SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 14
14 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > PIC16F628A ontwikkelbord maken.
« 1 2 3 4 5 6 [7] 8 »
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op zondag 2 Februari 2014 20:32:15 QuoteWijzig

@reddevil,

Dit geeft op de bovenste regel allemaal beweegenden leters verders zie ik ook allemaal zwarte pixels en ook geen pixels

Mvg,

Frans

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op maandag 3 Februari 2014 08:30:10 QuoteWijzig

@Heren,

Ik ben deze ochtend vroeg nog even bezig geweest om toch nog wat tekst op het GLCD schemrpje te krijgen maar zonder goed resultaat.

Ik heb de code zoals Reddevil gisteren heeft opgegeven in de pic gezet en daar heb ik dus nu 2 tekstregels die door elkaar heen bewegen en een hoop zwarte pixels of op sommige plaatsen helemaal geen pixels.

Echter snappen doe ik het nu niet helemaal meer.
Ik heb namelijk de code van Stynus gebruikt van zijn Moonlight controller de code waar pascalbianca ook een goed resultaat mee heeft bereikt en ik dus ook met die code.

Echter heb ik dus de bovenzijde van de code gebruikt zoals alle poorten qua aanduiding te zien in de vorige code en daar gewoon weg wat extra code toegevoegd wat er op het scherm zou mogen te komen staan.
Wat ik nu het rare vind is het volgende met de code van stynus werkt het wel perfect en met de eigen code tussen aanhalingstekens
werkt het niet maar de poort verwijzingen zijn het zelfde gebleven.

Wie o wie komt er eventueel met de juiste aanwijzing zodat ik toch ook op de 8 regels van het glcd een tekst kan laten zien.

Mvg en bijvoorbaad dank allemaal.

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op maandag 3 Februari 2014 21:50:43 QuoteWijzig

Kan je de code die je hebt toegevoegd eens posten?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op maandag 3 Februari 2014 22:02:00 QuoteWijzig

@Stynus,

Dit is de code. deze heeft reddevil gisteren avond ook hier voormij neergezet bedankt daar nog voor.

DEVICE = 18F452
XTAL = 20

ALL_DIGITAL = True

INCLUDE "FONT.INC"

DECLARE LCD_DTPORT = PORTD
DECLARE LCD_RSPIN = PORTC.1
DECLARE LCD_ENPIN = PORTE.0
DECLARE LCD_RWPIN = PORTC.0
DECLARE LCD_CS1PIN = PORTE.1
DECLARE LCD_CS2PIN = PORTE.2
DECLARE LCD_TYPE = Graphic
DECLARE INTERNAL_FONT = ON
DECLARE FONT_ADDR = 0

CLS

DELAYMS 500

start:
PRINT AT 1,2, "Dit is een test"
PRINT AT 4,1, "Werkt dit nu wel?"
GOTO start
END

Het vreemde is als ik U code gebruik van de moonlight controller dan krijg ik netjes de hele afbeelding op de rechter heflt te zien en met de code hier boven zie ik dus beweegende leters en een hoop zwarte pixels op een 128 x64 formaat terwijl mijn GLCD display een 192 x 64 maat is dus de linker helft is helemaal leeg.
Zou dit misschien ook een FONT.INC probleem kunnen zijn?
Mvg,

Frans
 
[Bericht gewijzigd door frans1977 op Maandag 3 Februari 2014 22:04:06]

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op maandag 3 Februari 2014 22:14:02 QuoteWijzig

Declare GLCD_CS_Invert 0
Declare GLCD_STROBE_DELAY 0

Die 2 lijnen staan bij mijn code, en niet bij die. Misschien scheelt dat al.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 08:14:00 QuoteWijzig

@Stynus,

Ik zal dit vanavond even gaan proberen of dit wil gaan werken.
Ik zal het hier dan laten weten.

@Pascalbianca,

Hierbij de vraag of nu al uw 5 schermpjes werken die U heeft gekocht bij de samenkopen actie.

Mvg,

Frans
 
[Bericht gewijzigd door frans1977 op Dinsdag 4 Februari 2014 08:42:13]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 09:38:41 QuoteWijzig

@Frans 3 heb ik kunnen testen en die werken nu, die ander 2 moet ik nog doen maar geen tijd gehad.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 10:15:21 QuoteWijzig

@pascalbianca,

Kijk dat is goed om te horen.
Heeft U ze echter alleen getest met de code van Stynus zijn moonlight controller of ook nog met een EIGEN code?

Mvg,

Frans

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 11:26:08 QuoteWijzig

Beste Heren,

Het kan me toch niet los laten dt het TG19264B GLCD display nog niet goed wil werken op me pic18F452.

Daarom heb ik even het volgende uit de datasheet gevist.


Hier zien we een afbeelding van hoe intern de schakeling in elkaar zit.
Wat mijn opvalt is het volgende dat dit GLCD dus intern een CS1B en CS2B en CS3 heeft en buiten bij de pin bezetting alleen CSA en CSB.
En volgens mij gaat het daar fout qua aansluitingen naar de PIC toe.

Hierbij ook tevens de pin bezetting uit de datasheet.


Nu is mijn vraag hoe zouden jullie dit GLCD scherm nu aansluiten op de PIC18F452.
Want ik denk dat daar namelijk het probleem zit.

Ik heb het als volgt gedaan qua pin bezetteing.

DB0 tot DB7 zitten op Port D van de pic.
RSpin = portC.1
ENpin = PortE.0
RWpin = PortC.0
CS1pin = PortE.1
CS2pin = PortE.2
V0 en Vout zitten via de potmeter aan de VDD voor contrast.
VDD en VSS zijn de +5V en de GND.

Wat mij verders nog opvalt is in d epin bezetting dat er bij pin 11 hierbocen staat dat het de C/D betreft of terwijl de command/Data selection terwijl derop het pcb van dit GLCd staat RS.

Wat is nu jullie mening hier op.

Mvg,

Frans

 
[Bericht gewijzigd door frans1977 op Dinsdag 4 Februari 2014 11:40:16]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1449
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 13:29:33 QuoteWijzig

Als ik mij niet vergis is C/D hetzelfde als R/S als D/I als ID.
Als je die code van die moonlight wat je 2/3 berichten terug gebruikt, zeg je dat rechts die mooi staat en links niets.
Als je de 2 pinnen pinnen CS1 en CS2 omwisseld, heb je links dan beeld en rechts niets?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 16:10:52 QuoteWijzig

@Pascalbianca,

Dat zal ik ook vanavond is even testen.

Verders valt mij nog op in de afbeedling van het GLCD hierboven plus de pin bezetting dat de RSTB lijn de RESET lijn lijkt te zijn.
Maar deze is naar mijn inzien niet aan de PIC verbonden maar rechtstreeks aan de +5V in het schema van REDDEVIL en zo heb ik het dus ook aangesloten op de +5V.
Klopt dit wat ik zeg maar hier schrijf dat dus de RSTB lijn aan de PIC gekoppelt moet worden zodat er een RESET gegeven kan worden.

Ik hoor graag van de gene die het weet.

Mvg,

Frans

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 21:57:56 QuoteWijzig

@heren,

Ik ben deze avond nog aan het testen geweest met het GLCD scherm de 192x64.
Nu ben ik er achter gekomen dat dit schermpje dus zeg maar 3 keer en chipje heeft waar wat door de processor wordt ingeschreven een CS1b een CS2B en een CS3.
Na de tip van pascalbianca om de CS1 en de CS2 te verwisselen kwam ik hier dus achter.

Het geheel gaat er dus nu om hoe die geprogrammeerd moet worden qua weg schrijven naar deze 3 chipjes zeg maar want ik zie nu aan de rechterkant wel tekst staan maar dit staat nog wel door elkaar.

Deze code gebruik ik nu.
DEVICE = 18F452
XTAL = 20

ALL_DIGITAL = True

INCLUDE "FONT.INC"

DECLARE LCD_DTPORT = PORTD
DECLARE LCD_RSPIN = PORTC.1
DECLARE LCD_ENPIN = PORTE.0
DECLARE LCD_RWPIN = PORTC.0
DECLARE LCD_CS1PIN = PORTE.1
DECLARE LCD_CS2PIN = PORTE.2
DECLARE LCD_RSTPIN = PORTC.2
DECLARE LCD_TYPE = Graphic
DECLARE INTERNAL_FONT = ON
DECLARE FONT_ADDR = 0

' reset the display controller
PORTC.2 = 1
DELAYMS 2000
PORTC.2 = 0
DELAYMS 2000

CLS

DELAYMS 1000

PRINT AT 2,2, "Dit is een test"
PRINT AT 4,1, "Werkt dit nu wel?"

END

Wat ik verders nog heb gedaan is de RSTBpin van dit display aan portC.2 gehangen en er een delay aangezet en een reset.
Dit werkt overigens zeer netjes want ik zie dat het GLCD even gereset wordt en daarna verschijnt de tekst weer.

Wie o wie weet raad hoe dat zit qua programmeren met de 3 weg selectie van CS1B en CS2B en CS3.
Zie een aantal posten hier boven voor het interne diagram.

Graag hoor ik van jullie bijvoorbaad dank.

Mvg,

Frans
 
[Bericht gewijzigd door frans1977 op Dinsdag 4 Februari 2014 22:05:25]

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op woensdag 5 Februari 2014 15:15:04 QuoteWijzig

@Heren,

Ik heb vandaag nog is verder gekeken in de datasheet.
En ik ga vanavond is het volgende proberen.
Wat er gebeurt als ik zeg maar allen CSA hoog maak of ik dan het linker deel van het display kan beschrijven.
Als dit zo is dan zal ik dat ook is proberen voor CSB en als dat werkt zal ik is kijken wat er gebeurt als ik CSA en CSB hoog maak.

Ik hou jullie op de hoogte.

Mvg,

Frans1977

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op woensdag 5 Februari 2014 21:51:03 QuoteWijzig

@Allemaal,

Ik ben deze avond weer bezig met de GLCD 192 x 64 dots.
Zoals eerder beschreven heeft dit GLCD een CSA en een CSB lijn
maar intern is het dus zo gezegt CS1B CS2B en CS3.
Nu heb ik vandaag gekeken wat het effect is als ik een van deze 2 hoog zou maken of allebei hoog of allebei laag maar dit zonder het nog gewenste resultaat.

Echter heb ik wel het volgende gezien.
Met de standard code hier onder.
Als ik deze code gebruik en ik verwissel de CSA en de CSB van porten dan heb ik in de ene positie de tekst in het midden blok staan van het GLCD en in de andere positie heb ik dus de tekst in het rechter deel van het GLCD staan. dit dus door iedere keer de 2 draaitjes te verwisselen van de CSA en CDB poort.

De linker helft van dit GLCD doet dus nu nog helemaal niet mee.
Hoe kan ik dit testen of weet er hier iemand een stukje code zodat ik zeg maar kan beginnen in het linker deel en dan daarna in het midden en dan naar het rechter deel.
Ik ben er dus wel achter dat het per blok wordt aangestuurd van 64 x 64 en dit dan 3 keer.
Standaard code:

DEVICE = 18F452
XTAL = 20

ALL_DIGITAL = True

INCLUDE "FONT.INC"

DECLARE LCD_DTPORT = PORTD
DECLARE LCD_RSPIN = PORTC.1
DECLARE LCD_ENPIN = PORTE.0
DECLARE LCD_RWPIN = PORTC.0
DECLARE LCD_CS1PIN = PORTE.1
DECLARE LCD_CS2PIN = PORTE.2
DECLARE LCD_RSTPIN = PORTC.2
DECLARE LCD_TYPE = Graphic
DECLARE INTERNAL_FONT = ON
DECLARE FONT_ADDR = 0

'reset the display controller
PORTC.2 = 1
DELAYMS 1000
PORTC.2 = 0
DELAYMS 1000

CLS

DELAYMS 1000

PRINT AT 2,1, "Test Test"
PRINT AT 4,1, "WEL NIET"

END

Wie heeft er tips of aanwijzingen deze zijn zeer welkom.

Mvg en bijvoorbaad dank.

Frans
 
[Bericht gewijzigd door frans1977 op Woensdag 5 Februari 2014 21:51:58]

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op woensdag 5 Februari 2014 22:45:31 QuoteWijzig

Hier is wat code gepost voor iemand met hetzelfde probleem: http://www.protonbasic.co.uk/showthread.php/62136-192X64-Samsung-LCD-quot-LCD_CS3Pin-quot?highlight=glcd+lines


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 10:15:52 QuoteWijzig

@Stynus,

Bedankt voor de link.
Echter heb ik de code als eerste even door mijn compiler gehaald maar der komen een berg met fouten uit dus ik denk dat deze code in een oudere versie van Proton is gemaakt en ik wilde weten of de functies die in deze code staan wel door mijn compiler worden ondersteunt maar helaas dus niet volgens mij.

Ook zie ik dat deze code voor een 192 x 64 dots is maar dan met 3 CS lijnen en ik heb maar 2 CS lijnen en dan valt er volgens het forum daar wel makelijk een 2CS lijns system van te maken maar dan moeten wel hun fucties in de compiler werken die ik heb.

Dus ja wat nu te doen is mijn vraag??

Mvg,

Frans

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 19:21:04 QuoteWijzig

Welke fouten krijg je?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 19:54:30 QuoteWijzig

@Stynus,

Dit zijn de fouten waar proton het over heeft.

Variable GINIT not found.
Variable Gsetfont not found.
Variable GLCS not found.
Variable GPRINTSTRINGAT not found.
Variable GPRINTCAHRDELAY not found.
Dit zijn zeg maar de voorkomende fouten.

Mvg,

Frans

Stynus
Admin
Berichten: 2854
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 20:29:12 QuoteWijzig

Dat betekend dat je die variabelen eerst moet declareren.
Kijk even in de code wat de max waarde gaat zijn en declareer ze dan. Als je niet zeker bent kan je word of dword nemen, dan zit je meestal wel goed.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 21:06:37 QuoteWijzig

@stynus,

Bedankt voor de info.
Ik heb geprobeert om ze te declaren maar dan komt er als nog een foutmelding uit namelijk de unregonised compilre declare.

Bij deze tevens de vraag hoe ik kan checken of een pic18F452 nog zijn standaard fabrieks instellingen heeft of hoe ik hem weer terug kan zetten naar de fabrieks instellingen.
want ik ga nu echt aan alles twijfelen vandaag.

Graag hoor ik even van jullie.

Mvg,

Frans

« 1 2 3 4 5 6 [7] 8 »

Active Topics

» ? => Mini kerstlan...
» ATSAMD21J18A-AU backupen
» De gevolgen van een kl...
» De tuin.
» Afstandsbediening plaf...
» Virtual Chemist probleem
» Probleem met Toyota Av...
» Whirlpool kookplaat
» 24 volt motor vertrage...
» Show je mini projecten

» Meer actieve topics

Advertenties

PCBway

© 2004-2022 SchemaTheek
Laadtijd: 0.18601 sec.