SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 21
21 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > tsop 1736 probleem met ic.
[1] 2 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 10:09:47 QuoteWijzig

Ik heb het project wat bij fritz op zijn site staat gemaakt.
http://www.picbasic.nl/rc5_display.htm
Dit werkt met een 16F628A/648A zonder enige probleem.
Ik heb de code van hem zodanig aangepast dat alleen het hoog nodige erin staat wat ik nodig heb , dus leds eruit en poort van tsop 1736 veranderd van PORTA.4 naar PORTB.0 .

De code ziet er zo uit en het werkt zonder probleem.

Code
Device 16F648A               ;= 16F628A met 2x zoveel geheugen i.v.m. de vele tekst
Config INTRC_OSC_NOCLKOUT, WDT_OFF, PWRTE_ON, BODEN_OFF, LVP_OFF ;Geen kristal

All_Digital TRUE
;Normale aliases (constanten)
Symbol Glitch      = 52      ;Max 255: Onderdrukken storingstijd (glitches)
Symbol LED_Tijd    = 500     ;mSec: Error LED's brand tijd (mSec)
Symbol Ok          = 50      ;Max 255: Controletijd of RC5 code goed wordt ontvangen

;Logische aliases (constanten)
Symbol AAN         = 0       ;Omgekeerd ON
Symbol FALSE       = 0
Symbol Off         = 0
Symbol On          = 1
Symbol TRUE        = 1
Symbol UIT         = 1       ;Omgekeerd OFF

;Poort aliases
Symbol IR_Ontvanger= PORTB.0 ;TSOP1736

;        76543210
TRISA = %11110000
TRISB = %11111111

;BYTE
Dim Command        As Byte
Dim CommandOud     As Byte
Dim Systeem        As Byte
Dim SysteemOud     As Byte
Dim BD1            As Byte   ;Byte Dummy
;BIT
Dim BijNaamOud     As Bit    ;Als er wordt omgeschakeld tussen code- en tekst-mode zou bij dezelfde RC5 code de LCD niet worden ge-updated
Dim ToggBit        As Bit
Dim Waarde         As Bit    ;Argument voor subroutine "BitOphalen"
Dim ID1            As Bit    ;bIt Dummy

Clear
DelayMS 500                  ;LC-Display stabilisering

Cls: Print   "RC5 Namen NL V-1" ;Programma naam en versie
Print At 2,1,"www.picbasic.nl" ;niet mogelijk vanwege geheugen tekort

GoTo Start                   ;Spring over de subroutines

;Subroutines                                                                                                            
BitOphalen:
 Waarde = IR_Ontvanger       ;Maak Waarde 0 of 1 afhankelijk van ontvangen IR code
 BD1    = 0
 While IR_Ontvanger = Waarde And BD1 < Ok;Niveau moet binnen een bepaalde tijd veranderen
   Inc BD1
 Wend
 If Ok = BD1 Then ErrorOntvangst ;Niet binnen de tijd een niveau-verandering
 DelayUS 1100                ;950 - 1600
Return

;Hoofdprogramma                                                                                                         
Start:

 ;BijNaamOud = BijNaam
 
 BD1 = 0
 While IR_Ontvanger = 1
 Wend                        ;Wacht op ontvangst
 While IR_Ontvanger = 0 And BD1 < Glitch
   Inc BD1
 Wend
 If BD1 < Glitch Then GoTo ErrorGlitch

 CommandOud = Command        ;Bewaar oude waarden voor herstel in geval van een error
 SysteemOud = Systeem

 DelayUS 500                 ;200 - 825; Header van RC5 vermijden

 GoSub BitOphalen
 Command.6 = Waarde ^ 1      ;Extended bit

 GoSub BitOphalen
 ToggBit = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.4 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.3 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.2 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.1 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.0 = Waarde
 
 GoSub BitOphalen
 Command.5 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.4 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.3 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.2 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.1 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.0 = Waarde


 If Systeem <> SysteemOud Or Command <> CommandOud Then;Or BijNaam <> BijNaamOud Then ;Zonder deze regel knippert het LCD tijdens ontvangst (door CLS)
   Cls
  
  
     Print "Sys:", Dec Systeem
     Print At 1, 9, Bin Systeem
     Print At 2, 1, "Com:", Dec Command
     Print At 2, 9, Bin Command
 
 EndIf

GoTo Start


ErrorGlitch:
 DelayMS LED_Tijd
GoTo Start


ErrorOntvangst:
 DelayMS LED_Tijd
 Command = CommandOud        ;Geef Command en Systeem oude waarde terug
 Systeem = SysteemOud
GoTo Start



Maar als ik bovenstaande code wil omzetten zodanig dat hij op een 16F1847 werkt doet hij niets.
Hij laat wel de titel zien op het scherm, maar druk ik op de afstand bediening gebeurd niets.

De code die ik daarvoor gebruik is deze.:

Code

;Device 16F648A               ;= 16F628A met 2x zoveel geheugen i.v.m. de vele tekst
Device 16F1847
Xtal = 20
;Config INTRC_OSC_NOCLKOUT, WDT_OFF, PWRTE_ON, BODEN_OFF, LVP_OFF ;Geen kristal

All_Digital TRUE

;Normale aliases (constanten)
Symbol Glitch      = 52      ;Max 255: Onderdrukken storingstijd (glitches)
Symbol LED_Tijd    = 500     ;mSec: Error LED's brand tijd (mSec)
Symbol Ok          = 50      ;Max 255: Controletijd of RC5 code goed wordt ontvangen

;Logische aliases (constanten)
Symbol AAN         = 0       ;Omgekeerd ON
Symbol FALSE       = 0
Symbol Off         = 0
Symbol On          = 1
Symbol TRUE        = 1
Symbol UIT         = 1       ;Omgekeerd OFF

;Poort aliases
Symbol IR_Ontvanger= PORTB.0 ;TSOP1736
;Symbol BijNaam     = FALSE;Als hoog dan Systeem-naam en Command-naam weergeven, anders de IR-code
;        76543210
TRISA = %11110000
TRISB = %11111111
;PORTA = %00000000                    ;Alle niveaus van PORTA eerst laag maken 
;PORTB = %00000001                    ;Alle niveaus van PORTB eerst laag maken
;TRISA = %11111111                    ;Alle poorten van A als ingang
;TRISB = %11111111                    ;Alle poorten van B als ingang

;BYTE
Dim Command        As Byte
Dim CommandOud     As Byte
Dim Systeem        As Byte
Dim SysteemOud     As Byte
Dim BD1            As Byte   ;Byte Dummy
;BIT
Dim BijNaamOud     As Bit    ;Als er wordt omgeschakeld tussen code- en tekst-mode zou bij dezelfde RC5 code de LCD niet worden ge-updated
Dim ToggBit        As Bit
Dim Waarde         As Bit    ;Argument voor subroutine "BitOphalen"
Dim ID1            As Bit    ;bIt Dummy

;Symbol LED_Toggle  = PORTA.3

Clear
DelayMS 500                  ;LC-Display stabilisering

Cls: Print   "RC5 Namen NL V-1" ;Programma naam en versie
Print At 2,1,"www.picbasic.nl" ;niet mogelijk vanwege geheugen tekort

GoTo Start                   ;Spring over de subroutines

;Subroutines                                                                                                            
BitOphalen:
 Waarde = IR_Ontvanger       ;Maak Waarde 0 of 1 afhankelijk van ontvangen IR code
 BD1    = 0
 While IR_Ontvanger = Waarde And BD1 < Ok;Niveau moet binnen een bepaalde tijd veranderen
   Inc BD1
 Wend
 If Ok = BD1 Then ErrorOntvangst ;Niet binnen de tijd een niveau-verandering
 DelayUS 1100                ;950 - 1600
Return

;Hoofdprogramma                                                                                                         
Start:

 ;BijNaamOud = BijNaam
 
 BD1 = 0
 While IR_Ontvanger = 1
 Wend                        ;Wacht op ontvangst
 While IR_Ontvanger = 0 And BD1 < Glitch
   Inc BD1
 Wend
 If BD1 < Glitch Then GoTo ErrorGlitch

 CommandOud = Command        ;Bewaar oude waarden voor herstel in geval van een error
 SysteemOud = Systeem

 DelayUS 500                 ;200 - 825; Header van RC5 vermijden

 GoSub BitOphalen
 Command.6 = Waarde ^ 1      ;Extended bit

 GoSub BitOphalen
 ToggBit = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.4 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.3 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.2 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.1 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Systeem.0 = Waarde
 
 GoSub BitOphalen
 Command.5 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.4 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.3 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.2 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.1 = Waarde

 GoSub BitOphalen
 Command.0 = Waarde


 If Systeem <> SysteemOud Or Command <> CommandOud Then;Or BijNaam <> BijNaamOud Then ;Zonder deze regel knippert het LCD tijdens ontvangst (door CLS)
   Cls
  
  
     Print "Sys:", Dec Systeem
     Print At 1, 9, Bin Systeem
     Print At 2, 1, "Com:", Dec Command
     Print At 2, 9, Bin Command
 
 EndIf

 ;LED_Toggle = ToggBit
GoTo Start


ErrorGlitch:
 DelayMS LED_Tijd
GoTo Start


ErrorOntvangst:
 DelayMS LED_Tijd
 Command = CommandOud        ;Geef Command en Systeem oude waarde terug
 Systeem = SysteemOud
GoTo Start



Ik heb van alles geprobeerd maar op die 16F1847 krijg ik hem niet aan de praat.
De reden dat ik voor die PORTB.0 heb gekozen is dat die ook op mijn relai kaart zit en hierop zit aangesloten.
Maar nogmaals met die opstelling werkt het wel op de 16F628A/648A maar niet op de 16F1847.

Iemand enig idee wat ik vergeten ben of fout heb want ik heb zoveel geprobeerd dat ik het nu maar eens vraag aan jullie.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 11:53:38 QuoteWijzig

Ik vermoed dat het probleem de xtal declaratie is. Deze pic draait zonder instellingen op 31Khz denk ik.

Je moet de fuses instellen, en dan verder in je programma het osccon register instellen. Je kan zo tot 32Mhz gaan. ( OSCCON = %11110000 )

Voor de fuses gebruik ik deze code op de interne oscillator:

Code
Config1 FOSC_INTOSC, WDTE_OFF, PWRTE_ON, MCLRE_OFF, CP_ON, CPD_ON, BOREN_OFF, CLKOUTEN_OFF, IESO_ON, FCMEN_ON
Config2 WRT_OFF, PLLEN_OFF, STVREN_ON, BORV_19, LVP_OFF


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 11:59:52 QuoteWijzig

@Stynus is me voor.

De config regel is nu, tekst ; en alles wat hierna komt is dus ....

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 12:33:26 QuoteWijzig

Ik heb een externe 20 mhz kristal erop zitten en heb deze code dus nu getest en heb ook de leds terug geplaatst ter indicatie.:

Code
Device 16F1847

Config1 WDTE_OFF, PWRTE_ON, MCLRE_OFF, CP_ON, CPD_ON, BOREN_OFF, CLKOUTEN_OFF, IESO_ON, FCMEN_ON
Config2 WRT_OFF, PLLEN_OFF, STVREN_ON, BORV_19, LVP_OFF

Declare Xtal = 20
OSCCON = %01110000 


Maar ik zie wel een ledje snel knipperen maar voor de rest gebeurd niets op het scherm.
Dus krijg wel de titel te zien maar niet het geen als ik op de afstand bediening druk.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 12:56:32 QuoteWijzig

HS_OSC ben je vergeten

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 15:46:39 QuoteWijzig

Die had ik wel geprobeerd, maar dan krijg ik deze melding.:
ERROR: Invalid Fuse setting [ HS_OSC]!


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 16:22:31 QuoteWijzig

Heb de fuse configurator geinstalleerd voor proton en die geeft aan dat je geen externe cristal kunt plaatsen dus ook niet instellen bij die 16F1847.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 21 Januari 2014 16:22:54]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 16:30:36 QuoteWijzig

Ik keek even in de pdf.
Geen externe Xtal idd.

Ben ik toch benieuwd op welke pinnen je dat Xtal aansloot?

Aanvulling:

http://www.protonbasic.co.uk/showthread.php/70978-Fuse-Configurator-Mk2-don%C2%B4t-work

Bedenk wel dat het om er een andere IC gaat!
 
[Bericht gewijzigd door Henk (NL) op Dinsdag 21 Januari 2014 16:47:41]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 17:05:10 QuoteWijzig

Ja die had ik ook gevonden.
De kristal had ik op port 15 en 16 staan OSC1 en 2.

Ondertussen heb ik de juiste snelheid gevonden met de volgende code.:

Code
Device 16F1847

Config1 WDTE_OFF, PWRTE_ON, MCLRE_OFF, CP_ON, CPD_ON, BOREN_OFF, CLKOUTEN_OFF, IESO_ON, FCMEN_ON
Config2 WRT_OFF, PLLEN_OFF, STVREN_ON, BORV_19, LVP_OFF

Declare Xtal = 20
OSCCON = %01111000 



Alleen werkt het nog steeds niet, terwijl het wel met die 628/648 werkte , vind het vreemd.

[update]

Als ik de 16F648A terug neem en ik plaats dit in mijn code werkt hij super.:

Code
Device 16F648A 

Config INTRC_OSC_NOCLKOUT, WDT_OFF, PWRTE_ON, BODEN_OFF, LVP_OFF ;Geen kristal dit werkt bij een 16F628A/648A maar niet bij 16F1847



Maar als ik aangeef dat ik 20 mhz kristal erop heb en deze code gebruik.

Code
Device 16F648A ;16F1847 ;16F648A

Config HS_OSC, WDT_OFF, PWRTE_ON, BODEN_OFF, LVP_OFF ;Geen kristal dit werkt bij een 16F628A/648A maar niet bij 16F1847
Declare Xtal = 20


Dan krijg ik wel de titel maar als hij moet reageren op de afstand bediening doet hij niets meer.

Het lijkt erop of het niet wil werken met 20 mHz maar alleen op bv 4 mHz maar dat kan toch niet of wel?

[Update 2]

Na enkele testen blijkt het wel te werken indien ik een externe kristal van 4 mHz erop zet, maar zet ik bv. 8 mHz erop dan doet hij niet meer reageren op de afstand bediening.
Dus mijn inziens lijkt het erop dat met de timing verder iets te maken heeft.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 21 Januari 2014 19:37:20]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 21 Januari 2014 20:50:52 QuoteWijzig

Lees blz.65 (eigenlijk het hele hoofdstuk 5) maar eens goed.

Quote

Declare Xtal = 20
OSCCON = %01110000


Hier wil je bv. 'n Xtal van 20MHz op 8MHz of 32MHz klok instellen.
Kijk ook even op blz.47
Allemaal 16F1847 pdf.
 
[Bericht gewijzigd door Henk (NL) op Dinsdag 21 Januari 2014 20:56:12]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 22 Januari 2014 17:46:17 QuoteWijzig

Na lang testen , prutsen, proberen enz., heb ik hem aan de praat, niet flekkeloos maar er zit herkenning in.
Ik heb nu OSCCON = %01101000 gebruikt en verbeter mij als ik mis zit, zou dit volgens het tabel op blz.65 4 mHz. zijn.

Nu zit ik met de volgende vraag.
In de oude code laat ik via een balk zien dat hij zogenaamd aan het laden is, hier zit in die lus een delayms 300 in.
Kan het zijn dat 4mHz bij een 16F628/648 een langzamere snelheid heeft als 4 mHz bij een 16F1847?
Want die delayMs 300 is langzamer bij 628/648 als bij de 1847.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op woensdag 22 Januari 2014 19:03:17 QuoteWijzig

Verbaast me niets,
ik ben nog steeds de PS/2 schakeling aan het optimaliseren,
want bv. DelayMs 200, is niet echt 200mSec. het komt er nl. in de buurt.

Ik kan wel een tabel maken.
Ik wil nl. de timer exact op 60min krijgen, maar het is zelfs zo dat ik denk aan;
temperatuursverschillen en toleranties van de 628A.
ik wil nl. dat 60minuten per dag (dus 24x60min), maar +/- 2-5 sec. per dag afwijkt!
Ik moet dus wel aan een externe Xtal denken.
Er lopen nu al 3 delay lussen om de laatste sec. weg te poetsen, nu zit ik op 10-12uur!

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 22 Januari 2014 20:20:16 QuoteWijzig

Kan mij iemand vertellen wat de gebruikte config regels zijn als ik die niet invul?
Het is namelijk zo, de relaiskaart werkt super (op de tsop na) als ik geen config regels gebruik , dus zo.:


Code
Device 16F1847
Xtal = 20



Ja zeg het maar komt die weer met die xtal maar wil even het config gebeuren achter halen.
Maar gebruik ik deze code.:

Code
 Device 16F1847
Config1 WDTE_OFF, PWRTE_ON, MCLRE_ON, CP_ON, CPD_ON, BOREN_OFF, CLKOUTEN_OFF, IESO_ON, FCMEN_ON
Config2 WRT_OFF, PLLEN_OFF, STVREN_ON, BORV_19, LVP_OFF 

OSCCON =%01101000
 ;Xtal = 20



Dan werkt wel de tsop en reageert ook goed maar de rest van de print niet meer.

Dus daarom mijn vraag wat word er als standaard geplaatst als je niets invult zodat ik kan vergelijken.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op woensdag 22 Januari 2014 22:02:12 QuoteWijzig

Als je je frequentie op 4Mhz gaat instellen moet je ook xtal = 4 in de code zetten.

@Henk (NL):
Voor tijd bij te houden kan je best een timer onder interrupt gebruiken of een externe rtc.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op donderdag 23 Januari 2014 11:39:48 QuoteWijzig

@Stynus
Ik heb de timer interrupt lopen, ik ben 1 stap dichterbij om 1Hz ext. referentiebron aan te sluiten.
Maar ik kwam er ook achter dat 'n Deling, waarde = waarden / index, oftewel uitkomst(100)=1000:10, altijd '0' opleverd, vermenigvuldigen gaat wel goed.

@Pascal
Nu heeft de 1847 2x hardware I2C, misschien 'n hint om deze te gebruiken, kan zijn dat de compiler daar rekening mee houdt.
Betekend wel dat je de poorten moet omwisselen.

Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 23 Januari 2014 11:54:31 QuoteWijzig

uitkomst(100)=1000:10 gaat altijd iets vreemd opleveren. Wat je nu eigenlijk geschreven hebt:

uitkomst(100)
=1000: '(label)
10

Het verwonderd me dat je geen fouten krijgt bij het compileren. Delen doe je met /
uitkomst=1000/10

Voor die I?C, pascal gebruikt software pwm dus dat kan het probleem denk ik niet zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op donderdag 23 Januari 2014 12:21:43 QuoteWijzig

Ik had het tussen haakjes willen zetten maar dan lees je dit als voorwaarde.
Dit is 'n stukje software;
waarde = waarden / index ; variabelen zijn, Dim As Word

Uitkomst is altijd '0'

Toelichting;
oftewel 100 = 1000 : 10 , zo moet het zijn maar de uitkomst is '0' op het LCD
Vermenigvuldigen gaat zoals gezegd goed.

Wat I2C betreft vind ik op internet weinig reacties bij 1847, het is iets raars.





 
[Bericht gewijzigd door Henk (NL) op Donderdag 23 Januari 2014 12:22:58]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 23 Januari 2014 16:07:30 QuoteWijzig

Van die 16F1847 vind je al sowieso weinig info, misschien te nieuw op dit moment.
Maar ik ben nog altijd aan het stoeien met die tsop.
Op de breadboard werkt het super, maar op de relaiskaart wilt hij gewoon niet.
Ben aan het kijken of iets anders is op die kaart als op mijn breadboard , maar kan zo niets zien, behalve dat de pullup weerstand van RA5 op dezelfde baan zit aangesloten als die 470 Ohm van de tsop.
Of dit echt de oorzaak is weet ik niet, moet dit testen op het breadboard.
Het verschil in code is dat bij de breadboard het werkt met beide config lines en de breadboard werkt alleen als ik de config lines weg laat.
Daarom vroeg ik mij af wat de standaard gebruikte config lines zijn als je die niet zou invullen.
Misschien dat ik dan kan achterhalen waar het mis zou gaat.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op donderdag 23 Januari 2014 16:39:02 QuoteWijzig

470Ohm?
Normaal is 4k7 - 15kOhm

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 23 Januari 2014 17:26:54 QuoteWijzig

Ja 4k7 om PORTA.5 hoog te maken maar 470 ohm op de tsop zoals beschreven staat bij Fritz.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op donderdag 23 Januari 2014 19:04:10 QuoteWijzig


Quote
...behalve dat de pullup weerstand van RA5 op dezelfde baan zit aangesloten als die 470 Ohm van de tsop.



Die 470 Ohm is een serie weerstand in de voedingslijn.
Beetje verwarrend, zodoende ik even quote.

[1] 2 »

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.0796 sec.