SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 19
19 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > Probleem met print.
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 4 December 2013 19:25:52 QuoteWijzig

Ik heb een copie gemaakt van een bestaande print.
Alle onderdelen heb ik hetzelfde geplaatst op de Elco's na.
Op de originele print zit 10 uf/63v en ik heb 220 uf/63v geplaatst.

Kan dit een oorzaak hebben dat dan mijn print niets doet of maken die hogere Elco's niets uit?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 4 December 2013 19:32:58]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op woensdag 4 December 2013 20:01:19 QuoteWijzig

Kan je wat meer info posten over de print? Wat doet de elco in de schakeling?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 4 December 2013 22:53:37 QuoteWijzig

Dat kan ik zo ook niet achterhalen maar ze staan vrijwel overal achter een condensator van 100nf


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op donderdag 5 December 2013 12:06:55 QuoteWijzig

Wat moet de schakelingen doen. soms dien een condensator voor de tijd in te stellen en dan is de grootte ervan belangrijk


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 913
Gepost op donderdag 5 December 2013 19:36:51 QuoteWijzig

Een foto van de schakeling kan ook al veel verklaren.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 10 December 2013 09:44:25 QuoteWijzig

Ik ben blijven testen en nu ben ik al erachter dat een mcp23008 e/p defect is, deze blijft signalen doorgeven terwijl als ik van de originele print de mcp2308 eruit haal niets gebeurd wat ook moet.
Alleen nog reageert hij niet op de 433 mHz signalen dus dat is nog uitzoeken.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 10 December 2013 18:27:13 QuoteWijzig

Heb je de configuratie registers van die mcp wel hetzelfde ingesteld?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 10 December 2013 21:27:36 QuoteWijzig

Je bedoelt met weerstanden? zo ja dan gebeurd dat hier met een shift register er tussen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 10 December 2013 22:40:44 QuoteWijzig

Nee, ik zag in de datasheet config registers staan (maar vluchtig bekeken). Deze moeten wss eerst ingesteld worden.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 11 December 2013 06:20:13 QuoteWijzig

mmm eens kijken , maar zover ik door gekregen had was dat niet nodig.

Heb het idem vluchtig even nagekeken maar alles zit/zat goed, ik wacht even op een nieuwe ic om te kijken of het dan wel werkt.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 11 December 2013 06:40:26]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 13 December 2013 20:38:54 QuoteWijzig

Probleem is opgelost.
De defecte mcp23008 had buiten mijn ER400RS ook mijn 16f648 gemold.
Door alle drie te vervangen werkt het nu wel.


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.02624 sec.