SchemaTheek
 
Home Nieuws Forum Schema's Artikelen Magazine Downloads Links Shops Zoeken
 
Controle Paneel
Gebruikersnaam
Wachtwoord
  Onthoud mij
» Wachtwoord?
» Registreren
Site info
» Het Team
» Contact
» FAQ
» Leden
» Upload Archief
Stats
Totaal online: 20
20 gasten
0 leden:
Forum > Elektronica algemeen > LCD Pinnen
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op woensdag 8 Oktober 2014 20:18:49 QuoteWijzig

Ik heb zo een 20*4 lcd
Welke data pinnen hoefde niet perse gebruikt te worden 0 t/m 3 of 4 t/m 7?
Ik meen de eerste 0 t/m 3 maar weet het niet meer zeker.

http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op woensdag 8 Oktober 2014 21:05:12 QuoteWijzig

0-3 mag je laten zweven.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op donderdag 9 Oktober 2014 21:24:00 QuoteWijzig

Nog een vraag.
De kabel lengte die mag gebruikt worden om een lcd aan te sluiten op je project hoe lang zou die mogen zijn?
Ik heb namelijk in mijn project de lcd via breadboard kabeltjes op mijn print gezet en dan werkt hij prima, maar neem ik een flatkabel met 3 maal de lengte dan zie ik alleen blokjes.
Meet ik de flatkabel kabel door is alles in orde.


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op zondag 12 Oktober 2014 19:22:38 QuoteWijzig

Ik hou meestal max 30cm aan. Wil je langer kan je proberen wat pull down weerstanden op de lcd ingangen te solderen (aan de kant van het lcd). En vergeet de voeding ook niet stabieler te maken met condensatoren.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be
pascalbianca
Lid
Berichten: 1394
Gepost op dinsdag 14 Oktober 2014 14:33:29 QuoteWijzig

Hoi Stynus.
Ik heb eens google afgezocht maar kan daar niets over vinden.
Nu zou ik natuurlijk dit ook op I2C kunnen doen, maar dat wil ik als laatste redmiddel toepassen, hier heb ik al een test enkele maanden terug gedaan op een kabel van 30 meter met succes.
Nu was ik aan het denken, stel ik zou de display nog eens extra voeden parallel met 5V zou dat dan niet helpen?

Ik heb even een foto hieronder geplaatst wat het display aangeeft op een lengte kabel van 30 cm.


Maak ik de kabel bv 10 cm werkt hij wel.

Ik heb een voorbeeld gevonden van weerstanden op de datalijnen, bedoel je dit met pulldown op de lcd? (ik gebruik wel een 20x4 lcd)


------
Automatische edit 2014-10-15 11:20:53, toevoeging:

[Update]
Snap het niet meer maar hij doet het opeens zonder dat ik iets heb gedaan.
Maar als mijn vorige vraag eventueel beantwoord kan worden dan zou ik dat uiteraard nog kunnen proberen.

[UPDATE 2]
Ik heb het schema gemaakt en daar werkt hij ook gelijk mee, dus hanteer ik die nu.
 
[Bericht gewijzigd door pascalbianca op Donderdag 16 Oktober 2014 10:57:34]


http://pascalbianca.blogspot.nl/
Stynus
Admin
Berichten: 2773
Gepost op vrijdag 17 Oktober 2014 19:50:02 QuoteWijzig

In je schema heb je pull ups getekend. Ik bedoelde naar massa.
30cm zou vlot moeten lukken. 30m is echt veeel te veeel van het goeie.

Controleer de print ook eens op slechte contacten. Tijd terug ook een soortgelijk probleem gehad, bij mij werkte een lcd als het los lag, na het inbouwen in een kastje niet meer. Na lang zoeken de oorzaak gevonden. Een ic was niet op de bovenkant van de print (niet gemetaliseerd) gesoldeerd. Zonder de druk van het kastje maakte de pin contact, het deksel van het kastje drukte dan een beetje tegen de pin en geen contact meer.


Met vriendelijke groet, Stynus ||| www.elektronicastynus.be

Active Topics

» Subaru Outback 2016
» Stofafzuiging
» Aanpassingen aanbouwde...
» Audi
» Show je mini projecten
» Puls schkelaar
» Draadknipper
» Intercom
» buske (Peugeot Boxer 2...
» Voeding 24V 3A Stynus

» Meer actieve topics

Advertenties

ElektronicaStynus

© 2004-2019 SchemaTheek
Laadtijd: 0.02446 sec.