SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 16
16 gasten
0 leden:
Forum > Digitaal > SIL Netwerk
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 3 September 2014 20:58:26 QuoteWijzig

Ik heb in mijn project met een 16F877A gebruik gemaakt van een SIl-Netwerk zoals bij Frits word besproken ongeveer in het midden. Link

Het werkt maar soms druk ik bv op toets 2 en laat hij mij toets 3 zien enz.
Ik maak precies gebruik van zijn code , alleen uiteraard het begin aangepast van soort ic.
Wat zou er mis kunnen zijn?

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op woensdag 3 September 2014 22:35:00 QuoteWijzig

Heb je wel de juiste soort sil weerstand gebruikt? Er zijn veel verschillende waar de weerstanden intern anders zijn aangesloten. De meestvoorkomende is anders dan de hier gebruikte.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 4 September 2014 08:25:26 QuoteWijzig

Ik heb het gemaakt zoals in het schema met losse weerstanden.

En nog een klein vraagje.
Als je een knop op de a port zet welke pullup weerstand moest er dan alweer gebruikt worden?


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op donderdag 4 September 2014 19:58:45 QuoteWijzig

Print de weerstand eens op het lcd, misschien zit daar tolerantie op.


Quote
Als je een knop op de a port zet welke pullup weerstand moest er dan alweer gebruikt worden?


Ergens tussen 1K-100K, meestal gebruik ik 4K7 of 10K (Afhankelijk van wat er al elders op de print gebruikt is, bespaard dan weer een waarde).


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 5 September 2014 14:19:48 QuoteWijzig


Quote
Print de weerstand eens op het lcd, misschien zit daar tolerantie op.


Dat heb ik namelijk al anders wist ik niet dat dit af en toe gebeurde.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 5 September 2014 17:52:34 QuoteWijzig

Dus de weerstandswaarde schommelt? Uit je startpost had ik gehaald dat je alleen wist dat de foute schakelaar aangeduid werd.

Is je 5V voeding stabiel? Staat er een 100nF dicht bij de voedingspinnen?

Heb je iets onder interrupt lopen? Dan klopt namelijk de timing van dat rcin commando ook niet meer.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 5 September 2014 22:16:08 QuoteWijzig

Inderdaad schommelt de weerstandwaarde af en toe niet altijd.
De 5V voeding is stabiel en heb daar ook 100nf bij staan, idem bij de voedingspinnen van de 16f877a.
Ik heb niets bij de interupt lopen puur de code van Frits.

vraagje 2
Ik heb nu ook een knop op porta.5 staan met 10K weerstand erop.
Ik heb in de code gezet zodra die word ingedrukt dat de led aan moet en zodra de knop los gelaten word dat deze uit gaat.
Maar zodra ik die knop loslaat gaat die knop of niet uit of zeer langzaam, hoe kan dit?
Dit is de code van de knop.:

Code

Device 16F877A 
Config CP_OFF, DEBUG_OFF, WRT_OFF, CPD_OFF, LVP_off, PWRTE_on, WDT_off, HS_OSC, BOREN_off, WDT_off

Xtal = 20
;Declare LCD_DTPin =PORTB.4
Declare LCD_ENPin = PORTB.3 '2
Declare LCD_RSPin = PORTB.2 '3
Declare LCD_Lines = 4

All_Digital TRUE              ;Alle ingangen digitaal

;        76543210
PORTA = %00000000             ;Opstarten met alle PORTA uitgangen uit (laag)
TRISA = %00100010             ;PORTA.1 en 5 omschakelen als ingang voor de knoppen
PORTC = %00000000 ;Alle niveaus van PORTC laag
TRISC = %00000000 ;
PORTD = %00000000 ;Alle niveaus van PORTD laag 
TRISD = %00000000 ;

testleds:
While 1 = 1                   ;Oneindige lus
  If PORTA.5 = 0 Then            ;
    PORTC.5 = 1
   Else                        ;... anders ... uit) 
    PORTC.5 = 0
  EndIf
Wend

GoTo testleds



Wat me wel opvalt is als ik per abuis het moertje aanraak van de knop dat de led ook al brand.
Deze knoppen gebruik ik.: Link

Update op vraagje 2
Deze is opgelost, had weer eens niet gedaan wat Reddevil ooit aanhaalde, namelijk.:

 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Zaterdag 6 September 2014 06:46:31]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zaterdag 6 September 2014 22:32:37 QuoteWijzig

Als je een 16F877A gebruikt heb je analoge ingangen. Is het dan niet stabieler om de C door een weerstand te vervangen den de waarde analoog in te lezen?


Quote
Wat me wel opvalt is als ik per abuis het moertje aanraak van de knop dat de led ook al brand.
Deze knoppen gebruik ik.: Link


Dat zijn niet echt goede kwaliteit knopjes, hang er eens een ohm meter aan en draai het moertje nog eens aan, wss vervormt er iets intern waardoor die al contact maakt.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op zaterdag 6 September 2014 23:47:25 QuoteWijzig

Het knoppen probleem was reeds opgelost door een oude post van reddevil.
Wat bedoel je precies met je eerste stukje want dat is mij niet geheel duidelijk.
Ik heb zitten tellen en er is wellicht een mogelijkheid om de knoppen van de sil netwerk af te gooien en op de a poorten te zetten, maar dat moet ik even natellen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op dinsdag 9 September 2014 22:04:23 QuoteWijzig

Wat ik bedoel is het als spanningsdeler te laten werken. De analoge spanning lees je dan in en daar laat je die select case op los.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op maandag 29 September 2014 17:08:52 QuoteWijzig

Stynus, je vermeld hier.:

Quote
Dat zijn niet echt goede kwaliteit knopjes,


Welke geef jij de voorkeur aangezien ik aan de offici?le versie ga beginnen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op maandag 29 September 2014 19:42:04 QuoteWijzig

Ik denk dat je best reddevil zijn manier van knopjes kan gebruiken (print drukknop achter fotopapier)
Van die kleine paneel montage knoppen zijn er wel in goede kwaliteit, maar moeilijk te vinden. Zelf gebruik ik deze: http://www.satoparts.co.jp/jp/SW/SW-95.html Maar waar je die kan vinden geen idee. Heb een paar jaar terug zo een bakje uit de jaren 80 gekregen.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op vrijdag 3 Oktober 2014 21:20:07 QuoteWijzig

Ik heb deze na lang zoeken gevonden.
Zeer stevige kwaliteit, wel ietsje robuuster als die ene wat ik gebruikte, maar kan meer hebben.
Koste wel 1.35 euro per stuk, maar goed ze zijn veel beter.


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.04523 sec.