SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 22
22 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > GLCD Bitmaps
[1] 2 »
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 3 Februari 2014 09:35:31 QuoteWijzig

Ik vroeg mij af hoe je bv. laat zien als je een toets indrukt.
Als ik kijk naar die van @RedDevil als die een knop indrukt word deze even , hoe zal ik het noemen, negatief gemaakt, ook die pompen wat bewegen in zijn project.
Moet je daar een bitmap van het gehele scherm maken met betreffende knop negatief of hoe moet dat gedaan worden, idem die bewegende bitmaps hoe word dat gedaan?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op maandag 3 Februari 2014 12:16:25 QuoteWijzig

ik heb een font genomen passcal en dan b.v de kleine letters die ik zeker niet gebruik gaan veranderen naar pijltjes die gewoon staan dan een inverse op de letter b gemaakt enz enz snap je je moet maar eens in dee touch screen defineren gaan kijken op schematheek

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 3 Februari 2014 13:17:30 QuoteWijzig

Ah op die manier, zal eens proberen.
Ben wel benieuwd hoe @Reddevil die bewegende tekeningen dan opstelt.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op maandag 3 Februari 2014 21:45:58 QuoteWijzig

Je kan een bitmap op een stukje van het scherm zetten.


Code
 YPOS = 0
    XPOS = 0
    data_pointer = 0
    yline = 0
    Repeat
        Repeat
            glcd_data = LRead imgMuziek + data_pointer
            LCDWrite yline,XPOS,[glcd_data]
            Inc XPOS
            Inc data_pointer
        Until XPOS = 128
        XPOS = 0
        Inc yline
    Until yline = 8  


In het begin zet je bij xpos en ypos waar je afbeelding moet komen. Dan zet je bij de untils ipv 8 en 128 de grotes van je afbeelding (bij het ene /8). Je afbeelding moet altijd een veelvoud van 8 hoog zijn.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 10:42:20 QuoteWijzig

Maar als ik maar 1 bitmapje op mijn scherm ergens wil zetten, dan is het hele scherm door elkaar ondanks dat dit als code heb.

Code
Clear
DelayMS 500  
Cls 
YPOS = 0  
    XPOS = 0  
    data_pointer = 0  
    yline = 0 
    Cls 
    Repeat
    Repeat 

    glcd_data = LRead temp_meter + data_pointer
    LCDWrite yline,XPOS,[glcd_data]
    Inc XPOS
    Inc data_pointer 
    Until XPOS = 128
    XPOS = 0
    Inc yline
    Until yline = 8
    
       DelayMS 6000
;gosub Instellingbediening2
GoTo Overigebediening2



Maar gebruik ik een bitmap die de omvang heeft van het gehele scherm is niets aan de hand.
Hoe kan dit en hoe eventueel op te lossen?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 18:29:01 QuoteWijzig

Post de bitmap die je op het scherm wil zetten eens en ook een foto van wat er op het scherm komt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 21:13:14 QuoteWijzig

Dit is de bitmap, moest hem anders even opslaan want anders kreeg ik hem hier niet geuload.


En als ik hem ergens wil zetten ziet mijn scherm ineens er zo uit.:


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 21:32:53 QuoteWijzig

Je moet in de code als je op de hoek van het plaatje bent naar de volgende "regel" gaan. Nu blijf je het plaatje maar achtereen zetten.
Die 128 en 8 in de code moet je hiervoor aanpassen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 4 Februari 2014 23:13:41 QuoteWijzig

Sorry dit gaat mij mijn petje te boven, welke 128 en 8?

[edit]
Zie al welke 128 en 8 je bedoeld , alleen het nog is mijn afbeelding door elkaar.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Woensdag 5 Februari 2014 07:10:07]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op woensdag 5 Februari 2014 23:49:34 QuoteWijzig

Post dan eens een foto van hoe het nu is en je code.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 02:30:05 QuoteWijzig

Hetzelfde.
Heb ook eens met sprintximage of dergelijk geprobeerd maar werkte ook niet.
Zal morgen nog eens proberen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 08:41:17 QuoteWijzig

Ik heb het eens met een ander tekening geprobeerd.
Gewoon een lege bitmap op de grote van 128*64 en dan een ESC toets plakken.

Het gaat op de knop ESC.

De tekening code is.:

Code
ESCknop_Bediend: 
LData $E0,$F8,$FC,$FE,$FE,$FF,$3F,$BF,$BF,_
      $BF,$BF,$FF,$FF,$7F,$BF,$BF,$BF,$BF,_
      $FF,$FF,$7F,$3F,$BF,$BF,$BF,$FE,$FE,_
      $FC,$F8,$E0,_ ' Y_Bytes 0
      $FF,$FF,$FF,$FF,$FF,$FF,$00,$7B,$7B,_
      $7B,$7F,$FF,$FF,$7C,$7B,$7B,$7B,$87,_
      $FF,$FF,$80,$3F,$7F,$7F,$7F,$FF,$FF,_
      $FF,$FF,$FF,_ ' Y_Bytes 1
      $03,$0F,$1F,$3F,$3F,$7F,$7F,$7F,$7F,_
      $7F,$7F,$7F,$7F,$7F,$7F,$7F,$7F,$7F,_
      $7F,$7F,$7F,$7F,$7F,$7F,$7F,$3F,$3F,_
      $1F,$0F,$03   ' Y_Bytes 2   



Deze plaats ik met deze code.:

Code
 YPOS = 0  
    XPOS = 122  
    data_pointer = 0  
    yline = 99 
    Cls 
    Repeat
    Repeat 

    glcd_data = LRead ESCknop_Bediend + data_pointer
    LCDWrite yline,XPOS,[glcd_data]
    Inc XPOS
  Inc data_pointer 
   Until XPOS = 30
    XPOS = 0
   Inc yline
    Until yline = 24



De toets x - y waarden heb ik genomen wat onder in de info balk staat van GLCD Data mate plus.:


Maar op mijn scherm krijg ik dit dan te zien.:


Ik weet dat het kan want via google zie je genoeg dat ze het zo doen , maar hier krijg ik het niet en ik weet ook niet wat ik fout doe


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 16:49:06 QuoteWijzig

dit ook nog eens voor de geintreseerden onder jullie ik ben al benieuwd als mijn glcd's zullen aankomen en dan eens proberen brrrrrr

http://www.sfcompiler.co.uk/wiki/pmwiki.php?n=SwordfishUser.MonochromeImageConverter

Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 19:26:19 QuoteWijzig

@Pascal
Until yline = 24

Dit kan niet, het scherm is maar 8 keer 8 pixels hoog. Als je 24 pixels bedoeld moet dit 3 zijn.

@CARDAN
Dat is precies zowat hetzelfde programma als lcd mate. Maar denk niet dat deze proton picbasic compatibele code kan uitgeven.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 20:03:02 QuoteWijzig

Blijft door elkaar @Stynus.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2776
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 20:27:53 QuoteWijzig

Ok, post eens je code en een foto van hoe het nu is dan. Als je nadenkt over wat er op het display staat kan je erachter komen wat er net mis gaat.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 20:46:05 QuoteWijzig

Aangezien ik niet weer wilde melden dat het niet lukte , ben ik door blijven testen en stoeien met waarden totdat ik opeens mijn knop wel goed zag met deze code.:



Code
YPOS = 0
    XPOS = 20                 ; begin positie vanaf de linkerzijde
    data_pointer = 0 
    yline = 0                 ; 2 = de 2de regel op het scherm
    Repeat 
        Repeat 
            glcd_data = LRead menuknop + data_pointer 
            LCDWrite yline,XPOS,[glcd_data] 
            Inc XPOS 
            Inc data_pointer 
        Until XPOS = 50       ; eind positie vanaf de linkerzijde (= XPOS + aantal pixels dat figuur breed is)
        XPOS = 20             ; = gelijk aan de begin positie vanaf de linkerzijde
        Inc yline
    Until yline = 3;8


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 6 Februari 2014 21:02:46 QuoteWijzig

Alleen wat mij opvalt is dat XPOS en yline niet overeen komen met de waarden van het scherm die getoont worden met de print line van de co?rdinaten.


 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 6 Februari 2014 21:25:35]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
CARDAN
Lid
Berichten: 227
Gepost op vrijdag 7 Februari 2014 12:49:00 QuoteWijzig

eigenaardig maar waar bij mij werkt alles perfect i2c touchscreen wel met de hoge waarden 0 53000 en alles draaid perfect op men glcd waar de kloe nu juist zat t'is raar ik heb dus een xtall van 20mhz gezet in proton en dan bij het programeren op div/pll 8 mhz gezet probleem opgelost ook had ik soms dubbel beeld nu niet meer en het i2c werkt ook zeer vlug ik heb geprobeerd op 4 doet niks meer is zeer te vlug 8 16 tot 20 mhz werken goed alleen als je in div/pll een hogere xtall waarde neemt loopt de proc trager heb nu ook toontjes als je op iets drukt enz ook een pwr buttontje gemaakt 1 maal duwen op de touch gaat er een led aan dus voor relais sturing met de toekomst duw je nog maals gaat ie terug uit nu nog fonts en submenu's schrijven na weken zoeken werkt het toch en heb nu nog 50% mem over

Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 7 Februari 2014 14:04:48 QuoteWijzig


Quote
...8 16 tot 20 mhz werken goed alleen als je in div/pll een hogere xtall waarde neemt loopt de proc trager....


Ik denk dat je deze 'listing' bedoeld?
http://www.schematheek.net/index.php?p=forum/topic&t=885&n=1#8604

Ik meen iets gelezen te hebben in de pdf dat de PWM HW* sneller is dan de HW* van 877A, dat je daarom rekening moest houden, maar nu snap ik dus de samenhang ervan.
HW* = HardWare.

 
[Bericht gewijzigd door Henk (NL) op Vrijdag 7 Februari 2014 14:05:41]

frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op vrijdag 7 Februari 2014 14:36:50 QuoteWijzig

@cardan,

Ik zie vandaag dat U dit programma gebruikt. Monochrome Image Converter.
Tenminste als ik het goed zeg qua gebruik.
Werkt dit programma een beetje naar behoren.
Ik heb namelijk een 192 x 64 GLCD display en als ik het goed zeg kan proton met de GLCD converter niet groter als 128 x 64.
dus dat is ene probleempje voormij.
Daarom wil ik graag even weten of dit goed programma werkt.

Mvg,

Frans

[1] 2 »

Active Topics

» Inrichting laadruimte ...
» schema HK audio pro 21...
» Stroom verdeelbox 230V...
» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.0632 sec.