SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 12
12 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > If functie korter maken?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 17 Januari 2014 21:28:13 QuoteWijzig

Kan dit korter gemaakt worden of is dit het limit?

Code
labelinfo2:
 lusherkenning = 1 
 While 1=1
      Print At 1,1, "Relais: 12345678"
        Print At 2,1, "On/Off: "
       
       If uitgangen.0 = 1 Then
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,9, "1"
        Else
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,9, "-"   
        EndIf 
        If uitgangen.1 = 1 Then
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,10, "2"
        Else
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,10, "-"   
        EndIf
        If uitgangen.2 = 1 Then
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,11, "3"
        Else
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,11, "-"   
        EndIf
        If uitgangen.3 = 1 Then
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,12, "4"
        Else
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,12, "-"   
        EndIf
        If uitgangen.4 = 1 Then
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,13, "5"
        Else
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,13, "-"   
        EndIf
        If uitgangen.5 = 1 Then
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,14, "6"
        Else
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,14, "-"   
        EndIf
        If uitgangen.6 = 1 Then
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,15, "7"
        Else
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,15, "-"   
        EndIf
        If uitgangen.7 = 1 Then
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,16, "8"
        Else
            '1234567890123456 = 16LCD posities
            Print At 2,16, "-"   
        EndIf 
        
        cursorpos = 9  
        
       If Toets = AAN Then 
       GoSub Toetsontladen
       ;lusherkenning = 1
       GoSub menuschakeling2
    EndIf
    Wend


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 18 Januari 2014 11:31:57 QuoteWijzig

Je kan in het begin allemaal streepjes zetten, dan valt de else al weg. Verder kan je de if functie ook op 1 lijn zetten. (Maar dat zal je even in de help moeten opzoeken hoe dat precies moet, ik gebruik dit nooit).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 18 Januari 2014 22:40:02 QuoteWijzig

Hoe maak jij dan zoiets als je met bytes/bits werkt? of heb je hier helemaal nog niet mee gewerkt ? (al lijkt me dat stug )
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 18 Januari 2014 22:40:18]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 18 Januari 2014 23:00:52 QuoteWijzig

Denk dat je me fout begrijpt. Ik gebruik wel if functies, maar nooit alles op 1 regel.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 18 Januari 2014 23:46:20 QuoteWijzig

Ah oke , wat ik wel heb gemerkt is dat in de nieuwe compiler van Proton Ide bv case 7 : enz. niet werkt.
Kwam hier toevallig achter hoe ik iets van de code van fritz wilde proberen van picbasic.nl.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 19 Januari 2014 00:18:38 QuoteWijzig

Dan moet je even in de help kijken, kan namelijk zijn dat die lichtjes veranderd is. Maar een select structuur moet zeker nog werken. Gebruik dat ook regelmatig in mijn programma's en werkt zonder problemen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zondag 19 Januari 2014 09:48:16 QuoteWijzig

ja select werkt nog, heb ik ook in gebruik , alleen de manier hoe Fritz het er heeft staan werkt niet meer in de nieuwe versie met het :-teken erachter.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op zondag 19 Januari 2014 18:57:09 QuoteWijzig


Quote
versie met het :-teken erachter.


In de voorbeelden staan, het liggend streepje " _ " , en niet de - = min.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 20 Januari 2014 03:12:42 QuoteWijzig

Beste Henk , ik bedoelde niet het - teken maar het : teken
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Maandag 20 Januari 2014 09:50:40]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op maandag 20 Januari 2014 12:54:59 QuoteWijzig

Ah, die dus.

Rva
Lid
Berichten: 6
Gepost op zondag 26 Januari 2014 08:35:16 QuoteWijzig

Even een brain fart



Code
'Schakelpoort is poort adres
Dim SchakelStandLCD[8] as Byte

While je ding

' prep je tekst

SchakelStandLCD= "________" ' 8 x _

For  BitPrt = 0 to 7
 If GETBIT Schakelpoort, BitPrt = 1 then
     SchakelStandLCD[BitPrt]  = 'x'
Endif
Next

Print at 2,9 SchakelStandLCD
...



Weet niet of dit werkt?

Edit: endif vergeten

 
[Bericht gewijzigd door Rva op Zondag 26 Januari 2014 08:48:47]


Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.05228 sec.