SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 9
9 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > PIC16F628A ontwikkelbord maken.
« 1 2 3 4 5 [6] 7 8 »
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 16:52:48 QuoteWijzig

En dan nog even zo'n flatcable connector opsnorren.
Die connector (SMD?) nog even solderen op een printje en aansluiten maar.

Solderen aan de flatcable zelf doe je maar een keer en nooit weer!

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 21:02:29 QuoteWijzig

@Heren,

Zo ik kan vandaag ook nog goed nieuws brengen.
Ik heb de zelfde code gebruikt als @pascalbianca die Stynus heeft gemaakt en daar de zelfde poorten van gebruikt en ik mag jullie melden dat ik het zelfde plaatje in me beeld krijg.
wel is waar aan de rechterzijde van het scherm maar dat zal wel te maken hebben dat mijn scherm een 192 x 64 is inplaats van 128 x 64.
Echter is het wel zo als ik de poorten waar de DECLARE voor staat ga veranderen naar andere poort toewijzingen die ik ingedachten had dan gaat het programma over de zeik en komt alles weer in een hele andere volg orde te staan.
Betekend dit dat de PIC18F452 dus met zijn poorten niet altijd geschikt is voor een willekeurige configuratie.
of heeft dat ook nog met beplaade toewijzingen qua fuses te maken.
Want als ik zeg maar me poorten wijzig naar de Poorten A.0 tot poorten A.5 en (POORT A.4 NIET IN GEBRUIK)de poort E.0 dan gaat dit programma al over de zeik.
Graag hoor ik even van jullie of jullie dit ook hebben onder vonden.

Mvg,
Frans
 
[Bericht gewijzigd door frans1977 op Vrijdag 31 Januari 2014 21:04:19]

reddevil
Lid
Berichten: 1271
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 21:37:39 QuoteWijzig

Leuk om te horen dat nu alles werkt. Wat jij hebt met sommige poorten had ik vroeger ook last van. Daarom ga ik altijd van een bestaand schema verder werken waarvan ik weet dat het werkt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 21:51:54 QuoteWijzig

@Reddevil

Ja ik vind het zelf ook leuk dat de afbeelding nu ook op het schermpje komt te staan.
Ik vind het tevens wel raar dat het niet wil werken met alle poorten want dat was wel mijn opzet maar helaas.
misschien komt dat ooit nog is boven water waarom het niet wil werken op alle poorten.

Maar goed nu wil ik verder gaan breien op het geheel.
Ik zal van het weekend is kijken of ik alle regels van tekst kan voorzien met de PRINT functie zodat ik zeker weet dat dit wil werken.

Dan nog mijn vraag hoe ik afbeeldingen kan toevoegen in PROTON of via welk programmatje jullie dat doen.

Mvg,

Frans

pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 21:52:17 QuoteWijzig


Quote
Echter is het wel zo als ik de poorten waar de DECLARE voor staat ga veranderen naar andere poort toewijzingen die ik ingedachten had dan gaat het programma over de zeik en komt alles weer in een hele andere volg orde te staan.


Daar ben ik toevallig mee bezig dit te testen.
Het zit he in die declares van de poorten, maar een begin hebben we.


Quote
of heeft dat ook nog met beplaade toewijzingen qua fuses te maken.

Ik heb geen fuses gebruikt zoals je in mijn code zag en het werkt gewoon.

Ik heb voor je verder gezocht omdat je die op porta wilt zetten en dit vind ik.: ON reset RA3:RA0 and RA5 are set as analog input/output pins and RA4,RA6 are digital I/O


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1271
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 21:55:29 QuoteWijzig

Dit gebruik ik.
http://www.protonbasic.co.uk/content.php/3267-Graphic-LCD-Data-Mate-Plus


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 21:57:17 QuoteWijzig

Over je vraag van die bitmaps , ben er vandaag ook mee begonnen.
Deze plugin heb je nodig.: http://www.protonbasic.co.uk/content.php/3267-Graphic-LCD-Data-Mate-Plus
In paint op de maat van je scherm een afbeelding maken en opslaan als monochroom afbeelding , deze inladen in die plugin en je kunt de code laten plakken in je code.
Let wel op , er moeten enkele dingen weg gehaald worden zodat alleen de LData blijft staan met de waarden, teven (ooit door reddevil als tip gegeven) na LData dit weghalen 8,128,_ en de volgende regel wat eronder begint achter LData zetten.

Lol Reddevil was me voor!.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 31 Januari 2014 21:58:00]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 22:30:49 QuoteWijzig

@Heren,

Bedankt voor de tip.
Echter moet ik eerst weer me inlog gegevens gaan opzoeken want ja dat is al weer even geleden en je komt niet zomaar binnen bij proton om wat te downloaden.
Dus jullie raden het al nog een klusje der bij van het weekend.

@Pascalbianca
Wat zou de maat zijn dan voor mijn schermpje 192 x 64 moet ik zeg maar hier het zichtbare veld opmeten in mm en dit dan als wit vlak maken zodat ik daar in het zwart een tekening op kan zetten.

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 22:43:41 QuoteWijzig

@Stynus

Is het mogelijk om uw code qua maatvoering snel te kunnen wijzigen naar een Glcd van 192 x 64 zodat de afbeelding zeg maar ik het midden van het schermpje kom te staan??
Is dat soms in dit stukje te wijzingen qua maatvoering??

glcd_data = LRead test1 + data_pointer
LCDWrite yline,XPOS,[glcd_data]
Inc XPOS
Inc data_pointer
Until XPOS = 128
XPOS = 0
Inc yline
Until yline = 8

 
[Bericht gewijzigd door frans1977 op Vrijdag 31 Januari 2014 22:46:45]

reddevil
Lid
Berichten: 1271
Gepost op vrijdag 31 Januari 2014 22:59:31 QuoteWijzig

Probeer dit eens, ben wel niet zeker.

lcd_data = LRead test1 + data_pointer
LCDWrite yline,XPOS,[glcd_data]
Inc XPOS
Inc data_pointer
Until XPOS = 160
XPOS = 32
Inc yline
Until yline = 8


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op zaterdag 1 Februari 2014 04:50:17 QuoteWijzig

Wat ook kan helpen, maar weet niet of je dit hebt is Declare LCD_X_Res en Declare LCD_Y_Res zie proton help file.


Quote
@Pascalbianca
Wat zou de maat zijn dan voor mijn schermpje 192 x 64 moet ik zeg maar hier het zichtbare veld opmeten in mm en dit dan als wit vlak maken zodat ik daar in het zwart een tekening op kan zetten.


Je maakt gewoon een nieuw vlak aan met de maten van je scherm, dus 192*64 en daarin teken je dus met zwart.
Het opslaan moet je goed opletten dat dit in monochroom bmp is.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op zondag 2 Februari 2014 17:29:24 QuoteWijzig

@Heren,
Sorry voor de late reactie maar ik werd verrast met een kort weekendje weg vandaar.

Bedankt voor de info hierover qua in het midden proberen te zetten van de afbeelding en hoe ik het geheel mag gaan tekenen in monochram met paint enz enz.
Ik zal vanavond eerst het geheel is proberen wat @ reddevil heeft opgegeven en kijken wat daar de uitkomst van is.

Daarna moet ik het geheel bij proton gaan opzoeken qua inlog code voor de GLCD-mate-date-plus.
heb ze vrijdagavond nog een mailtje gestuurd maar helaas nog niets ontvangen want zonder me inlog code kan ik het geheel niet downloaden.

Ik hou jullie op de hoogte.

Mvg,

Frans


Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op zondag 2 Februari 2014 17:43:37 QuoteWijzig

Bedoel je op de proton site? Lees de tekst van dat inlog kadertje eens, daar staan de inlog gegevens in.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op zondag 2 Februari 2014 18:23:11 QuoteWijzig

ja dat is een standaard paswoord en login, geld voor ieder download.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op zondag 2 Februari 2014 19:29:12 QuoteWijzig

@Heren,

Even over het inloggen daar moet ik toch me eigen gegevens invullen die ik ooit van Proton heb ontvangen????
Maar zoals denk ik bij een HOOP mensen is dat wel is zoek.
(En ik bedoel niet bij iedereen)of heb ik het nu helemaal mis.

Mvg,

Frans

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op zondag 2 Februari 2014 19:41:07 QuoteWijzig

@reddevil,

Ik heb uw stukje code geprobeert om de afbeelding naar het midden van het scherm te zetten maar dat gaat niet werken helaas met deze code.
sorry dat ik dit mag melden.
Er gebeurt namelijk het volgende de 1e helft van de afbeelding wordt het boven stuk naar onder gezet en het onderstuk gaat naar boven toe.

Iemand hier nog een idee over zodat wel een 128 x 64 afbeelding naar het midden van een 192 x 64 gaat.

Mvg en bijvoorbaad dank.

Frans

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op zondag 2 Februari 2014 19:49:09 QuoteWijzig

@heren,

Ik heb het gevonden hoe het zit qua inloggen.
Ik had het idee dat daar al mijn inlog gegevens ingevuld moesten worden die ik pak een jaar geleden heb gekregen bij de image.

Ik ga is kijken of ik het kan installeren.

Mvg,

Frans

reddevil
Lid
Berichten: 1271
Gepost op zondag 2 Februari 2014 19:54:56 QuoteWijzig

Dan denk ik dat je een nieuwe tekening moet maken. De tekening word anders opgebouwd dan ik dacht.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op zondag 2 Februari 2014 20:13:54 QuoteWijzig

@reddevil,

Bedankt voor uw antwoordt.
Dat is dan ff jammer.
Maar goed dan leer ik wel weer hoe ik het helep proces door mag gaan om er een andere afbeelding op te krijgen en dat is ook wel weer zin vol om te doen.

Ik heb tevens net nog wat andere testje gedaan om zeg maar gewoon weg tekst op de GLCD te krijgen via de PRINT AT functie maar dat wil me voor geen mtr lukken.

Dezez code gebruik ik.

DEVICE = 18F452
XTAL = 20

ALL_DIGITAL = True

DECLARE LCD_DTPORT = PORTD
DECLARE LCD_RSPIN = PORTC.1
DECLARE LCD_ENPIN = PORTE.0
DECLARE LCD_RWPIN = PORTC.0
DECLARE LCD_CS1PIN = PORTE.1
DECLARE LCD_CS2PIN = PORTE.2
DECLARE LCD_TYPE = Graphic
DECLARE INTERNAL_FONT = ON
DECLARE FONT_ADDR = 0

CLS

PRINT AT 1,2, "Dit is een test"
PRINT AT 4,1, "Werkt dit nu wel?"
END

INCLUDE "FONT.INC"

Wat mag hier nou mis aan zijn???

Mvg,

Frans

reddevil
Lid
Berichten: 1271
Gepost op zondag 2 Februari 2014 20:26:23 QuoteWijzig

Probeer dit eens


Code
DEVICE = 18F452
XTAL = 20 

ALL_DIGITAL = True 

INCLUDE "FONT.INC"

DECLARE LCD_DTPORT = PORTD 
DECLARE LCD_RSPIN = PORTC.1 
DECLARE LCD_ENPIN = PORTE.0 
DECLARE LCD_RWPIN = PORTC.0 
DECLARE LCD_CS1PIN = PORTE.1 
DECLARE LCD_CS2PIN = PORTE.2 
DECLARE LCD_TYPE = Graphic 
DECLARE INTERNAL_FONT = ON 
DECLARE FONT_ADDR = 0 

CLS

DELAYMS 500

start:
PRINT AT 1,2, "Dit is een test"
PRINT AT 4,1, "Werkt dit nu wel?"
goto start
END


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
« 1 2 3 4 5 [6] 7 8 »

Active Topics

» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.20078 sec.