SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 4
4 gasten
0 leden:
Forum > Show Your Projects > Vijver besturings systeem
pascalbianca
Lid
Berichten: 1378
Gepost op dinsdag 9 September 2014 20:02:20 QuoteWijzig

Tijdens het verbouwen van de vijver heb ik gelijk een kabel en een waterslang mee getrokken onder de grond om de vijver automatisch te bedienen of handmatig.
Deze unit zal mij voorzien van allerlei info wat in devijver afspeeld, zoals waterniveau enz.
De aansluiting van het water bijvul systeem is in de garage aangesloten op een automatische klep.
Deze zal bediend worden door de unit indien het water niveau van de vijver te laag word.
Dit werkt reeds, getest met een lamp.
Op de unit zit een I2C aansluiting waarop alle hardware van de vijver op aangesloten word door zelf gemaakte prints.

De test unit is klaar en werkt al voor 60%.
Mooi is hij niet maar het werkt.
Helaas heb ik de mogelijkheden ook helaas niet om zelf een mooie behuizing te maken want ik had iets in gedachte met een deurtje en sleutel om af te sluiten.

Maar ik zal niet verder leuteren hierbij een foto van de test unit.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2708
Gepost op dinsdag 9 September 2014 22:09:04 QuoteWijzig

Wordt nieuwsgierig naar wat er achter de plaat zit .


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
reddevil
Lid
Berichten: 1156
Gepost op dinsdag 9 September 2014 22:24:00 QuoteWijzig

Ik ook eigenlijk, denk veel want het ziet er groot uit.


Veel te weinig tijd voor mijn projecten of heb ik er soms te veel?
pascalbianca
Lid
Berichten: 1378
Gepost op woensdag 10 September 2014 04:52:58 QuoteWijzig

Nou het valt nog wel mee vind ik zelf (l*b*h in mm) 300*160*40.
De foto klopt niet meer van het geen wat binnen in zit.


De kabels vanaf de leds zijn ondertussen vervangen door dunnere en mooier weg geleid.
De besturings-print is venieuwd en compacter gemaakt.
De 220V naar 12V adapter is wel gewoon gebleven.

Het stelt minder voor als wat jullie ervan in gedachte hadden denk ik.
Tevens zit er wel nog een dht11 sensor in de unit erbij.

De uiteindelijke unit , mag iets in hoogte (diepte) groter worden zodat iets meer speling zit want nu is het allemaal een beetje opeen gedrukt.
Natuurlijk hoop ik iemand te vinden die mij zo een kastje zou kunnen maken zodat het iets professioneler uitziet, nu lijkt het meer speels.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1378
Gepost op donderdag 11 September 2014 08:45:07 QuoteWijzig

Ik moest toevallig mijn unit weer open maken , dus kon ik even een foto nemen ervan.


Alles werkt ook het I2C nu.
Rechts van de unit zien jullie een printje met een ledbar.
Op die print zit een clock/calender ic, een ic die mij de ledbar regelt en een ic die mij doorgeeft indien iets niet in orde is cq contact maakt, tis maar wat ik instel/wil weten.
In de unit heb ik nu die DHT11 erbij gezet zodat ik kan aflezen wat de temperatuur/luchtvochtigheid is in de unit.

Zoals jullie zien heb ik in de unit dingen met elkaar verbonden met kroonsteentjes.
Als ik iemand heb gevonden die mijn een kastje kan maken op mijn gewenste maten zal dat allemaal aangepast worden naar een nettere print waar dus de leds enz op komen.
Daarom ziet het in deze test unit niet netjes uit.
Ook de kabels komen in de offici?le unit met flat kabels, die zijn nog dunner.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 11 September 2014 08:46:32]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
calichio
Lid
Berichten: 361
Gepost op donderdag 11 September 2014 21:52:59 QuoteWijzig

Goed dat het werkt.
En den afwerk (behuizing) zal wel in orde komen....alles op z'n tijd!

pascalbianca
Lid
Berichten: 1378
Gepost op zaterdag 13 September 2014 08:23:24 QuoteWijzig

Na zeer lang zoeken heb ik een oplossing gevonden voor mijn offici?le unit.
Ik heb een sleutelkastje gevonden waarvan de lengte hetzelfde is, de hoogte iets meer als mijn eigen unit en de dikte ook iets meer, dus genoeg ruimte om niets te knellen.
Tis als deze binnen komt een kwestie van iets bewerken en dan alles inbouwen, een andere oplossing heb ik niet.
Zodra hij binnen is en bewerkt is plaats ik hier een foto.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1378
Gepost op zondag 28 September 2014 16:48:41 QuoteWijzig

De testunit hangt in de garage en werkt op dit moment naar de behoren


De kabels die nog zo hangen verdwijnen als de offici?le unit gemaakt is en het printje dat nog boven op de unit ligt (op de foto te zien) komt dan in de unit te zitten, nu had ik er te weinig plaats voor.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
pascalbianca
Lid
Berichten: 1378
Gepost op woensdag 8 Oktober 2014 12:23:02 QuoteWijzig

Ondertussen al langzaam de eind onderdelen aan het inbouwen.
Binnenkant van de kast was al beschermd om geen kortsluiting te geven maar heb nog eens een extra laag gegeven.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2708
Gepost op woensdag 8 Oktober 2014 21:04:50 QuoteWijzig

Ziet er al goed uit. Je kan best de kast met de aarding verbinden, als er dan iets mis gaat komt de kast te minste niet onder spanning te staan.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1378
Gepost op woensdag 8 Oktober 2014 21:10:01 QuoteWijzig

Bedankt voor de tip, zal ik erbij doen.


http://pascalbianca.blogspot.nl/

Active Topics

» D.I.Y. buggy 4x4 met B...
» Subaru Outback 2016
» Data shet van ULN2006
» De tuin.
» Velleman K8200 en mods
» Current Pusher
» chuwi tablet voedingsp...
» Frustratie China beste...
» Huisnummer verlichting...
» 70V 3A Labvoeding Upgrade

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2017 SchemaTheek
Laadtijd: 0.06692 sec.