SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 3
3 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > Show je mini projecten
« 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 »
reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 27 Februari 2012 20:39:46 QuoteWijzig

Dat kan ik bij de mijne ook zien hoor. De led waar de fase op aangesloten is licht feller op dan de N. Op de foto linkse led fase en rechtse led is de N.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
Zatar
Moderator
Berichten: 263
Gepost op vrijdag 2 Maart 2012 17:05:23 QuoteWijzig

Ha wijs! Dat viel me nog niet op inderdaad

In dat geval...
Is die van jou cooler

Hij heeft een beetje weg van een smiley.


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op maandag 12 Maart 2012 23:43:36 QuoteWijzig

In afwachting op mijn bestelling van samenkopen ben ik maar begonnen
aan een nieuwe Galva-Wisp.
Hier het resultaat!



Hier is hij aan 't wachten op een opdracht...


Hier is hij aan 't werk...


En hier is hij klaar, de programmeertijd word weergegeven en na 3 seconden plus een korte biep, springt hij terug naar het beginscherm.


En natuurlijk een foto van de binnenkant.....


En.... het ding werkte van de eerste keer perfect!

Niet groot en niet klein...


 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 13 Maart 2012 17:25:05]

pascalbianca
Lid
Berichten: 1364
Gepost op dinsdag 13 Maart 2012 14:45:20 QuoteWijzig

Heb er geen woorden voor.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2685
Gepost op dinsdag 13 Maart 2012 17:24:55 QuoteWijzig

Ziet er goed uit. Hoe weet je schakeling hoever de programmer is? Tap je de seri?le interface af?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op dinsdag 13 Maart 2012 17:28:51 QuoteWijzig

Ja, via een optocoupler, en die trekt een pin laag tijdens het programmeren en zet zo het LCD en de prog-tijd ingang.

Stynus
Admin
Berichten: 2685
Gepost op dinsdag 13 Maart 2012 17:46:42 QuoteWijzig

Ja, maar dan weet je toch niet hoe lang het programmeren nog gaat duren? Of is dit een statisch balkje?


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op dinsdag 13 Maart 2012 17:57:51 QuoteWijzig

Nee, geen statisch balkje.
Het balkje loopt vol op 16 seconden, duurt het programmeren langer dan begint het balkje opnieuw maar de tijd loopt gewoon verder. Inderdaad, hoelang het programmeren "nog" gaat duren dat weet ik niet van te voren, maar dat hoeft ook niet. Hij geeft alleen weer hoelang het programmeren geduurd heeft.
Duurt het programmeren bv. maar 9 sec. dan springt hij bij het 9? blokje naar het "ready" scherm.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Dinsdag 13 Maart 2012 18:45:20]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op dinsdag 13 Maart 2012 20:44:43 QuoteWijzig

Mooi, heel mooi.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 828
Gepost op dinsdag 13 Maart 2012 21:12:17 QuoteWijzig

Leuk bedacht, mooi afgewerkt, lekker compact, kortom: proper!

Ik zie dat we dezelfde GSM hebben, werkt dat knopje in het diamantje bij jouw? Bij mij heeft ie zo zijn kuren.

calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op dinsdag 13 Maart 2012 21:21:06 QuoteWijzig

Bij mij werkt het ja, maar voor ?29.00 mag je mischien wel kuren verwachten h?.

Pieper
Lid
Berichten: 4
Gepost op maandag 19 Maart 2012 17:12:09 QuoteWijzig

@reddevil

Heb je misschien een schema van die stopcontact testers?
Want die dingen zijn inderdaad altijd wel handig.

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op donderdag 22 Maart 2012 22:01:52 QuoteWijzig



Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
vdbeke
Lid
Berichten: 828
Gepost op vrijdag 23 Maart 2012 20:43:15 QuoteWijzig

Een avondje met k'nex geknutseld en tada:




Werkt relaxter voor de nek, zo hoef je niet de hele tijd naar beneden te kijken. Toetsenbordje is onderweg (K270).
 
[Bericht gewijzigd door vdbeke op Vrijdag 23 Maart 2012 20:44:09]

calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op maandag 23 April 2012 21:09:35 QuoteWijzig

@Stopcontact-tester:
Mischien een domme vraag..., maar voor welke doeleinden kan je deze tester eigenlijk gebruiken.
Bvb.een stopcontact andersom aansluiten maakt toch weinig uit zou ik denken.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 23 April 2012 21:16:52]

reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op maandag 23 April 2012 21:21:27 QuoteWijzig

Wij gebruiken hem veel op het werk om te zien of er aarding is in een oude installatie. Soms is de aardingspin aanwezig in het stopcontact maar is de aarding niet aangesloten. Dat zie je dan direct doordat de led van de aarding niet oplicht. Dan gebruiken we hem ook nog om het schema te tekenen. Als we een zekering afzetten en de ledjes gaan uit dan weten we dat het die kring is. Is iets handiger dan met een lamp rond te lopen en deze in het stopcontact te steken.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
calichio
Lid
Berichten: 351
Gepost op maandag 23 April 2012 21:28:35 QuoteWijzig

Yep, gesnopen.
Ik dacht om te weten welke draad je bij een enkelpolige schakelaar moest onderbreken(fase of nul), maar dat maakt in principe toch niet uit dacht ik. Alhoewel ik bij mij thuis indertijd altijd de(toen nog) rode draad genomen heb.
 
[Bericht gewijzigd door calichio op Maandag 23 April 2012 21:31:28]

Colt
Lid
Berichten: 88
Gepost op dinsdag 24 April 2012 19:40:01 QuoteWijzig

Ik denk dat ik maar eens ga proberen.
Het lijkt inderdaad een handig ding.
Is nooit weg .

Zatar
Moderator
Berichten: 263
Gepost op zondag 29 April 2012 18:43:01 QuoteWijzig


Quote
reddevil schreef:
Wij gebruiken hem veel op het werk om te zien of er aarding is in een oude installatie.



Gezien deze opmerking en je 3-fase volgorde meter, veronderstel ik dat je elektricien bent? Of een heel veelzijdig onderhoudsman ofzo? (Ben er eigenlijk wel nieuwsgierig naar want ik vind je projectjes altijd tof. En dan de achtergrond weten is wel eens leuk)


Maffer dan hier kan je ze niet vinden ... || www.zatar.be
reddevil
Lid
Berichten: 1147
Gepost op zondag 29 April 2012 20:59:45 QuoteWijzig

Ben een veelzijdige man, we doen veel renovatie werk en daardoor doe ik bijna alles van beroepen die er in de bouw terug te vinden zijn. Als opleiding heb ik elektronica gedaan. Heb 2 jaar als roadie gewerkt, dan over 13 jaar verspreid, onderhoud, lassen, metaalbewerker, lak spuiten, lichtreclame en gevelbouw in dezelfde firma. Nu de laatste 7 jaar, elektriciteit, sanitair en centrale verwarming in de eerste 2 jaar en stilaan door met renovatie te beginnen nog tal van andere beroepen.(metsen, chaper, plakker, dakwerker, vloerder, schrijnwerker, gyproc, enz).


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
« 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 »

Active Topics

» Audi
» De tuin.
» Makita BMR102
» Programmeren van twee ...
» 16F628A vervangen door...
» software zekeringskast
» Klok thermostaat
» Show je mini projecten
» Subaru Outback 2016
» aansluiten ir reflecto...

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.07684 sec.