 21:16:03 QuoteWijzig

Nee daar begin ik niet aan, te hoog gegrepen voor me.
Maar wilde gewoon eens weten hoe dat dan mogelijk was, maar snap de theorie ervan, thx voor de info Stynus.


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.03629 sec.