SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 17
17 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > druk knop probleempje.
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 18 Maart 2014 10:13:52 QuoteWijzig

Ik heb mijn print klaar, maar nu heb ik een probleempje met de reset knopje die op MCLR staat, op mijn breadboard werkt dit.
Nu heb ik op de print gedacht van, de 2 onderste pinnen zijn hetzelfde , dus heb ik rechts onder ook op de ground en links onder doorverbonden met links boven.
Alleen nu bevriest het scherm als ik erop druk en doet hij geen reset.
Meende dat dit niets uitmaakte bij die knoppen namelijk.
Mogen die pinnen niet doorverbonden worden , dus links boven met links onder en rechts boven met rechtsonder?
Dit is namelijk het enigste verschil tussen mijn print en het breadboard.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 18 Maart 2014 10:15:54]

http://pascalbianca.blogspot.nl/
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op dinsdag 18 Maart 2014 13:49:35 QuoteWijzig

@pascalbianca,

Ik zou zeggen plaats eens een datasheet van de bewuste schakelaar.
want gokken doe ik alleen in het casino .
Tevens ook gedacht aan de weerstand voor de MCLR lijn.

Mvg,

Frans1977
 
[Bericht gewijzigd door frans1977 op Dinsdag 18 Maart 2014 13:50:01]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 18 Maart 2014 18:26:31 QuoteWijzig

Ik heb een weerstand van 4k7 vanaf de MCLR staan naar de + en de knop zit erachter de weerstand naar de ground.
Schakelaar heb ik gezocht, deze is het http://docs-europe.electrocomponents.com/webdocs/126d/0900766b8126d19e.pdf
Toch wat ik had gedacht.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Dinsdag 18 Maart 2014 18:26:51]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Henk (NL)
Lid
Berichten: 263
Gepost op dinsdag 18 Maart 2014 19:02:56 QuoteWijzig

Als je naar het schema kijkt in de PDF dan zie je de doorverbindingen 1 met 3, en 2 met 4.

Hoe heb je de MCLR, de 4k7 weerstand en massa aangesloten?
Wat is er anders dan op de breadbord, ik heb opnieuw gelezen, maar het is niet echt duidelijk, anders teken je het schema, met de 1 t/m 4 contacten van de schakelaar.

Ohmmeter kan ook uitslag geven.

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 18 Maart 2014 22:23:57 QuoteWijzig

Zo staat hij op het breadboard.:


Zo op de print.:


Zal eens nameten , maar zou moeten werken want volgens het schema zou het kunnen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op woensdag 19 Maart 2014 13:17:19 QuoteWijzig

@Pascalbianca,

Als de schakelaar zo zit dat links onder pin 2 zit en pin 4 ernaast dan hangt de MCLR lijn altijd aan de GND.
Ik zou is meten hoe je schakelaar zit en anders de schakelaar der uit halen en hem 90 Graden draaien als dat wil passen.
want ik denk dat de schakelkar er net verkeerd om in zit als ik zo naar het 2e pcb layout kijk.

Mvg,

Frans1977

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 19 Maart 2014 15:41:07 QuoteWijzig

Hoi Frans,

Inderdaad denk ik dat je gelijk hebt.
Helaas moet ik wachten nu want in mijn onoplettendheid is de kleine van mij met mijn print gaan spelen en is deze zover beschadigd dat ik nu geen beeld meer heb, veel krassen.
Kon ook niet boos op hem zijn want het was mijn eigen schuld.

Dus even wachten op Bungard dat ik nieuwe binnen heb.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
frans1977
Lid
Berichten: 110
Gepost op donderdag 20 Maart 2014 11:43:08 QuoteWijzig

@pascalbianca,

In zo,n geval zeggen wij altijd jong geleerd oud gedaan he
pas maar op dat wordt ook een electronica freak.

Mvg,

Frans1977

pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 20 Maart 2014 16:58:48 QuoteWijzig

lol


------
Automatische edit 2014-03-21 15:59:24, toevoeging:

Alle onderdelen zijn binnen en heb mijn print op de knop na (nog niet gesoldeerd , weer aan het werk.

Het is uiteraard niet van die prints die jullie maken , maar zolang ze werken vind ik het goed

De hoofdunit met glcd en toutch (printje van de toutch moet nog extra gemaakt worden, geen dubbelzijdige print in bezit op dit moment).
De PID aan de rechterkant zorgt ervoor dat hij na x tijd het scherm uitschakelt als hij niets detecteert.


Achterkant van de print met zowel 433 mHz ontvanger/verzender.


De print met alle I2C hardware.


De voedings print.


Ik heb gekozen voor de losse prints zodat ik iets meer speling heb om een behuizing te kiezen.
De poorten die nog vrij c.q. nog aangesloten moeten worden zijn voorzien van pinnen om op te steken.

De hele boel netjes even op een plankje gezet om het bijeen te houden.



Maar zoals ik al eerder vermelde, het zijn niet zo een geweldige prints wat jullie maken.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 21 Maart 2014 18:21:29]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 21 Maart 2014 19:02:11 QuoteWijzig

Kleine vraag betreffende dit project van mij.
Ik maak gebruik van een 13.6V/9A voeding.
Het omvorm printje van mij bevat een 75S05 voltage regulator die dus 2A aan kan.
Zet ik voeding op mijn omvorm zonder het project er op aan gesloten te hebben, is deze onder de 40 graden.
Sluit ik mijn project op mijn omvorm printje aan dan loopt deze langzaam op ver boven de 90 graden (te warm dus).
Wat zou de oorzaak kunnen zijn? teveel hardware erop waardoor ik teveel eis van de omvormer? of ergens kortsluiting wat eigenlijk niet zou kunnen want alles werkt gewoon.

[update]
Ben erachter gekomen als ik die PID eruit haal dat dan de temperatuur omlaag zakt en zodra ik die weer insteek vliegt de temp. weer omhoog.
Vreet het beeldscherm zoveel stroom dan?
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Vrijdag 21 Maart 2014 19:32:30]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op vrijdag 21 Maart 2014 21:54:28 QuoteWijzig

Ik zie dat hij geen koelplaat heeft. Dat is hier duidelijk nodig, je moet 8,3V * je stroom in W wegstoken, dat kan hij tegen de print geplooid niet kwijt.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 22 Maart 2014 07:59:30 QuoteWijzig

Inderdaad Reddevil je hebt gelijk.
Heb gisteren na jou post een koelblokje erop gezet en hij blijft nu netjes rond de 50 graden hangen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
calichio
Lid
Berichten: 401
Gepost op zaterdag 22 Maart 2014 11:00:19 QuoteWijzig

@Pascalbianca schreef:
Maar zoals ik al eerder vermelde, het zijn niet zo een geweldige prints wat jullie maken.

Ik vind ze toch wel strak gemaakt hoor!

reddevil
Lid
Berichten: 1221
Gepost op zaterdag 22 Maart 2014 20:13:08 QuoteWijzig

Dat was ik ook nog vergeten te zeggen, dat de printen er niet slecht uit zien.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07067 sec.