SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 14
14 gasten
0 leden:
Forum > Diversen > Case functie probleem.
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 7 Februari 2014 13:13:45 QuoteWijzig

Ik heb op mijn ic een DS18S20 temp.sensor zitten.
De waarde ervan roep ik zo op.:

Code

Dim TemperatuurRaw As Byte 
Dim Temperatuur As Byte

TemperatuurRaw = ADIn 2
Temperatuur = TemperatuurRaw * 600 / 1023
     
Print At 3,5,Dec2 Temperatuur,31,"c" 



Ik krijg mooi de temperatuur te zien in graden celcius.
Nu wil ik in een Case Functie zetten dat hij bij een bepaalde temperatuur iets laat zien.

Als ik Case Dec2 Temperatuur gebruik krijg ik een foutmelding want die Dec2 geeft problemen.
Maar gebruik ik Print At 3,5,Temperatuur dan krijg ik rare tekens.
Hoe kan ik dat oplossen?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 7 Februari 2014 14:15:26 QuoteWijzig

Huh?

DS18S20 en dan ADin.
http://www.knutselaar.eu/?p=2924

Daar lees ik toch iets anders.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 7 Februari 2014 14:46:39 QuoteWijzig

Sorry moet een LM35DZ zijn.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 7 Februari 2014 18:13:05 QuoteWijzig

Waarom heb je die dec 2 daar staan bij de case?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 7 Februari 2014 18:27:22 QuoteWijzig

omdat als ik alleen Temperatuur er in zet krijg ik zeer rare tekens en met dec2 ervoor krijg ik waarden die ik kan lezen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 8 Februari 2014 11:37:41 QuoteWijzig

Maar die case zet zelf niks op een lcd dus is hier niet op zen plaats.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 8 Februari 2014 14:13:31 QuoteWijzig

denk dat je mijn vraag verkeerd begrijpt, maar ik heb het opgelost door een grotere lettertype te gebruiken.

Maar op mijn case terug te komen zodat mijn vraag (opgelost onderhand) een beetje verduidelijk word.
Ik laat mijn waarde van temperatuur zien via Dec2 temperatuur maar gebruik ik die Dec2 niet dan krijg ik rare tekens te zien, dus die Dec2 zorgt ervoor dat er een conversie plaatsvind waardoor de waarde in cijfers getoond word.

Ik wilde dus mijn waarde van temperatuur in een case gebruiken om aan iets toe te kennen, maar zoals eerder verteld als ik geen Dec2 gebruik krijg ik rare tekens dus wilde ik die Dec2 ervoor zetten wat dus in die case niet geaccepteerd word.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 8 Februari 2014 14:18:10]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 8 Februari 2014 15:07:12 QuoteWijzig

Je wil de waarde van 1 digit weten dan? Dat kan met het dig commando.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04011 sec.