SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 16
16 gasten
0 leden:
Forum > Voedingen > automatische aan/ uit netschakelaar
anneke
Lid
Berichten: 76
Gepost op zondag 2 Juni 2013 14:46:18 QuoteWijzig

Hallo.
Heb een plasma TV scherm. Als ik de televisie uitschakel, dan blijft hij nog stroom gebruiken. Omdat er ventilatoren voor de koeling in zitten, kan ik niet direct de stekker uit het stopcontact halen. Ik moet tien minuten wachten. Dat wordt meestal vergeten.
Mijn vraag: is er ook een schema, dat na het uitzetten van de tv, na tien minuten geen stroom meer wordt gebruikt.
Ik heb er nu al een aan/uit net schakelaar tussen gemaakt.
Groet Jaap.
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 2 Juni 2013 18:59:30 QuoteWijzig

http://www.elektronicastynus.be/Projecten/Werplaats_mods/standby_killer/index.php
Je zou dat schema kunnen gebruiken en dan een delay van 10 min in de pic zetten.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op zondag 2 Juni 2013 20:22:12 QuoteWijzig

of een master-slave contactdoos als kant en klare oplossing. Als de verbruiker onder een bepaald vermogen verbruikt wordt alles uitgeschakeld. Natuurlijk verbruikt dergelijke oplossing ook nog wat vermogen.

Flupke
Lid
Berichten: 285
Gepost op maandag 3 Juni 2013 22:46:08 QuoteWijzig

Investering kost meer als energie verbruik...
Maar na dat die fans van die plasma uitgeschakeld zijn verbruikt dat ding toch bijna niks?
Ik denk dat dat het verbruik van die master-slave contactdoos bijna evenveel is als TV zelf.

anneke
Lid
Berichten: 76
Gepost op zondag 9 Juni 2013 15:20:30 QuoteWijzig

Hallo Stynus,vdbeke en Flupke.
Hartelijke dank voor de snelle reactie en de schema dat werd gemaild.
Het schema leek me leuk om het te maken, maar programmeren kan ik niet.
Bij nader onderzoek kwam ik tot de conclusie om een kant en klare master-slave contactdoos te kopen (wist nog niet eens wat dat voor dingen waren), bij Google zag ik bij Groene Energie winkel een tijd inschakelbare master-slave contactdoos,voorzien van een battery, voor 29,00 euro, te koop.
Flupke: mijn plasma TV gebruikt, als ik de stand-by knop uit zet 0,21 watt, na 30 seconden(ligt eraan hoe warm hij is) gaan de fans uit, daarna gebruikt hij 0,12 watt continu. Is het nog de moeite waard om het te kopen?
Graag reactie.
Groet Jaap.

vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op zondag 9 Juni 2013 16:28:51 QuoteWijzig

Voor dergelijke lage vermogens ga je geen voordeel halen bij een master slave doos. Integendeel zo'n doos verbruikt makkelijk meer (degene die ik hier heb liggen verbruikt standby 1.6W).
Ik heb toch wel serieus mijn twijfel over de vermogens die je hier post, een beetje fan snoept toch al gauw een paar watt uit het net, dus ... nu vraag ik me af met wat heb je deze gemeten?

Enige manier als je echt wil besparen is een contactdoos met schakelaar die je nadat je fans uitgeblazen zijn zelf uitschakelt.

anneke
Lid
Berichten: 76
Gepost op zondag 16 Juni 2013 14:07:42 QuoteWijzig

Hallo vdbeke.
Wat betreft de laatste zin; dat is nou het probleem, je vergeet het zo gemakkelijk.Ik heb een aan/uit schakelaar in de wandcontactdoos zitten.
Daar achter een stroommeter, deze heb ik op wattage staan. Zodoende kan ik het zien hoeveel hij gebruikt. De master-slave doos gebruik ik alleen voor de tv. En als ik het goed begrijp dan gebruikt hij tijdens het TV kijken 1.6 Watt?
Graag reactie.
Groet Jaap

Flupke
Lid
Berichten: 285
Gepost op zondag 16 Juni 2013 22:35:58 QuoteWijzig

Hey,

eventjes op internet zitten zoeken en ja...
Minimaal energieverbruik tv in stand-by

Het energieverbruik van tv's in stand-by is bij vrijwel alle televisies teruggebracht tot een minimum en ligt zo goed als altijd onder de 0,5 watt. Dit houdt in, dat als je de televisie een heel jaar dag en nacht op stand-by laat staan, dit nog geen euro per jaar kost.


Dus geen zorgen in maken. Dat ding eet bijna geen geld...
Trouwens uw metingen kloppen niet, goedkope meter van je houdt geen rekening met power factor,...
Als je echt wilt energie besparen koop je volgende keer een LED Tv
Doe je meting eens bij Tv kijken, dan ga je snel over de 160watt

http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/tv-en-video/televisies/extra/energieverbruik-tv
 
[Bericht gewijzigd door Flupke op Zondag 16 Juni 2013 22:37:48]

vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op maandag 17 Juni 2013 08:29:01 QuoteWijzig

Enkele jaren geleden moest het standby verbruik van elektronisch toestellen onder de 3W blijven, daarvoor was er geen limitatie op voorzien. Daarna hebben ze het standbyvermogen verlaagd tot <1W. Nog niet zo heel lang geleden (2-3 jaar?) hebben ze het terug verlaagd naar 0,5W als ik me niet vergis of was het 0,3W.

de masterslave doos die ik hier heb liggen verbruikt stanby zelf 1,6W, dus niet tijdens het TV kijken. Wanneer het vermogen boven het door jouw in te stellen triggerpunt komt, schakelt deze de slave stopcontacten. Het toestel dat je in de master steekt wordt niet uitgeschakeld, het verbruikte vermogen van het toestel bepaald al dan niet of de slave toestellen worden geschakeld.

anneke
Lid
Berichten: 76
Gepost op donderdag 20 Juni 2013 11:31:59 QuoteWijzig

Allen.
Heel erg bedankt voor technische uitleg.
Volgens jullie bespaar ik er weinig mee.
Ik blijf gewoon bij mijn aan/uitschalelaar bij de stopcontact en wachten tot dat de fans uit zijn.
Groet Jaap.


Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06012 sec.